ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

FDA γουρούνι: Έγκριση γενετικά τροποποιημένου χοίρου για προϊόντα υγείας

FDA γουρούνι: Έγκριση γενετικά τροποποιημένου χοίρου για προϊόντα υγείας

FDA έγκριση: Γενετικά τροποποιημένου χοίρου για προϊόντα υγείας και διατροφής. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δήλωσε τη Δευτέρα (14/12) ότι ενέκρινε ένα γενετικά τροποποιημένο χοίρο του οποίου το σώμα δεν παράγει συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες στους ανθρώπους.

Οι χοίροι θα πρέπει να παράγουν κρέας που είναι ασφαλές για κατανάλωση, όργανα και ιστούς ασφαλή για μεταμοσχεύσεις και για άλλες βιοϊατρικές χρήσεις για άτομα αλλεργικά στην ένωση– ζάχαρη που βρίσκεται στην επιφάνεια των ζωικών κυττάρων γνωστό ως alpha-gal (αλεργεία στο κρέας θηλαστικών), ανέφερε η FDA.

Μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν αλλεργία στην αλλεργία που μερικές φορές προκαλείται από ένα τσίμπημα κρότωνα (τσιμπούρι). “Η σημερινή πρώτη έγκριση ενός ζωικού προϊόντος βιοτεχνολογίας τόσο για τα τρόφιμα όσο και ως πιθανή πηγή για βιοϊατρική χρήση αποτελεί τεράστιο ορόσημο για την επιστημονική καινοτομία”, δήλωσε ο Επίτροπος του FDA Δρ.Stephen Hahn. Το Revivicor είναι ένα στέλεχος από το PPL θεραπευτικό, το οποίο παρήγαγε το πρώτο θηλαστικό που κλωνοποιήθηκε από ένα ενήλικο θηλαστικό: Η Ντόλυ (πρόβατο)1996.  Τα προϊόντα που παράγονται από τα σώματά τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια από άτομα με το σύνδρομο αυτό, ανέφεραν αξιωματούχοι του FDA σε ενημέρωση των ΜΜΕ. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν την ηπαρίνη που αραιώνει το αίμα, η οποία παράγεται από έντερα χοίρων, καθώς και μεταμοσχεύσεις ιστών ή οργάνων.

Το 2009, ο FDA ενέκρινε το πρώτο προϊόν που παρασκευάζεται από γενετικά τροποποιημένα ζώα- ένα αντιπηκτικό που χρησιμοποιείται για την πρόληψη των θρόμβων του αίματος σε ασθενείς με σπάνια ασθένεια γνωστή ως κληρονομική ανεπάρκεια αντιθρομβίνης. Υπάρχει επίσης μια θεραπεία, η οποία παρασκευάζεται από τα αυγά των γενετικά τροποποιημένων κοτόπουλων και χρησιμοποιείται για τη ίαση ατόμων με σπάνια ανεπάρκεια πρωτεϊνών και ένα προϊόν που παρασκευάζεται από το γάλα των γενετικά τροποποιημένων κουνελιών που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία μιας συγκεκριμένης μορφής αιμοφιλίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Με ποια κριτήρια θα κοστολογείται το εμβόλιο για κάθε χώρα

FDA - Βρίσκει το εμβόλιο της Pfizer αποτελεσματικό και ασφαλές

Ο FDA «ανάβει το πράσινο φως» για το εμβόλιο της Pfizer

Δεύτερη θεραπεία της LILLY έλαβε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από το FDA

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τέξας: Άρση μέτρου αναγκαίας χρήσης μάσκας - Κανονική επαναλειτουργία αγορών

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Το Τέξας θα άρει το μέτρο για αναγκαία χρήση μάσκας και θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να ανοίξουν εκ νέου με πλήρη χωρητικότητα την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Greg Abbott. Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε το Τέξας 100%", δήλωσε ο ίδιος την Τρίτη (02/03). Ωστόσο, το κύμα των επαναλειτουργιών έχει θέσει τις πολιτειακές δοικήσεις σε αντίθεση με τη διοίκηση του Μπάιντεν και τα ανώτερα στελέχη δημόσιας υγείας, που αντέδρασαν με απογοήτευση στη χαλάρωση των μέτρων σε μια επισφαλή στιγμή στην πανδημία.

Η συμβολή της Γυναίκας στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.Σηματοδοτείται μια νέα περίοδος για τα θέματα ισότητας των φύλων και αναδεικνύεται η ανάγκη για βιώσιμα μοντέλα ανάπτυξης.

Η συμβολή της Γυναίκας στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Σηματοδοτείται μια νέα περίοδος για τα θέματα ισότητας των φύλων και αναδεικνύεται η ανάγκη για βιώσιμα μοντέλα ανάπτυξης.

Σεξουαλική δυσλειτουργία: Ευθύνεται και το στρες;

Η εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας σε άνδρες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας και άρα -θεωρητικά τουλάχιστον- θα «έπρεπε» να απολαμβάνουν μια υγιή σεξουαλική ζωή, φέρνει στο φως πιο έντονα από ποτέ τις αιτίες του προβλήματος.

Αρνητικό ρεκόρ ανά την υφήλιο η πανδημία στην Βραζιλία

Η πανδημία COVID-19 έχει κοστίσει ήδη πολλές ανθρώπινες ζωές στη Βραζιλία, με αρνητικό ρεκόρ ανά την υφήλιο. Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας η χώρα μαστίζεται από μία νέα έξαρση του ιού, με μαζικούς θανάτους και το σύστημα υγείας στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Πώς κατασκευάζεται το κρέας στο εργαστήριο

Οι  ερευνητές χρησιμοποιούν τεχνικές που αναπτύχθηκαν για την αναγεννητική ιατρική, επιτυγχάνοντας την καλλιέργεια κομματιών κρέατος μεγέθους χιλιοστών, όπου η διάταξη των μυοσωλήνων είναι τέτοια που βοηθά στην προσομοίωση της αίσθησης του κρέατος.

Η έντονη σεξουαλική δραστηριότητα έχει αντιγηραντική δράση

Η υγιής σεξουαλική ζωή, ιδιαίτερα καθώς τα χρόνια περνούν, μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε 5-8 χρόνια νεότεροι από την πραγματική μας ηλικία υποστηρίζει ο ψυχολόγος Δρ. David Weeks από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου.