Επιστημονικά Νέα

Υπέρταση: 7 φυσικά μέτρα για τη διαχείριση της αρτηριακής σας πίεσης

Υπέρταση: 7 φυσικά μέτρα για τη διαχείριση της αρτηριακής σας πίεσης

Υπέρταση: Για να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση, μπορείτε να κάνετε προσαρμογές στον τρόπο ζωής σας. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για φυσικό έλεγχο της υπέρτασης.

Η υπέρταση, συχνά γνωστή ως υψηλή αρτηριακή πίεση, είναι μια κοινή ασθένεια που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Εμφανίζεται όταν η δύναμη του αίματος στα τοιχώματα των αρτηριών είναι σταθερά υψηλή, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές στην υγεία όπως καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο και νεφρική βλάβη. Ακολουθούν οκτώ αποτελεσματικά μέτρα που μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της υψηλής αρτηριακής πίεσης με φυσικό τρόπο, επιτρέποντας στα άτομα να διατηρήσουν την υγεία και την ευημερία τους χωρίς να βασίζονται αποκλειστικά σε φάρμακα.

  • Ασκηθείτε τακτικά: Η σωματική δραστηριότητα βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επιδιώξτε τουλάχιστον 30 λεπτά μέτριας άσκησης, όπως γρήγορο περπάτημα, τζόκινγκ ή ποδηλασία, τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.
  • Τρώτε μια υγιεινή διατροφή: Μια ισορροπημένη διατροφή που είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχες πρωτεΐνες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Περιορίστε την πρόσληψη επεξεργασμένων τροφίμων, νατρίου και κορεσμένων λιπαρών.
  • Περιορίστε την πρόσληψη αλατιού: Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να συμβάλει στην υψηλή αρτηριακή πίεση. Προσπαθήστε να περιορίσετε την πρόσληψη αλατιού αποφεύγοντας επεξεργασμένα και συσκευασμένα τρόφιμα, χρησιμοποιώντας βότανα και μπαχαρικά αντί για αλάτι για αρωματισμό και μειώνοντας την ποσότητα αλατιού που προστίθεται στα γεύματα.
  • Διατηρήστε ένα υγιές βάρος: Το υπερβολικό βάρος ή η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο υπέρτασης. Η επίτευξη και η διατήρηση ενός υγιούς βάρους μέσω τακτικής άσκησης και υγιεινής διατροφής μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.
  • Μειώστε το άγχος: Το επίμονο στρες μπορεί να συμβάλει στην υπέρταση. Δοκιμάστε τεχνικές χαλάρωσης όπως ο διαλογισμός, η γιόγκα ή η βαθιά αναπνοή για να βοηθήσετε στη διαχείριση των επιπέδων του στρες.
  • Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ: Η υπερβολική χρήση αλκοόλ μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση. Η κατανάλωση αλκοόλ θα πρέπει να περιορίζεται σε ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες.
  • Να παρακολουθείτε τακτικά την αρτηριακή πίεση: Η τακτική παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης μπορεί να βοηθήσει στον έγκαιρο εντοπισμό της υψηλής αρτηριακής πίεσης και να επιτρέψει την έγκαιρη αντιμετώπιση. Τα οικιακά πιεσόμετρα είναι άμεσα διαθέσιμα και εύχρηστα.

Υπάρχουν πολλά αποτελεσματικά μέτρα για τον έλεγχο της υψηλής αρτηριακής πίεσης με φυσικό τρόπο. Ενσωματώνοντας τακτική άσκηση, υγιεινή διατροφή, διαχείριση του στρες και άλλες υγιεινές συνήθειες στον τρόπο ζωής σας, μπορείτε να ελέγξετε την αρτηριακή σας πίεση και να μειώσετε τον κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών στην υγεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η αύξηση του βάρους στα παιδιά μπορεί να δημιουργήσει υπέρταση

7 εκπληκτικά οφέλη που προσφέρει το περπάτημα στην υγεία

Οι μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης μεταβάλλονται αναλόγως των συνθηκών

Σταματήστε το αλάτι: 5 τρόποι για να μειώσετε το νάτριο και να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα ελπίδα για τους ασθενείς μετά τη διαπίστωση ότι η βεδολιζουμάμπη είναι αποτελεσματική για τη θεραπεία της χρόνιας θυλακίτιδας (πουγκίτιδας)

Σε μεταγενέστερες έρευνες έχουμε δείξει ότι η βεδολιζουμάμπη βελτιώνει σημαντικά την επούλωση του βλεννογόνου στην θυλακίτιδα πουγκίτιδα. Το vedolizumab είναι διαθέσιμο για τη θεραπεία της ελκώδους κολίτιδας και της νόσου του Crohn στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο".

Τι απαραίτητα θα πρέπει να γνωρίζει το κάθε κορίτσι με πρώιμη εμμηναρχή που θέλει στο μέλλον να γίνει μαμά

Οι γυναίκες με πρώιμη εμμηναρχή μπορούν να ενδυναμωθούν από αυτή τη γνώση και τις εναλλακτικές που υπάρχουν χάρη στην επιστήμη η οποία είναι με το μέρος τους.

Η ενίσχυση της αντι-ιικής ανοσολογικής απόκρισης του οργανισμού μπορεί να εξαλείψει τα κύτταρα γήρανσης

"Η έρευνά μας επιτρέπει μια νέα θεραπευτική προσέγγιση για την εξάλειψη των γερασμένων κυττάρων μέσω της ενίσχυσης της αντι-ιικής ανοσολογικής απόκρισης", λέει ο Demehri. "Μας ενδιαφέρει η αξιοποίηση της ανοσολογικής απόκρισης στον κυτταρομεγαλοϊό ως θεραπεία για την εξάλειψη των γερασμένων κυττάρων σε ασθένειες όπως ο καρκίνος, η ίνωση και οι εκφυλιστικές ασθένειες".

Η μικροβαρύτητα στο διάστημα μπορεί να αλλάξει τα ανθρώπινα κύτταρα

Διάστημα: Στη μικροβαρύτητα, 37 πρωτεΐνες έδειξαν ότι τα επίπεδα έκφρασης είχαν αυξηθεί κατά 50% σε σύγκριση με την ίδια μέτρηση σε κύτταρα που εκτέθηκαν στην κανονική βαρύτητα της Γης.