ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Γαλλία εμβόλιο: Επιφυλακτικοί οι πολίτες για τη λήψη του εμβολίου

Γαλλία εμβόλιο: Επιφυλακτικοί οι πολίτες για τη λήψη του εμβολίου

Γαλλία εμβόλιο: Επιφυλακτικοί οι πολίτες για τη λήψη εμβολίου. Η Γαλλία ξεκίνησε την κυκλοφορία του εμβολίου Pfizer-BioNTech στις 27 Δεκεμβρίου, μαζί με άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ομάδας δημοσκοπήσεων Odoxa και της εφημερίδας Le Figaro, το 58 % του γαλλικού πληθυσμού είναι επιφυλακτικό για τη λήψη του εμβολίου COVID- 19, σε σύγκριση με το 33% των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 41% στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την έρευνα της Bristielle, οι επιφυλακτικοί της Γαλλίας συνήθως κατατάσσονται σε 3 κατηγορίες: νέοι, γυναίκες και άτομα ευθυγραμμισμένα με την πολιτική άκρα αριστερά και άκρα δεξιά. Ωστόσο, ο πιο συνηθισμένος λόγος, αναφέρει, είναι η δυσπιστία στην κυβέρνηση. Η Bristielle επισημαίνει 2 περιστατικά υγείας από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 τα οποία έχουν σημαδέψει τον γαλλικό πληθυσμό: το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β ξεπροβάλλει και ένα σκάνδαλο μόλυνσης αίματος που εμπλέκει την κυβέρνηση.

Μια εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού κατά της ηπατίτιδας Β στις αρχές της δεκαετίας του 1990 συνέπεσε με αύξηση στις διαγνώσεις πολλαπλής σκλήρυνσης, οδηγώντας πολλούς να συνδέσουν τις δύο. Αν και οι µελέτες δεν βρήκαν πειστικά στοιχεία που να συνδέουν τα εμβόλια ηπατίτιδας Β και τη σκλήρυνση κατά πλάκας, αυτό οδήγησε σε δραματική αύξηση της διστακτικότητας του εμβολίου. Το 1991, στο μεγαλύτερο σκάνδαλο δημόσιας υγείας της Γαλλίας, η κυβέρνηση βρέθηκε να έχει χορηγήσει εν γνώσει της μεταγγίσεις με μολυσμένο αίμα από ανθρώπους που ήταν θετικοί στον ιό HIV σε τουλάχιστον 1.200 αιμορροφιλικούς, γεγονός που οδήγησε σε εκατοντάδες θανάτους.

Αξιωματούχοι της Γαλλικής κυβέρνησης είχαν αρχικά αναφέρει ότι δεν γνώριζαν ότι το αίμα ήταν μολυσμένο. Τρεις υπουργοί, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Πρωθυπουργού Λοράν Φάμπιους, κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία. Μόνο ένας κρίθηκε ένοχος και δεν έλαβε ποινή. Θεωρίες συνωμοσίας για το εμβόλιο εξαπλώνονται στη Γαλλία εδώ και μήνες. Μεταξύ των πιο ακραίων: η πεποίθηση ότι το εμβόλιο μεταβάλλει το DNA των ανθρώπων ή ότι περιέχει μικροτσίπ που έχουν σχεδιαστεί για να εντοπίζουν ανθρώπους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το Stanford αναπτύσσει εμβόλιο νανοσωματιδίων μίας δόσης για το COVID-19

Το ιατρικό προσωπικό καταρρίπτει μύθους μέσω του tik tok

Το εμβόλιο της Moderna πήρε το πράσινο φως από την Κομισιόν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αμυλούχα τρόφιμα που καλό είναι να αποφεύγετε

Άμυλο διατροφή: Πολλά επεξεργασμένα αμυλούχα τρόφιμα έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, το οποίο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακές παθήσεις όταν καταναλώνονται σε υπερβολική ποσότητα.

Πώς αντιμετωπίζονται οι ξηροί οργασμοί

Ξηρός οργασμός: Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες που οδηγούν στο φαινόμενο. Μερικές φορές είναι προσωρινός κι άλλες μπορεί να είναι μακροχρόνιος ή και μόνιμος. Οι ίδιοι οι ξηροί οργασμοί δεν αποτελούν ανησυχία για την υγεία, αλλά το υποκείμενο ζήτημα που τους προκαλεί μπορεί να απαιτεί θεραπεία σε ορισμένες περιπτώσεις.

Μια σύντομη βόλτα στην παραλία μπορεί να βελτιώσει την ψυχική σας υγεία

Θάλασσα ψυχική υγεία: Μια νέα μελέτη από ερευνητές του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας της Βαρκελώνης διαπίστωσε ότι ακόμη και ένας σύντομος περίπατος στην παραλία μπορεί να ωφελήσει τη συνολική ψυχική σας υγεία και να καταπολεμήσει την κατάθλιψη.

Βασικά οφέλη που αποκομίζετε από το πιλάτες

Αθλητισμός: Η εστίαση στην ενδυνάμωση του κορμού, τη σωστή ευθυγράμμιση και τη σύνδεση σώματος-μυαλού κάνουν το Pilates προσβάσιμο σε όλους. Με χιλιάδες πιθανές ασκήσεις και τροποποιήσεις, οι προπονήσεις Pilates μπορούν να προσαρμοστούν στις ατομικές σας ανάγκες, ανεξαρτήτως ηλικίας.

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 4.000 ανέργους άνω των 30 με μισθό έως 933 ευρώ

ΟΑΕΔ: Ειδικότερα το πρόγραμμα αφορά σε περιοχές υψηλής ανεργίας και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα του Δυτικού Τομέα Αθηνών, της Δυτικής Αττικής, του Πειραιά και στη Διοικητική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.