Επιχειρηματικά

Κινεζική εταιρεία κατασκευάζει εργοστάσιο εμβολίων COVID-19 79 εκατομμυρίων δολαρίων

Κινεζική εταιρεία κατασκευάζει εργοστάσιο εμβολίων COVID-19 79 εκατομμυρίων δολαρίων

Δεν υπάρχουν δεδομένα για ζώα, καμία λέξη στο χρονοδιάγραμμα για μια κλινική δοκιμή, ωστόσο μια ελάχιστα γνωστή κινεζική εταιρεία κατασκευάζει ήδη μια εγκατάσταση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για έναν υποψήφιο εμβολίου COVID-19.O όμιλος εμβολίων AIM της Κίνας ξεκίνησε σε βάση κατασκευής και έρευνα – ανάπτυξη για το εμβόλιο κατά του κορoναϊού στην πόλη Ningbo. Η εταιρεία επενδύει 550 εκατομμύρια CNY (79 εκατομμύρια δολάρια) στο έργο, με στόχο να ενεργοποιήσει τον ιστότοπο τον επόμενο Μάρτιο και να ξεκινήσει την παραγωγή το πρώτο εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με την (κινεζική) τοπική κυβέρνηση.

Η νέα εγκατάσταση θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή αδρανοποιημένων λήψεων COVID-19 από τη θυγατρική της AIM, Rongan Biolog. Αλλά δεν είναι σαφές ακριβώς σε ποιο στάδιο παραγωγής και έρευνας βρίσκεται το εμβόλιο. Δεν έχουν ξεκινήσει ανθρώπινες δοκιμές. Η Κίνα έχει ήδη αρκετά απενεργοποιημένα υποψήφια εμβόλια στην κλινική ανάπτυξη. Η Sinovac Biotech, η οποία είναι εισηγμένη στο Nasdaq, σε συνεργασία με το Instituto Butantan της Βραζιλίας, απλώς ώθησε την απενεργοποιημένη βολή της, CoronaVac, σε δοκιμή φάσης 3 στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Η κρατική μονάδα CNBG της Sinopharm, η οποία διαθέτει δύο αδρανοποιημένα προγράμματα που αναπτύχθηκαν από τα βιολογικά ερευνητικά ιδρύματά της στο Πεκίνο και το Γουχάν, ξεκίνησε μια μελέτη φάσης 3 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στα τέλη Ιουνίου. Η απενεργοποιημένη έκδοση δεν είναι το μοναδικό έργο COVID-19 της AIM. Τον Απρίλιο, η εταιρεία δήλωσε ότι επέλεξε ένα υποψήφιο εμβόλιο για νανοσωματίδια COVID-19 για περαιτέρω ανάπτυξη και ότι μια μελέτη σε ζώα αναμενόταν σύντομα.

Σε σύγκριση με τις συμβατικές τεχνολογίες εμβολίων, τα εμβόλια νανοσωματιδίων δεν περιέχουν ιούς. Η AIM είπε ότι το υποψήφιό της θα μπορούσε να εκφράσει την πρωτεΐνη της ακίδας του νέου κοροναϊού ως αντιγόνο της, που μοιάζει πολύ με τη φυσική εκδοχή. Η Maryland biotech Novavax, με δέσμευση 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την επιχείρηση Trump Warp Speed, εργάζεται επίσης για μια επικουρική ανασυνδυασμένη λήψη νανοσωματιδίων COVID-19, με το όνομα NVX-CoV2373. Το εμβόλιο υποβάλλεται σε δοκιμές φάσης 1/2, με προγραμματισμένη μελέτη φάσης 3 για την πτώση.

Επιπλέον, η CanSino Biologics έχει κερδίσει την κινεζική στρατιωτική άδεια για ένα ανασυνδυασμένο εμβόλιο COVID-19 με βάση τον αδενοϊό που συνεργάστηκε με κινέζους στρατιωτικούς επιστήμονες σχετικά με τη δύναμη των πρώιμων αποτελεσμάτων ασφάλειας και ανοσογονικότητας. Η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Ρωσία, τη Βραζιλία, τη Χιλή και τη Σαουδική Αραβία για τη δοκιμή φάσης 3, δήλωσε ο Qiu Dongxu, εκτελεστικός διευθυντής και συνιδρυτής της CanSino, την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε το Reuters. Η Fosun Pharma είπε ότι μια αίτηση για κλινική δοκιμή για την λήψη mRNA με άδεια χρήσης από την BioNTech έγινε αποδεκτή από Κινέζους ρυθμιστές. Η Pfizer είναι πρώην συνεργάτης της BioNTech.

Η AIM, που λειτουργεί μέσω έξι θυγατρικών, έχει προϊόντα εμβολίου κατά της ηπατίτιδας Β, της ηπατίτιδας Α, της λύσσας, της μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτιδας και άλλων. Εκτός από το εργοστάσιο εμβολίων κοροναϊών, η εταιρεία επενδύει ταυτόχρονα 750 εκατομμύρια CNY σε μια εγκατάσταση που επικεντρώνεται στην κατασκευή και έρευνα εμβολίων κατά της λύσσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνάντηση του CEO της Pfizer, Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας

Η Lavipharm αρωγός στο έργο του MDA Ελλάς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όλο και περισσότερα εργαστήρια αρχίζουν να αναπτύσσουν εμβόλια εναντίον του ιού της γρίπης χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία mRNA.

«Είναι μια πολύ ελκυστική αγορά για τα μεγάλα εργαστήρια. Πέρα από τη Moderna, η οποία είναι καινούρια στον τομέα αυτό, οι άλλοι, όπως οι Sanofi, AstraZeneca ή GSK, είναι πολύ καλά τοποθετημένοι όσον αφορά τη γρίπη», παρατηρεί η Τζαμιλά Ελ Μπουγκρινί, ειδική στις βιοτεχνολογίες στην εταιρεία χρηματιστηριακών αναλύσεων Invest Securities.

Pfizer Θεσσαλονίκη: Eγκαίνια εγκαταστάσεων παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών

Pfizer Θεσσαλονίκη: Η Pfizer ανακοινώνει εμβληματική επένδυση στην Ελλάδα με τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη.

Σε κίνδυνο η οικονομική ανάκαμψη στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω και της ενεργειακής κρίσης

Το τμήμα του Kwarteng «υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις εταιρείες τις επόμενες ημέρες για να κατανοήσει περαιτέρω και να βοηθήσει στον μετριασμό των επιπτώσεων των αυξήσεων κόστους που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις».

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ELPEN

ELPEN Σχοινάς: Επίσκεψη στο εργοστάσιο της ELPEN στο Πικέρμι, καθώς και στο υπό κατασκευή Πάρκο Έρευνας και Καινοτομίας της εταιρείας στα Σπάτα πραγματοποίησαν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Medicines for Europe, Adrian Van Den Hoven.

Πάνω από 13.000 παιδιά σε όλη τη χώρα έχουν εγγραφεί στη δοκιμή για το εμβόλιο covid-19 της Moderna,

Η εταιρεία αναμένει στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα της λήψης στα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών στα τέλη του φθινοπώρου ή στις αρχές του χειμώνα, ανέφερε το Insider.

Επενδύσεις 1,2 δισ.ευρώ την επόμενη πενταετία από την φαρμακοβιομηχανία

Στη μοναδική ευκαιρία που προκύπτει για την Ελλάδα να βρεθεί στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων στη φαρμακοβιομηχανία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Θεόδωρος Τρύφων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ευρωπαϊκό-διεθνές συνέδριο της «Medicines For Europe» και της «Ιnternational Generic & Biosimilar Medicines Association» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, στην Αθήνα.

Εγκρίνεται ένα άλλο τεστ COVID-19 στο σπίτι από τον FDA των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Μπάιντεν τόνισε τις γρήγορες δοκιμές σε μια ομιλία του τον Δεκέμβριο, δεσμευόμενος ότι η κυβέρνηση θα αγοράσει 280 εκατομμύρια δοκιμές και ότι θα χρησιμοποιήσει τον νόμο παραγωγής για την άμυνα για να διασφαλίσει ότι οι κατασκευαστές έχουν τις πρώτες ύλες που χρειάζονται για να κάνουν δοκιμές. Η κυβέρνηση δαπανά περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την πρωτοβουλία