Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Φλέβες: Γιατί είναι δύσκολο να βρεθούν κατά την αιμοληψία σε κάποιους ασθενείς;

Φλέβες: Γιατί είναι δύσκολο να βρεθούν κατά την αιμοληψία σε κάποιους ασθενείς;

Φλέβες: Οι φλέβες μπορεί να είναι δύσκολες για διάφορους λόγους. Μερικοί άνθρωποι έχουν γενετική προδιάθεση να έχουν προβληματικές φλέβες ή η ηλικία τους τις κάνει να είναι μικρότερες ή να κρύβονται εντελώς.

Οι δύσκολες φλέβες είναι φλέβες που είναι δύσκολο να βρεθούν. Αυτές οι φλέβες συνδέονται συχνότερα με άτομα που χρειάζονται βελόνες πεταλούδας, όπως παιδιά ή γηριατρικούς ασθενείς. Στην πραγματικότητα, ο καθένας μπορεί να έχει δύσκολες φλέβες, οι οποίες μπορεί να απαιτούν περισσότερη βοήθεια για αιμοληψίες.

Γιατί μερικές φλέβες είναι πιο δύσκολες;

Οι φλέβες μπορεί να είναι δύσκολες για διάφορους λόγους. Μερικοί άνθρωποι έχουν γενετική προδιάθεση να έχουν προβληματικές φλέβες ή η ηλικία τους κάνει τις φλέβες να είναι μικρότερες ή κρυφές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, είναι θέμα αφυδάτωσης του ασθενούς. Εάν ο ασθενής δεν ενυδατωθεί για αιμοληψία, οι φλέβες του θα είναι πιο πιθανό να καταρρεύσουν ή να κυλήσουν και είναι πολύ μικρές για να τις βρουν. Άλλες συμβουλές για να διευκολύνετε τη διαδικασία αιμοληψίας σε δύσκολες φλέβες Όταν έρθετε αντιμέτωποι με μια προβληματική φλέβα, ρωτήστε το άτομο εάν υπήρξε κάποια περιοχή που έχει λειτουργήσει στο παρελθόν. Αυτή η μία ερώτηση θα μπορούσε να εξοικονομήσει χρόνο και ενέργεια σε όλους σε όλη αυτή τη διαδικασία. Η προσθήκη μιας ζεστής κομπρέσας στη φλέβα για λίγα λεπτά μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Εάν καμία από αυτές τις στρατηγικές δεν λειτουργεί, ασκήστε τα χέρια τους. Παρόμοια με μια προπόνηση, οι φλέβες θα γίνουν πιο ορατές και είναι συχνά πιο εύκολη η πρόσβαση. Οι κινήσεις δεν πρέπει να είναι πολύ έντονες, αλλά μερικές ελαφριές ασκήσεις δικέφαλου θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά. Εάν έχετε έναν ασθενή που είναι διαβόητος ότι είναι σκληρός, πείτε στον πελάτη να πίνει άφθονο νερό και να αποφεύγει την καφεΐνη 24 ώρες πριν από τη δοκιμή. Ο καφές, το τσάι, τα ποτά με καφεΐνη και το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση και συρρίκνωση των φλεβών.

Η ώρα της ημέρας μπορεί επίσης να επηρεάσει την ικανότητα έλξης των δύσκολων φλεβών. Η αιμοληψία το απόγευμα μπορεί να είναι πιο επιτυχημένη, καθώς ορισμένες φλέβες μπορεί να μην είναι τόσο εμφανείς τα πρωινά. Η σύσταση μιας μεταγενέστερης ώρας ραντεβού μπορεί να μειώσει το άγχος αυτής της διαδικασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο πόνος στο γόνατο από την αρθρίτιδα μπορεί να προληφθεί με το περπάτημα, λέει η μελέτη

Νέα παγκόσμια πρωτοβουλία για την πρόσβαση των ασθενών από την Sandoz

Ζωτικής σημασίας ο ύπνος για την καρδιακή υγεία

Νέα μελέτη για την αύξηση του καρκίνου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σύνδρομο Lemierre: Συμπτώματα, αιτίες, διάγνωση, θεραπεία 

Σύνδρομο Lemierre: Η πρόγνωση είναι γενικά καλή με έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Ωστόσο, η κατάσταση μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία ή εάν εμφανιστούν επιπλοκές όπως σηπτικό σοκ ή αναπνευστική ανεπάρκεια

Πώς να φτιάξετε τον τέλειο ξιφία;

Μαγειρεύοντας ξιφία: Το μαγείρεμα του τέλειου ξιφία απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια και μερικές βασικές τεχνικές για να διασφαλιστεί ότι παραμένει υγρό και γευστικό.

Νέο εργαλείο μπορεί να βοηθήσει να δοθεί προτεραιότητα σε βρέφη υψηλού κινδύνου για ανοσοποίηση RSV 

RSV: Ένα νέο εργαλείο που αναπτύχθηκε από ερευνητές μπορεί να βοηθήσει τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να αξιολογήσουν καλύτερα τον κίνδυνο σοβαρής μόλυνσης από RSV σε μεμονωμένα βρέφη, επιτρέποντας στοχευμένες στρατηγικές ανοσοποίησης.

Θρόμβοι αίματος: Κίνδυνοι, συμπτώματα και πρόληψη

Θρόμβοι αίματος: Η έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση των θρόμβων αίματος. Εάν υποψιάζεστε θρόμβο αίματος, αναζητήστε άμεση ιατρική βοήθεια για να αποτρέψετε δυνητικά απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές.

Πώς να μαγειρέψετε την τέλεια αθερίνα;

Αθερίνα μαγειρική: Το μαγείρεμα της αθερίνας, ενός μικρού και γευστικού ψαριού, είναι σχετικά εύκολο και μπορεί να οδηγήσει σε ένα νόστιμο γεύμα με ελάχιστη προσπάθεια.

Close Icon