ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ευλογιά των Πιθήκων: Το Ηνωμένο Βασίλειο λέει ότι το εμβόλιο κατά της νόσου είναι 78% αποτελεσματικό

Ευλογιά των Πιθήκων: Το Ηνωμένο Βασίλειο λέει ότι το εμβόλιο κατά της νόσου είναι 78% αποτελεσματικό

"Μια δεύτερη δόση αναμένεται να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη και μεγαλύτερης διάρκειας προστασία", πρόσθεσε. Το Ηνωμένο Βασίλειο είχε 3.570 επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, η οποία προκαλεί πυρετό, μυϊκούς πόνους και μεγάλες δερματικές βλάβες που μοιάζουν με σπυράκια.

Ευλογιά των Πιθήκων: Η βρετανική μελέτη βασίστηκε στην ανάλυση 363 κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων μεταξύ Ιουλίου και Νοεμβρίου στην Αγγλία. Οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσαν ότι το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων ήταν κατά 78% αποτελεσματικό, προτρέποντας τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες να κάνουν το εμβόλιο. Ο Οργανισμός Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι η τελευταία του ανάλυση “δίνει μια εκτίμηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου για μια μόνο δόση 78 τοις εκατό 14 ή περισσότερες ημέρες μετά τον εμβολιασμό”. Περιέγραψε τα ευρήματα ως “τα ισχυρότερα βρετανικά αποδεικτικά στοιχεία μέχρι στιγμής” για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Η Bavarian Nordic της Δανίας είναι το μόνο εργαστήριο που παρασκευάζει ένα εγκεκριμένο εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων, το οποίο ονομάζεται MVA-BN. Την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι υπέγραψε συμφωνία για την προμήθεια ευρωπαϊκών κρατών με έως και δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.

Περισσότερες από 55.000 δόσεις εμβολίου έχουν χορηγηθεί στην Αγγλία, δήλωσε ο εθνικός διευθυντής εμβολιασμών και προσυμπτωματικού ελέγχου του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) Steve Russell. “Γνωρίζουμε πλέον πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο, προσφέροντας 78% προστασία από τον ιό με μία μόνο δόση”. Η τελευταία επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων άρχισε να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο τον Μάιο και κορυφώθηκε τον Ιούλιο. Ο Οργανισμός Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) δήλωσε ότι τα ευρήματά του βασίζονται στην ανάλυση 363 περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων μεταξύ Ιουλίου και Νοεμβρίου στην Αγγλία. Τα περισσότερα κρούσματα ήταν μεταξύ ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών και άλλων που κάνουν σεξ με άνδρες. Από αυτούς που κόλλησαν τον ιό, οι 323 δεν είχαν εμβολιαστεί.

“Γνωρίζουμε τώρα ότι μια μόνο δόση εμβολίου παρέχει ισχυρή προστασία κατά της ευλογιάς των πιθήκων, γεγονός που δείχνει πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός για την προστασία του εαυτού σας και των άλλων”, δήλωσε ο Jamie Lopez-Bernal, σύμβουλος επιδημιολόγος στον Οργανισμό Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA). “Μια δεύτερη δόση αναμένεται να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη και μεγαλύτερης διάρκειας προστασία”, πρόσθεσε. Το Ηνωμένο Βασίλειο είχε 3.570 επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, η οποία προκαλεί πυρετό, μυϊκούς πόνους και μεγάλες δερματικές βλάβες που μοιάζουν με σπυράκια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η πρώτη μελέτη της λοίμωξης από την ευλογιά των πιθήκων σε γυναίκες παρέχει νέα στοιχεία για την ενημέρωση της δημόσιας υγείας

Τα παιδιά σπάνια κινδυνεύουν από σοβαρή λοίμωξη της ευλογιάς των πιθήκων

Πόσα κρούσματα καταγράφηκαν αυτόν τον μήνα στην Ελλάδα;

Οι μεταλλάξεις της ευλογιάς των πιθήκων προκαλούν ταχεία εξάπλωση του ιού, ο οποίος αποφεύγει τα φάρμακα και τα εμβόλια, σύμφωνα με μελέτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επηρεάζεστε από ορμονικές ανισορροπίες;

Ανοσοποιητικό: Οι ορμόνες είναι ισχυροί παράγοντες στο σώμα μας που βοηθούν στη ρύθμιση των σκέψεων, των συναισθημάτων και των σωματικών μας λειτουργιών.

Τι είναι η φωτοευαισθησία και πώς να τη διαχειριστείτε

Φωτοευαισθησία: Η ευαισθησία στον ήλιο δεν προκαλεί μονάχα εξανθήματα, αλλά βλάπτει επίσης το δέρμα σας σε επίπεδο DNA, με αποτέλεσμα να διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Τον Απρίλιο η επανένταξη οφειλετών ΕΦΚΑ ΚΕΑΟ στη νέα ρύθμιση χρεών

ΕΦΚΑ ΚΕΑΟ: Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για ρύθμιση χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία όσων απώλεσαν τις ρυθμίσεις τους κατά τον τελευταίο χρόνο.

Καναδάς: Περιορισμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη για τα τρανς άτομα

Πολύ συχνά, τρανς ή μη δυαδικά άτομα που συμβουλεύονται για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας πρέπει να αντιμετωπίσουν ενοχλητικές, ακόμη και ακατάλληλες ερωτήσεις που σχετίζονται με την ταυτότητα φύλου τους.

Τα πρώτα σημάδια του Αλτσχάιμερ μπορεί να εμφανιστούν στα μάτια σας

Alzheimer: Αυτά τα ευρήματα μπορεί τελικά να οδηγήσουν στην ανάπτυξη τεχνικών απεικόνισης που μας επιτρέπουν να διαγνώσουμε τη νόσο του Αλτσχάιμερ νωρίτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια και να παρακολουθούμε την εξέλιξή της μη επεμβατικά κοιτάζοντας μέσα από το μάτι.

Τα αντιβιοτικά δεν μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου σε ενήλικες που νοσηλεύονται με κοινές αναπνευστικές λοιμώξεις, σύμφωνα με μελέτη

Οι αναλύσεις που προσαρμόστηκαν για τον τύπο του ιού, το φύλο, την ηλικία, τη σοβαρότητα της νόσου και τις υποκείμενες ασθένειες, διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς στους οποίους συνταγογραφήθηκαν αντιβιοτικά οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νοσοκομείο (συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής) είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν εντός 30 ημερών από εκείνους στους οποίους δεν χορηγήθηκαν αντιβιοτικά, και ο κίνδυνος θνησιμότητας αυξήθηκε κατά 3% για κάθε ημέρα αντιβιοτικής θεραπείας σε σύγκριση με εκείνους στους οποίους δεν χορηγήθηκαν αντιβιοτικά