ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Γρίπη: Πόσο απρόβλεπτη μπορεί να γίνει η νοσηλεία από γρίπη;

Γρίπη: Πόσο απρόβλεπτη μπορεί να γίνει η νοσηλεία από γρίπη;

Γρίπη: Καθώς οι πρακτικές μετριασμού του κοινού κατά του COVID-19 εξασθενούν, αυξάνεται η ανησυχία ότι η τρέχουσα περίοδος γρίπης που ξεκινά τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να είναι σοβαρή.

Καθώς οι πρακτικές μετριασμού του κοινού κατά του COVID-19 εξασθενούν, αυξάνεται η ανησυχία ότι η τρέχουσα περίοδος γρίπης που ξεκινά τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να είναι σοβαρή. «Η γρίπη είναι απρόβλεπτη, επομένως δεν μπορούμε πραγματικά να προβλέψουμε τη σοβαρότητα της γρίπης», δήλωσε η Carla Black, PhD, MPH, επιδημιολόγος στο Τμήμα Υπηρεσιών Εμβολιασμού του CDC, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης μέσων ενημέρωσης. «Αυτό που μπορούμε να πούμε, μέχρι στιγμής, είναι ότι είχαμε δύο εποχές ήπιας γρίπης και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είμαστε ώριμοι για μια σοβαρή εποχή επειδή οι άνθρωποι δεν λαμβάνουν όλα τα μέτρα [μετριασμού] που έλαβαν για τον COVID».

Οι ανισότητες στην αντιγριπική κάλυψη συνεχίζονται

Οι Ισπανοί, οι AI/AN και οι μαύροι ενήλικες έλαβαν εμβόλιο κατά της γρίπης σε χαμηλότερα ποσοστά σε σύγκριση με τους λευκούς ενήλικες κατά την περίοδο της γρίπης 2021-2022. Αυτές οι δύο ήπιες εποχές μπορεί επίσης να παίξουν ρόλο στη σοβαρότητα της σεζόν. Δεδομένου ότι υπήρξαν λιγότερα κρούσματα γρίπης τις τελευταίες δύο σεζόν, «υπάρχει λιγότερη φυσική ανοσία εκεί έξω», είπε ο Δρ Μπλακ. Εκτός από το να ρίχνουν τις μάσκες τους και όχι την κοινωνική απόσταση, οι άνθρωποι επιστρέφουν όλο και περισσότερο στη δουλειά, ταξιδεύουν ξανά και συγκεντρώνονται δημόσια, κάτι που θα μπορούσε επίσης να συμβάλει σε μια πιο σοβαρή περίοδο γρίπης, είπε. «Εμείς, φυσικά, θέλουμε να εμβολιαστούν όλοι», είπε ο Δρ Μπλακ.

Η ενημέρωση του CDC αφορούσε μια νέα έκθεση Vital Signs, η οποία διαπίστωσε ότι οι μαύροι, οι ισπανόφωνοι και οι Αμερικανοί Ινδιάνοι/Ιθαγενείς της Αλάσκας (AI/AN) ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιο πιθανό να νοσηλευτούν με γρίπη και λιγότερο πιθανό να εμβολιαστούν κατά της νόσου . Η έκθεση Vital Signs εξέτασε τα ποσοστά νοσηλείας κατά της γρίπης από το 2009 έως το 2022 και την κάλυψη του εμβολιασμού κατά της γρίπης από το 2010 έως το 2022 ανά φυλή και εθνικότητα, από δύο πηγές δεδομένων: το Influenza Hospitalization Surveillance Network και το Behavioral Risk Factor Surveillance System.

Διαφορές στα ποσοστά εμβολιασμού

«Κάθε χρόνο, η γρίπη συνεχίζει να προκαλεί σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο», δήλωσε η αναπληρώτρια διευθύντρια του CDC, Debra Houry, MD, MPH. «Δυστυχώς, τα ποσοστά εμβολιασμού κατά της γρίπης είναι σταθερά χαμηλότερα μεταξύ των Μαύρων, των Ισπανόφωνων και των Αμερικανών Ινδών/Ιθαγενών ενηλίκων της Αλάσκας στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2010». Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2021-2022, η κάλυψη του εμβολιασμού κατά της γρίπης ήταν 54% στους λευκούς και Ασιάτες ενήλικες, 42% στους μαύρους ενήλικες, 38% στους ενήλικες Ισπανόφωνους και 41% στους ενήλικες με AI/AN, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι μαύροι, οι ισπανόφωνοι και οι ενήλικες AI/AN νοσηλεύτηκαν με γρίπη σε υψηλότερα ποσοστά από τους λευκούς ενήλικες τις περισσότερες περιόδους από το 2009 έως το 2022. Σε σύγκριση με τους λευκούς ενήλικες, τα ποσοστά νοσηλείας ήταν σχεδόν:

  • 80% υψηλότερο στους μαύρους ενήλικες.
  • 30% υψηλότερο μεταξύ των ενηλίκων AI/AN. και
  • 20% υψηλότερο στους Ισπανόφωνους ενήλικες.

 

Το CDC εκτιμά ότι μεταξύ 2010 και 2020, η γρίπη είχε ως αποτέλεσμα 9 εκατομμύρια έως 41 εκατομμύρια ασθένειες, 140.000 έως 710.000 νοσηλεία και 12.000 έως 52.000 θανάτους ετησίως. «Ο εμβολιασμός είναι η καλύτερη άμυνα που έχουμε ενάντια στα χειρότερα αποτελέσματα της γρίπης», είπε ο Δρ Χούρι. «Η βελτίωση της πρόσβασης και της εμπιστοσύνης στα εμβόλια της γρίπης μεταξύ των ανθρώπων είναι κρίσιμη για τη μείωση των ανισοτήτων. ” «Για περισσότερο από μια δεκαετία, το CDC συνιστά τον ετήσιο εμβολιασμό κατά της γρίπης για όλους ηλικίας 6 μηνών και άνω ως τον καλύτερο τρόπο μείωσης του ετήσιου φορτίου της γρίπης», είπε ο Δρ Μπλακ. «Παρόλα αυτά, μόνο οι μισοί περίπου Αμερικανοί κάνουν εμβόλιο γρίπης κάθε χρόνο».

Υπήρχαν πολλοί λόγοι για τις διαφορές στη λήψη εμβολίων, όπως η έλλειψη πρόσβασης σε υγειονομική περίθαλψη και ασφάλιση, χαμένες ευκαιρίες εμβολιασμού και παραπληροφόρηση και δυσπιστία, σύμφωνα με τον Δρ Μπλακ. «Ο ρατσισμός και η προκατάληψη συμβάλλουν επίσης σε αυτές τις ανισότητες», σημείωσε. Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, το CDC ξεκίνησε προγράμματα για την αντιμετώπιση των εμποδίων στον εμβολιασμό κατά της γρίπης και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία του, ειδικά μεταξύ ατόμων από φυλετικές και εθνοτικές μειονότητες. Είναι το πρόγραμμα Partnering for Vaccine Equity και μια στοχευμένη, εθνική εκστρατεία εμβολιασμού κατά της γρίπης. Αυτά τα προγράμματα οδήγησαν άμεσα σε 1,74 εκατομμύρια ανθρώπους να λάβουν εμβόλια για τον COVID-19 ή τη γρίπη, ανέφερε το CDC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η συνεχής μόλυνση από τον Covid-19 προκαλεί σοβαρές λοιμώξεις

Τα νοσοκομεία της Καλιφόρνια χρησιμοποιούν σκηνές υπερχείλισης για την αύξηση του αριθμού των ασθενών με γρίπη

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα κοινά συμπτώματα, τη θεραπεία και την αποφυγή της γρίπης

Ο ιός της γρίπης χρησιμοποιεί υβριδικά ιικά σωματίδια ως "δούρειο ίππο"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ένας "υγιής εθισμός": οι θαλάσσιες σάουνες κάνουν θραύση στην Ιρλανδία

«Στην αρχαιότητα οι άνθρωποι πήγαιναν για ιατρικούς, θρησκευτικούς ή ακόμη και παραισθησιογόνους λόγους», είπε ο Ni Stasaigh στο Γαλλικό Πρακτορείο στην παραλία Baginbun. «Δεν εγγυόμαστε παραισθησιογόνα πράγματα στη σάουνά μας, μόνο θεραπεία με ζεστό και κρύο και την απελευθέρωση ενδορφινών» είπε

Πώς να αντιμετωπίσετε το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Δεν υπάρχει θεραπεία για το σύνδρομου ευερέθιστου εντέρου IBS, αλλά τα συμπτώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Προσπαθήστε να τρώτε μικρότερα πιο συχνά γεύματα και να ασκείστε τακτικά. Η βαθιά αναπνοή και η γιόγκα βοηθούν επίσης στη μείωση του στρες.

Εναποθέσεις όγκων σε καρκίνους του παχέος εντέρου και του στομάχου

Ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο οι εναποθέσεις όγκου TD ενσωματώνονται στο στάδιο Τ ή Ν, ο στόχος είναι να παρέχεται μια ακριβέστερη αναπαράσταση των χαρακτηριστικών του όγκου σε ιστοπαθολογικό επίπεδο. Συμπερασματικά, έχει επιτευχθεί συναίνεση σχετικά με την κλινική σημασία και την επακόλουθη διαχείριση των εναποθέσεων όγκου TDs.

Θεραπείες άνοιας που συνδέονται με σοβαρές παρενέργειες: Μελέτη

«Υπάρχει επομένως κίνδυνος να συνταγογραφηθούν σε ασθενείς επιβλαβή αντιψυχωσικά απλώς επειδή το εκπαιδευμένο προσωπικό που μπορεί να διαχειριστεί με ασφάλεια τη συμπεριφορά τους δεν είναι επαρκώς διαθέσιμο», είπε ο νευρολόγος Δρ Τσαρλς Μάρσαλ, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι θεραπείες μπορεί να δικαιολογούνται σε σπάνιες περιπτώσεις.