Επιστημονικά Νέα

Βελονισμός γονιμότητα: Μπορεί ο βελονισμός να βελτιώσει την αναπαραγωγική σας υγεία;

Βελονισμός γονιμότητα: Μπορεί ο βελονισμός να βελτιώσει την αναπαραγωγική σας υγεία;

Βελονισμός γονιμότητα: O βελονισμός είναι αποτελεσματικός για μια ποικιλία καταστάσεων, πιστεύεται ότι μπορεί να είναι ευεργετικός και στη βελτίωση της αναπαραγωγικής σας υγείας.

Ο βελονισμός έχει μια πολύ μακρά ιστορία και εξακολουθεί να είναι γνωστός για τα πλεονεκτήματά του στη θεραπεία και την προαγωγή της υγείας των γυναικών σήμερα. Είναι μια παράδοση που βασίζεται στην ιδέα ότι οποιαδήποτε διαταραχή στη ροή της φυσικής ενέργειας του σώματος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Σε αυτή την πρακτική, οι βελονιστές εισάγουν λεπτές βελόνες σε ορισμένα σημεία του σώματος για να εξισορροπήσουν την ενέργεια του σώματος, να ενθαρρύνουν την επούλωση και να βοηθήσουν στη χαλάρωση. Ενώ ο βελονισμός είναι αποτελεσματικός για μια ποικιλία καταστάσεων, πιστεύεται ότι μπορεί να είναι ευεργετικός και στη βελτίωση της αναπαραγωγικής σας υγείας.

Βελονισμός για τη γονιμότητα

Αν και προέρχεται από την Κίνα, η πρακτική του βελονισμού χρησιμοποιείται σήμερα σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιείται από γυναίκες τόσο σε συνδυασμό με την εξωσωματική γονιμοποίηση όσο και για να βοηθήσει τη φυσική τους ικανότητα να μείνουν έγκυες. Αν και δεν θα ενισχύσει τη γονιμότητά σας άμεσα, μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της υπογονιμότητας αυξάνοντας τη ροή του αίματος στα αναπαραγωγικά όργανα, μειώνοντας το στρες (που είναι ένας από τους κύριους λόγους στειρότητας) και ρυθμίζοντας τις ορμόνες. Ο βελονισμός μπορεί να θεωρηθεί ευεργετική θεραπεία για την αποκατάσταση της γονιμότητας σε ασθενείς βελτιώνοντας την ποιότητα του σπέρματος και τη λειτουργία των ωοθηκών καθώς και εξισορροπώντας το ενδοκρινικό σύστημα και τις ορμόνες, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας. Οι πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος μπορεί να αυξηθούν ως αποτέλεσμα αυτών των πλεονεκτημάτων.

Οφέλη του βελονισμού

Οι γυναίκες είναι το θεμέλιο της ζωής και η συνέχεια των οικογενειών. Οι ασθένειες των γυναικών μπορεί να είναι δέκα φορές πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν από αυτές των ανδρών λόγω της ευαισθησίας τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού και της βλάβης που μπορεί να προκαλέσουν. Ο βελονισμός είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και χρήσιμες θεραπείες που μπορεί να σας κάνει να νιώσετε χαλαροί και ακόμη και να βελτιώσετε τον ύπνο, την πέψη και τη γενική ευεξία σας.

1. Βοηθά στην προώθηση των τακτικών εμμηνορροϊκών κύκλων

Ο βελονισμός έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της ρύθμισης και διατήρησης ενός υγιούς εμμηνορροϊκού κύκλου για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Η κινεζική ιατρική έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία προβλημάτων εμμήνου ρύσεως στις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων ακανόνιστων κύκλων, επώδυνων περιόδων, συμπτωμάτων PMS, περίεργης εξαφάνισης περιόδου, βαριάς αιμορραγίας και κηλίδων. Όχι μόνο αυτό, αν και ασθένειες όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και η ενδομητρίωση έχουν αντιμετωπιστεί στη σύγχρονη ιατρική, τα συμπτώματα είναι τα ίδια και μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν με την κινεζική ιατρική και τον βελονισμό.

2. Θεραπεία της ενδομητρίωσης

Αυτό το ζήτημα ορίζεται ως η μη φυσιολογική εξάπλωση του ενδομητρίου ιστού έξω από το ενδομήτριο. Ο βελονισμός μπορεί να θεραπεύσει αυτή την πάθηση καθώς και το πρόβλημα των ινομυωμάτων διεγείροντας τα σημεία που πιστεύεται ότι σχετίζονται με τη μήτρα και τη στασιμότητα του αίματος.

3. Βοηθά στην απώλεια βάρους

Όλοι γνωρίζουμε ότι όσο μεγαλώνουμε, ο μεταβολισμός μας μειώνεται. Ακόμα κι αν δεν αντικαθιστά πλήρως τη διατροφή και την άσκηση, ο βελονισμός μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους και μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του ποσοστού επιτυχίας της απώλειας βάρους. Σύμφωνα με έρευνα, οι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν βελονισμό για απώλεια βάρους ανέφεραν ότι είχαν 50 τοις εκατό μεγαλύτερη επιτυχία από εκείνους που δεν το έκαναν. Επιπλέον, ο βελονισμός αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας του ασθενούς, ενισχύει την πέψη και μειώνει την επιθυμία για φαγητό.

4. Βοηθά στην υπογονιμότητα

Ο βελονισμός χρησιμοποιείται από γυναίκες τόσο σε συνδυασμό με την εξωσωματική γονιμοποίηση όσο και για να βοηθήσει τη φυσική τους ικανότητα να μείνουν έγκυες. Δεν θα βελτιώσει άμεσα τη γονιμότητά σας, αλλά μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της υπογονιμότητας, ενισχύοντας τη ροή του αίματος στα αναπαραγωγικά όργανα, ανακουφίζοντας το στρες και εξισορροπώντας τις ορμόνες. Αυτά τα οφέλη μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος.

5. Αντιμετώπιση προβλημάτων εγκυμοσύνης

Ένα πλεονέκτημα του βελονισμού είναι ότι αφαιρεί τα εμπόδια στη ροή του αίματος και της ενέργειας σε όλο το σώμα. Μόλις καθαριστούν, μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και άλλα προβλήματα όπως η πρωινή ναυτία. Βοηθά επίσης το σώμα μας να παράγει ενδορφίνες, τα φυσικά παυσίπονα του σώματος που μπορεί να είναι ευεργετικά για τη συνολική υγεία σας. Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι μεταξύ 50 και 80 τοις εκατό των γυναικών που εμφανίζουν συμπτώματα πρωινής ναυτίας, βίωσαν ανακούφιση με τη θεραπεία βελονισμού.

6. Προαγωγή μιας συνολικής υγείας

Δεδομένου ότι ο βελονισμός αντιμετωπίζει το σώμα ως σύνολο, αντιμετωπίζει επίσης το άγχος, τα επίπεδα ενέργειας, τον πόνο, τον ύπνο, την πέψη και την ψυχική υγεία εκτός από τη θεραπεία συγκεκριμένων διαταραχών. Εάν ορισμένες περιοχές του σώματος είναι εκτός ισορροπίας, αυτό θα μπορούσε να έχει επίδραση σε άλλα μέρη του σώματος. Βελτιώνει τα πρότυπα ύπνου, την πέψη και τη ζωτικότητα ως βάση για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας των γυναικών.

Σε κάθε στάδιο της ζωής, ο βελονισμός είναι ακίνδυνος για τις γυναίκες και παράγει σημαντικά αποτελέσματα με ελάχιστες έως καθόλου παρενέργειες. Εάν σκέφτεστε να συνειδητοποιήσετε την υγεία σας, κανονίστε αμέσως μια διαβούλευση με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία με εμπειρία στην υγεία των γυναικών για θεραπεία βελονισμού!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο βελονισμός μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο στη μέση και τη λεκάνη που συχνά παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Βελονισμός για την πρόληψη του διαβήτη

ΠΟΥ Ινδία: Ιδρύεται το Παγκόσμιο Κέντρο Παραδοσιακής Ιατρικής

Ενισχύστε φυσικά τη libido με τη βοήθεια της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η αισιόδοξη σκέψη συνδέεται με χαμηλότερες γνωστικές ικανότητες

Αισιοδοξία εγκέφαλος: Η έρευνα διαπίστωσε ότι όσοι είχαν υψηλότερη γνωστική ικανότητα παρουσίασαν 22% αύξηση στην πιθανότητα «ρεαλισμού» και 35% μείωση στην πιθανότητα «ακραίας αισιοδοξίας».

Γιατί τα παιδικά τραγούδια στα μωρά τα βοηθούν να μάθουν τη γλώσσα

Βρεφική ανάπτυξη: Η φωνητική κωδικοποίηση στα μωρά εμφανίστηκε σταδιακά κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής, ξεκινώντας με τους ήχους των χειλιών (π.χ. d για το «μπαμπά») και τους ρινικούς ήχους (π.χ. m για τη «μούμια»), με το «διάβασμα» σταδιακά να φαίνεται περισσότερο όπως αυτή των ενηλίκων. 

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι έγκυες γυναίκες για τις κολπικές κράμπες

Εγκυμοσύνη κράμπες: Τα ταξίδια εγκυμοσύνης μπορεί να φαίνονται διαφορετικά για διαφορετικές γυναίκες, όσον αφορά το είδος των εμπειριών που έχουν. Για πολλές, η περίοδος κύησης είναι ομαλή.

Τι είναι η γάγγραινα και γιατί έχει σχεδόν εξαλειφθεί;

Γάγγραινα ορισμός: Η μειωμένη παροχή αίματος μπορεί να οφείλεται σε τραυματισμό ή μόλυνση. Μπορεί επίσης να οφείλεται σε ορισμένες καταστάσεις όπως ο διαβήτης, η υπέρταση κ.λπ. που επηρεάζουν την κυκλοφορία του αίματος.