Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Γενικός χειρουργός του Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει να καταπολεμήσουν τη μικροβιακή αντοχή για να αποτρέψουν την επόμενη πανδημία

Γενικός χειρουργός του Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει να καταπολεμήσουν τη μικροβιακή αντοχή για να αποτρέψουν την επόμενη πανδημία

Αλλά αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι ανακαλύπτουμε επίσης ότι υπάρχουν βακτηριακές λοιμώξεις –που δεν ωφελούνται από τα αντιβιοτικά.

Γενικός χειρουργός του Τραμπ: Περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι πεθαίνουν από αντοχή στα αντιβιοτικά στις ΗΠΑ κάθε χρόνο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κατατάσσει τη μικροβιακή αντοχή (AMR) ως μία από τις «10 κορυφαίες παγκόσμιες απειλές για την υγεία που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα».

Στα αποτελέσματα μιας έρευνας του 2021 του Παγκόσμιου Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση της μικροβιακής αντοχής που δημοσιεύθηκε αυτόν τον μήνα, η ομάδα είπε ότι ένας αριθμός ρεκόρ χωρών ανταποκρίθηκε, με περισσότερο από το 90% να σημειώνει ότι η πανδημία COVID-19 είχε αρνητικό αντίκτυπο και στα δύο την ανάπτυξη και εφαρμογή εθνικών σχεδίων για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Επιπλέον, μόνο το 50% αυτών των χωρών διαθέτει έναν «λειτουργικό πολυτομεακό μηχανισμό συντονισμού μικροβιακής αντοχής AMR» για να βοηθήσει στην ιεράρχηση, το κόστος και την εφαρμογή και να παρακολουθεί τα εθνικά σχέδια δράσης της μικροβιακής αντοχής AMR. Τα αντιβιοτικά είναι φάρμακα που καταπολεμούν τις λοιμώξεις που προκαλούνται από βακτήρια, είτε σκοτώνοντας τα βακτήρια είτε δυσκολεύοντας την ανάπτυξη ή τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Τα βακτήρια είναι μικρόβια που ζουν μέσα και έξω από το σώμα – μερικά από τα οποία μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις.

Η αντοχή στα αντιβιοτικά εμφανίζεται όταν τα μικρόβια δεν ανταποκρίνονται πλέον στα αντιβιοτικά που έχουν σχεδιαστεί για να τα σκοτώνουν ή να τα περιορίζουν και τα βακτήρια και οι μύκητες βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους για να αποφύγουν τις επιπτώσεις των αντιβιοτικών. Οι λοιμώξεις από μικρόβια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά είναι δύσκολο και μερικές φορές αδύνατο να αντιμετωπιστούν.

Ο δρ Τζερόμ Άνταμς, αναισθησιολόγος και γιατρός εντατικής θεραπείας που υπηρέτησε ως γενικός χειρουργός των ΗΠΑ υπό την κυβέρνηση Τραμπ, είπε στο Fox News ότι είχε μια «πρώτη σειρά» για τα πιο σοβαρά αποτελέσματα της μικροβιακής αντοχής στο χειρουργείο και στη ΜΕΘ. , συμπεριλαμβανομένης της σήψης και του ακρωτηριασμού.

«Όταν συναντάμε ένα κακό βακτήριο, τα αντιβιοτικά είναι ένα κρίσιμο εργαλείο για να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τη μόλυνση», είπε την περασμένη Παρασκευή. “Και η αντίσταση στα αντιβιοτικά συμβαίνει όταν τα βακτήρια δεν ανταποκρίνονται πλέον στα αντιβιοτικά που έχουμε αναπτύξει για να τα σκοτώσουν. Και αυτό σημαίνει ότι τα μικρόβια δεν σκοτώνονται και συνεχίζουν να αναπτύσσονται. Και αυτό μπορεί να έχει καταστροφικό αντίκτυπο, ιδιαίτερα σε ορισμένους ανθρώπους στην κοινωνία μας».

Τα άτομα που είναι ανοσοκατεσταλμένα ή έχουν υποβληθεί σε αντικαταστάσεις ισχίου, γόνατος ή ώμου ή μεταμοσχεύσεις οργάνων επηρεάζονται δυσανάλογα και είναι πιο ευαίσθητα και επιρρεπή σε λοιμώξεις. «Εάν αυτοί οι άνθρωποι κολλήσουν μια λοίμωξη ανθεκτική στα αντιβιοτικά, μπορεί να είναι πραγματικά καταστροφική», είπε ο Άνταμς.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) αναφέρουν ότι τουλάχιστον 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ παθαίνουν μια λοίμωξη ανθεκτική στα αντιβιοτικά κάθε χρόνο. Περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι πεθαίνουν σε αυτό το χρονικό διάστημα από αντοχή στα αντιβιοτικά. Ο Άνταμς λέει ότι ο ΠΟΥ προβλέπει ότι σχεδόν 3 εκατομμύρια θα γίνουν 10 εκατομμύρια μέχρι το έτος 2050 «αν δεν αλλάξουμε τα πράγματα».

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πάνω από 150 εκατομμύρια επισκέψεις ασθενών κάθε χρόνο σε γιατρό ή κλινική επείγουσας φροντίδας για κάποιο είδος λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού – πράγματα όπως πονόλαιμος, κρυολόγημα, ιγμορίτιδα και λοιμώξεις του αυτιού. Γνωρίζουμε ότι 47 εκατομμύρια σειρές αντιβιοτικών συνταγογραφούνται για λοιμώξεις που δεν χρειάζονται αντιβιοτικό», είπε, επικαλούμενος στοιχεία του CDC που διαπίστωσαν ότι τουλάχιστον το 30% των αντιβιοτικών που συνταγογραφούνται στις ΗΠΑ δεν είναι απαραίτητα.

Η μελέτη ανέλυσε τη χρήση αντιβιοτικών σε ιατρεία και τμήματα επειγόντων περιστατικών σε όλες τις ΗΠΑ, διαπιστώνοντας ότι οι 47 εκατομμύρια υπερβολικές συνταγές κάθε χρόνο θέτουν τους ασθενείς σε ατελείωτο κίνδυνο αλλεργικής αντίδρασης ή ακόμη και θανατηφόρου διάρροιας. «Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι το άτομο δεν έχει καθόλου μόλυνση και απλώς είχε συμπτώματα αλλεργίας», είπε ο Άνταμς.

“Θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι έχουν έναν ιό και γνωρίζουμε ότι το κρυολόγημα προκαλείται από έναν ιό και δεν ωφελείται από ένα αντιβιοτικό. Γνωρίζουμε ότι η COVID προκαλείται από έναν ιό – δεν ωφελείται από τα αντιβιοτικά. Αλλά αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι ανακαλύπτουμε επίσης ότι υπάρχουν βακτηριακές λοιμώξεις –που δεν ωφελούνται από τα αντιβιοτικά. Οι περισσότερες ωτίτιδες στην πραγματικότητα, ακόμη και όταν προκαλούνται από βακτήρια, μελέτες δείχνουν ότι δεν βελτιώνονται γρηγορότερα με ένα αντιβιοτικό παρά χωρίς αντιβιοτικό.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

1 στους 3 ασθενείς που νοσηλεύονται καταλήγουν στις ΜΕΘ από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη

Η τεχνολογία για τη θεραπεία του έλκους διαβητικού ποδιού θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική στη θανάτωση του ιού SARS-CoV-2, σύμφωνα με έρευνα

Ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα: Η  πολύτιμη ασπίδα προστασίας από τις εποχικές λοιμώξεις

Πώς ισχυροποιείται το ανοσοποιητικό σύστημα

Ο ΕΟΔΥ θα ενισχύσει την επιτήρηση της κατανάλωσης αντιβιοτικών

Οι προτάσεις των φαρμακοποιών για τον περιορισμό της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι περιλαμβάνεται σε ένα αιγυπτιακό πρωινό;

Αιγυπτιακό πρωινό: Το αιγυπτιακό πρωινό είναι μια πλούσια και ποικιλόμορφη γαστρονομική εμπειρία που αντικατοπτρίζει τη ζωντανή κουλτούρα και τη γεωργική αφθονία της χώρας.

Είναι απαραίτητοι οι συνεργάτες των ασθενών στην έρευνα;

Συνολικά, η κοινοπραξία NECESSITY φαίνεται να ήταν επιτυχημένη και θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για ένα συνεργατικό μοντέλο για την αντιμετώπιση της κλινικής έρευνας στο μέλλον, βοηθώντας στην απάντηση ερωτήσεων από την οπτική γωνία τόσο του ασθενούς όσο και της ιατρικής κοινότητας.

Περιορίστε το χρόνο που αφιερώνετε στην παρακολούθηση τηλεόρασης γιατί επηρεάζει την ταχύτητα γήρανσης

Μελέτη γήρανση: Ο περιορισμός του χρόνου παρακολούθησης τηλεόρασης μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη γήρανση, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Σιωπηλό άγχος μεταξύ των παιδιών στον οδοντίατρο

Προχωρώντας προς τα εμπρός, η δυνατότητα χρήσης της συσκευής σε πραγματικό χρόνο θα βοηθούσε τους επαγγελματίες να παρακολουθούν τα επίπεδα άγχους και ίσως να σταματούν για διορθωτικά μέτρα πριν από τη συνέχιση της θεραπείας. Στο πλαίσιο της οδοντιατρικής περίθαλψης, όταν πρόκειται για φόβο και πόνο, είναι σημαντικό να εργάζεστε προληπτικά με τα παιδιά και τους εφήβους», λέει η Jaldin.

Close Icon