ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Fitness trackers: Βελτιώνουν πραγματικά τα επίπεδα σωματικής άσκησης

Fitness trackers: Βελτιώνουν πραγματικά τα επίπεδα σωματικής άσκησης

Fitness trackers: Η σωματική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας. Ωστόσο, μερικές φορές το να βρούμε το κίνητρο είναι το δύσκολο μέρος.

Μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ έδειξε ότι μερικές φορές αυτό το κίνητρο μπορούμε να το φοράμε στο χέρι μας, καθώς οι εφαρμογές smartphone και οι ανιχνευτές φυσικής κατάστασης βελτιώνουν πραγματικά τη σωματική δραστηριότητα των ανθρώπων.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι παρακολούθησης της σωματικής σας δραστηριότητας. Η σύγχρονη τεχνολογία, όπως smartphone, smartwatch και έξυπνα βραχιόλια, το καθιστούν πολύ εύκολο. Μπορείτε να δείτε πόσα βήματα κάνατε ανά ημέρα, πόσα χιλιόμετρα διανύσατε, πόσες θερμίδες κάψατε. Κατά την άσκηση μπορείτε να παρακολουθείτε τον καρδιακό σας ρυθμό και άλλες παραμέτρους. Ωστόσο, αυτό δεν αφορά μόνο τα δεδομένα – υπάρχει και ένα στοιχείο κινήτρου.

Αυτές οι έξυπνες συσκευές μπορούν να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να μετακινούνται περισσότερο. Οι επιστήμονες συνόψισαν δημοσιευμένες τυχαιοποιημένες, ελεγχόμενες δοκιμές αξιολογώντας την επίδραση των τρεχουσών εφαρμογών για κινητά. Πολύ διαφορετικά άτομα ηλικίας μεταξύ 18 – 65 ετών συμμετείχαν σε αυτήν τη μελέτη. Οι επιστήμονες συνέλεξαν δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των ημερήσιων βημάτων τους, τα λεπτά της εβδομάδας της μέτριας έως έντονης σωματικής δραστηριότητας, τις εβδομαδιαίες ημέρες άσκησης, τα λεπτά της εβδομάδας της συνολικής σωματικής δραστηριότητας κ.λπ. Διαπίστωσαν ότι οι έξυπνες εφαρμογές, τα έξυπνα ρολόγια και τα έξυπνα βραχιόλια αύξησαν τη σωματική δραστηριότητα των συμμετεχόντων κατά μέσο όρο 2000 βήματα την ημέρα. Και αυτά είναι υπέροχα νέα, διότι η βελτίωση της σωματικής σας δραστηριότητας συνδέεται πολύ με οφέλη για την υγεία, όπως χαμηλότερο κίνδυνο χρόνιων παθήσεων όπως καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη και ορισμένων τύπων καρκίνου.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι μέθοδοι παρέμβασης είναι οι πιο χρήσιμες – όπως όταν η εφαρμογή σας στέλνει μηνύματα για να σας ενθαρρύνει να κινηθείτε περισσότερο. Είναι ιδιαίτερα καλό όταν αυτά τα μηνύματα είναι εξατομικευμένα, αναφέρετε το όνομά σας και παρουσιάζονται ορισμένα στατιστικά. Η Melody Ding, συν-συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε: «Δεδομένης της ευρείας και αυξανόμενης προσέγγισης των smartphone και των ιχνηλατών, ακόμη και οι μέτριες βελτιώσεις στη σωματική δραστηριότητα μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική βελτίωση της υγείας σε επίπεδο πληθυσμού».

Η σωματική δραστηριότητα είναι απολύτως απαραίτητη για την υγεία μας. Η αυξημένη δραστηριότητα μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, βοηθά στην απώλεια βάρους, βελτιώνει την ψυχική και σωματική σας υγεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η Παχυσαρκία έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας

Οι πέντε ιατρικές καινοτομίες που σηματοδοτούν το 2020

Πώς θα αποκτησετε νέες διατροφικές συνήθειες το νέο έτος

Η plant based διατροφή ενισχύει το μεταβολισμό

Χορτοφαγία: Για άτομα που μπορεί να επιθυμούν να χάσουν βάρος, οι φυτικές δίαιτες θα μπορούσαν να είναι η καλύτερη λύση χάρη στον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν το μεταβολισμό.

Εντυπωσιακά οφέλη των κρεμμυδιών για την υγεία

Κρεμμύδι Ιδιότητες: Στην πραγματικότητα, οι φαρμακευτικές ιδιότητες των κρεμμυδιών έχουν αναγνωριστεί από την αρχαιότητα, όταν χρησιμοποιήθηκαν για τη θεραπεία παθήσεων όπως πονοκεφάλους, καρδιακές παθήσεις και πληγές στο στόμα

Τι σημαίνει το μυστηριώδες τραγούδι του μεγαλύτερου θηλαστικού στη θάλασσα;

Η μετάβαση της ώρας του τραγουδιού από το βράδυ κατά τη διάρκεια της ημέρας είχε παρατηρηθεί ξανά στο παρελθόν, αλλά τα δεδομένα από τις μεμονωμένες ετικέτες βοήθησαν τους επιστήμονες να συνειδητοποιήσουν ότι η αλλαγή ήταν ένα σαφές σημάδι αλλαγής συμπεριφοράς.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις αν ετοιμάζεσαι για... τρίο

Θες να κάνεις τρίο: Δείτε όλα όσα χρειάζεστε. Η εύρεση ενός ζευγαριού μπορεί να πάρει λίγο χρόνο. Το ιδανικό ζευγάρι είναι σεβαστό, χαλαρό και σταθερό στη σχέση τους. Αν κάποιος από τους δύο φαίνεται να αισθάνεται άβολα με την κατάσταση, θα είναι άβολο και για εσάς. Είτε συναντάτε το ζευγάρι στο διαδίκτυο, είτε στην πραγματική ζωή, σίγουρα σημειώστε τη χημεία τους πριν μπείτε στην εξίσωση.

Εσύ έχεις αισθανθεί οργασμό στον ύπνο σου

Οργασμός στον ύπνο σου: Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρεις. Όταν ανατρέξετε στο σεξ (στο δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο), μερικά πράγματα ξεχωρίζουν  όπως τα αμήχανα συναισθήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη οργάνων που σχετίζονται με το σεξ, τα ζωντανά βίντεο εγκυμοσύνης, και την πιθανότητα να έχουμε όνειρα με υγρό τρόπο.

Πάνω από 100 οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση μετά τη Μπεκατώρου

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου, έδωσε θάρρος στην κοπέλα, και η μαρτυρία της το περασμένο Σάββατο ξεκίνησε μια χιονοστιβάδα αποκαλύψεων, που ακόμη είναι άγνωστο ποιους θα παρασύρει.

Τι είναι η ερωτική επιθυμία

Χημεία έρωτας: Τι σημαίνει ερωτική επιθυμία. Η επιθυμία είναι, στην κυριολεξία, "το συναίσθημα που συνοδεύει ένα ανικανοποίητο στάδιοο." Η επιθυμία μπορεί να οδηγήσει σε νέα και καλύτερα πράγματα, μπορεί επίσης να μας βάλει σε μπελάδες. Από τότε που ο Αριστοτέλης, οι φιλόσοφοι και οι θεωρητικοί έχουν σκεφτεί την επιθυμία να δίνει ώθηση σχεδόν για τα πάντα!