Επιχειρηματικά

Κινεζική εταιρεία κατασκευάζει εργοστάσιο εμβολίων COVID-19 79 εκατομμυρίων δολαρίων

Κινεζική εταιρεία κατασκευάζει εργοστάσιο εμβολίων COVID-19 79 εκατομμυρίων δολαρίων

Δεν υπάρχουν δεδομένα για ζώα, καμία λέξη στο χρονοδιάγραμμα για μια κλινική δοκιμή, ωστόσο μια ελάχιστα γνωστή κινεζική εταιρεία κατασκευάζει ήδη μια εγκατάσταση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για έναν υποψήφιο εμβολίου COVID-19.O όμιλος εμβολίων AIM της Κίνας ξεκίνησε σε βάση κατασκευής και έρευνα – ανάπτυξη για το εμβόλιο κατά του κορoναϊού στην πόλη Ningbo. Η εταιρεία επενδύει 550 εκατομμύρια CNY (79 εκατομμύρια δολάρια) στο έργο, με στόχο να ενεργοποιήσει τον ιστότοπο τον επόμενο Μάρτιο και να ξεκινήσει την παραγωγή το πρώτο εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με την (κινεζική) τοπική κυβέρνηση.

Η νέα εγκατάσταση θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή αδρανοποιημένων λήψεων COVID-19 από τη θυγατρική της AIM, Rongan Biolog. Αλλά δεν είναι σαφές ακριβώς σε ποιο στάδιο παραγωγής και έρευνας βρίσκεται το εμβόλιο. Δεν έχουν ξεκινήσει ανθρώπινες δοκιμές. Η Κίνα έχει ήδη αρκετά απενεργοποιημένα υποψήφια εμβόλια στην κλινική ανάπτυξη. Η Sinovac Biotech, η οποία είναι εισηγμένη στο Nasdaq, σε συνεργασία με το Instituto Butantan της Βραζιλίας, απλώς ώθησε την απενεργοποιημένη βολή της, CoronaVac, σε δοκιμή φάσης 3 στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Η κρατική μονάδα CNBG της Sinopharm, η οποία διαθέτει δύο αδρανοποιημένα προγράμματα που αναπτύχθηκαν από τα βιολογικά ερευνητικά ιδρύματά της στο Πεκίνο και το Γουχάν, ξεκίνησε μια μελέτη φάσης 3 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στα τέλη Ιουνίου. Η απενεργοποιημένη έκδοση δεν είναι το μοναδικό έργο COVID-19 της AIM. Τον Απρίλιο, η εταιρεία δήλωσε ότι επέλεξε ένα υποψήφιο εμβόλιο για νανοσωματίδια COVID-19 για περαιτέρω ανάπτυξη και ότι μια μελέτη σε ζώα αναμενόταν σύντομα.

Σε σύγκριση με τις συμβατικές τεχνολογίες εμβολίων, τα εμβόλια νανοσωματιδίων δεν περιέχουν ιούς. Η AIM είπε ότι το υποψήφιό της θα μπορούσε να εκφράσει την πρωτεΐνη της ακίδας του νέου κοροναϊού ως αντιγόνο της, που μοιάζει πολύ με τη φυσική εκδοχή. Η Maryland biotech Novavax, με δέσμευση 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την επιχείρηση Trump Warp Speed, εργάζεται επίσης για μια επικουρική ανασυνδυασμένη λήψη νανοσωματιδίων COVID-19, με το όνομα NVX-CoV2373. Το εμβόλιο υποβάλλεται σε δοκιμές φάσης 1/2, με προγραμματισμένη μελέτη φάσης 3 για την πτώση.

Επιπλέον, η CanSino Biologics έχει κερδίσει την κινεζική στρατιωτική άδεια για ένα ανασυνδυασμένο εμβόλιο COVID-19 με βάση τον αδενοϊό που συνεργάστηκε με κινέζους στρατιωτικούς επιστήμονες σχετικά με τη δύναμη των πρώιμων αποτελεσμάτων ασφάλειας και ανοσογονικότητας. Η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Ρωσία, τη Βραζιλία, τη Χιλή και τη Σαουδική Αραβία για τη δοκιμή φάσης 3, δήλωσε ο Qiu Dongxu, εκτελεστικός διευθυντής και συνιδρυτής της CanSino, την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε το Reuters. Η Fosun Pharma είπε ότι μια αίτηση για κλινική δοκιμή για την λήψη mRNA με άδεια χρήσης από την BioNTech έγινε αποδεκτή από Κινέζους ρυθμιστές. Η Pfizer είναι πρώην συνεργάτης της BioNTech.

Η AIM, που λειτουργεί μέσω έξι θυγατρικών, έχει προϊόντα εμβολίου κατά της ηπατίτιδας Β, της ηπατίτιδας Α, της λύσσας, της μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτιδας και άλλων. Εκτός από το εργοστάσιο εμβολίων κοροναϊών, η εταιρεία επενδύει ταυτόχρονα 750 εκατομμύρια CNY σε μια εγκατάσταση που επικεντρώνεται στην κατασκευή και έρευνα εμβολίων κατά της λύσσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρόεδρος της E.E.Φα.Μ για 2η συνεχή θητεία η Ντανιέλα Μάλο

8ο ΠΣΕΦ ΦΣΘ: Ο «DIAS» επιτυγχάνει την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Bristol Myers Squibb αναδεικνύεται Best Workplace 2022

Στις κορυφαίες θέσεις της λίστας με τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν για τις εξαιρετικές πρακτικές διαχείρισης και ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού τους, κατατάσσεται φέτος η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb (BMS) Ελλάδας.

H Novartis Hellas επίσημος χορηγός του Spetsathlon 2022

Η Novartis Hellas θα είναι επίσημος υποστηρικτής του αθλητικού θεσμού Spetsathlon που θα λάβει χώρα στις Σπέτσες ξεκινώντας σήμερα στις 13 εώς 15 Μαΐου 2022, με την καμπάνια ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα «Baware».

Δύο υποτροφίες για σπουδές σε παραϊατρικά επαγγέλματα

Η MSD βρέθηκε πρόσφατα στο Ηράκλειο Κρήτης για την ετήσια συνάντηση της και πιστή στο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης “Life Matters” που υλοποιεί, στήριξε το έργο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου στην αντιμετώπιση της γυναικείας κακοποίησης.