ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Fitness trackers: Βελτιώνουν πραγματικά τα επίπεδα σωματικής άσκησης

Fitness trackers: Βελτιώνουν πραγματικά τα επίπεδα σωματικής άσκησης

Fitness trackers: Η σωματική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας. Ωστόσο, μερικές φορές το να βρούμε το κίνητρο είναι το δύσκολο μέρος.

Μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ έδειξε ότι μερικές φορές αυτό το κίνητρο μπορούμε να το φοράμε στο χέρι μας, καθώς οι εφαρμογές smartphone και οι ανιχνευτές φυσικής κατάστασης βελτιώνουν πραγματικά τη σωματική δραστηριότητα των ανθρώπων.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι παρακολούθησης της σωματικής σας δραστηριότητας. Η σύγχρονη τεχνολογία, όπως smartphone, smartwatch και έξυπνα βραχιόλια, το καθιστούν πολύ εύκολο. Μπορείτε να δείτε πόσα βήματα κάνατε ανά ημέρα, πόσα χιλιόμετρα διανύσατε, πόσες θερμίδες κάψατε. Κατά την άσκηση μπορείτε να παρακολουθείτε τον καρδιακό σας ρυθμό και άλλες παραμέτρους. Ωστόσο, αυτό δεν αφορά μόνο τα δεδομένα – υπάρχει και ένα στοιχείο κινήτρου.

Αυτές οι έξυπνες συσκευές μπορούν να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να μετακινούνται περισσότερο. Οι επιστήμονες συνόψισαν δημοσιευμένες τυχαιοποιημένες, ελεγχόμενες δοκιμές αξιολογώντας την επίδραση των τρεχουσών εφαρμογών για κινητά. Πολύ διαφορετικά άτομα ηλικίας μεταξύ 18 – 65 ετών συμμετείχαν σε αυτήν τη μελέτη. Οι επιστήμονες συνέλεξαν δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των ημερήσιων βημάτων τους, τα λεπτά της εβδομάδας της μέτριας έως έντονης σωματικής δραστηριότητας, τις εβδομαδιαίες ημέρες άσκησης, τα λεπτά της εβδομάδας της συνολικής σωματικής δραστηριότητας κ.λπ. Διαπίστωσαν ότι οι έξυπνες εφαρμογές, τα έξυπνα ρολόγια και τα έξυπνα βραχιόλια αύξησαν τη σωματική δραστηριότητα των συμμετεχόντων κατά μέσο όρο 2000 βήματα την ημέρα. Και αυτά είναι υπέροχα νέα, διότι η βελτίωση της σωματικής σας δραστηριότητας συνδέεται πολύ με οφέλη για την υγεία, όπως χαμηλότερο κίνδυνο χρόνιων παθήσεων όπως καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη και ορισμένων τύπων καρκίνου.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι μέθοδοι παρέμβασης είναι οι πιο χρήσιμες – όπως όταν η εφαρμογή σας στέλνει μηνύματα για να σας ενθαρρύνει να κινηθείτε περισσότερο. Είναι ιδιαίτερα καλό όταν αυτά τα μηνύματα είναι εξατομικευμένα, αναφέρετε το όνομά σας και παρουσιάζονται ορισμένα στατιστικά. Η Melody Ding, συν-συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε: «Δεδομένης της ευρείας και αυξανόμενης προσέγγισης των smartphone και των ιχνηλατών, ακόμη και οι μέτριες βελτιώσεις στη σωματική δραστηριότητα μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική βελτίωση της υγείας σε επίπεδο πληθυσμού».

Η σωματική δραστηριότητα είναι απολύτως απαραίτητη για την υγεία μας. Η αυξημένη δραστηριότητα μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, βοηθά στην απώλεια βάρους, βελτιώνει την ψυχική και σωματική σας υγεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Παχυσαρκία έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας

Οι πέντε ιατρικές καινοτομίες που σηματοδοτούν το 2020

Πώς θα αποκτησετε νέες διατροφικές συνήθειες το νέο έτος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε ωραίο και γρήγορο σεξ;

Γρήγορο σεξ: Είναι σημαντικό να προσεγγίζετε τις συζητήσεις σχετικά με την οικειότητα με σεβασμό, συναίνεση και σεβασμό τόσο για τις ανάγκες όσο και για τα όρια των συντρόφων.

Δώστε προτεραιότητα στην ευεξία του θυρεοειδούς με την ενσωμάτωση φρούτων

Φρούτα θυρεοειδής: Η υγεία του θυρεοειδούς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής ευημερίας και η λήψη ενημερωμένων διατροφικών επιλογών μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην υποστήριξη ενός υγιούς θυρεοειδούς.