Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Θηλασμός: Ποιους κινδύνους κρύβει όταν η μητέρα αποκοιμιέται;

Θηλασμός: Ποιους κινδύνους κρύβει όταν η μητέρα αποκοιμιέται;

Θηλασμός: Πολλές μητέρες αποκοιμιούνται κατά τη διάρκεια του θηλασμού, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για τα μωρά τους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Πολλές μητέρες αποκοιμιούνται κατά τη διάρκεια του θηλασμού, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για τα μωρά τους, σύμφωνα με νέα έρευνα. Αν και ο θηλασμός είναι μια φυσική και όμορφη διαδικασία, υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι μητέρες, εξαντλημένες από την έλλειψη ύπνου ή την απαιτητική φύση του καθημερινού φροντίδας του μωρού, αποκοιμιούνται ενώ ταΐζουν τα βρέφη τους. Αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι επικίνδυνη για τα μωρά, ειδικά αν το κεφάλι τους είναι σε θέση να μπλοκάρει τον αεραγωγό ή εάν η μητέρα δεν μπορεί να αντιδράσει γρήγορα αν κάτι πάει στραβά.

Αν και πολλές μητέρες έχουν την τάση να αποκοιμιούνται κατά τη διάρκεια του νυχτερινού θηλασμού, το πρόβλημα μπορεί να είναι πιο σοβαρό από ό,τι φαίνεται. Οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν την ασφυξία του μωρού, τον πνιγμό από το γάλα, ή ακόμα και ατυχήματα που προκύπτουν όταν η μητέρα μετακινείται ή αναστενάζει κατά την ώρα του θηλασμού.

Η έλλειψη ύπνου κατά την περίοδο της βρεφικής ηλικίας είναι κάτι που βιώνουν οι περισσότερες νέες μητέρες. Ο θηλασμός, παρόλο που είναι απαραίτητος για την υγεία του μωρού, μπορεί να γίνει εξαιρετικά εξαντλητικός για τη μητέρα, ιδιαίτερα όταν απαιτείται τακτικός θηλασμός τη νύχτα. Η σωματική και συναισθηματική κόπωση μπορεί να προκαλέσει τις μητέρες να αποκοιμηθούν στο θηλασμό, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση ασφαλών πρακτικών κατά τον θηλασμό, όπως η τοποθέτηση του μωρού σε ασφαλές μέρος αφού έχει θηλάσει και η αποφυγή του ύπνου σε συνθήκες που ενδέχεται να είναι επικίνδυνες για το βρέφος. Επιπλέον, οι μητέρες μπορούν να αναζητήσουν υποστήριξη από κοντινά άτομα ή επαγγελματίες για να διασφαλίσουν ότι το μωρό τους είναι ασφαλές και η κόπωση μειώνεται.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι πλευρές του θηλασμού που δεν συζητούνται αρκετά

Θηλασμός: Το κλειδί για μειωμένο καρδιοαγγειακό κίνδυνο σε διαβητικές μητέρες

Τι θα πρέπει να περιμένετε ενώ θηλάζετε

Θηλασμός: Το καλύτερο δώρο για το μωρό σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτοάνοσα νοσήματα και βιολογικοί παράγοντες 

Τα τελευταία χρόνια, η ανάπτυξη των βιολογικών παραγόντων έχει φέρει μια επανάσταση στη θεραπεία των αυτοάνοσων νοσημάτων. Οι βιολογικοί παράγοντες είναι μονοκλωνικά αντισώματα ή άλλοι πρωτεϊνικοί παράγοντες που στοχεύουν συγκεκριμένα μόρια και κυτταρικούς υποδοχείς που εμπλέκονται στη φλεγμονώδη διαδικασία.

Φυτοστερόλες: ρυθμίζουν την ινσουλίνη και μειώνουν τις φλεγμονές σύμφωνα με μελέτη

Οι μελέτες δείχνουν ότι οι φυτοστερόλες μπορούν να ρυθμίσουν τα επίπεδα ινσουλίνης και να βελτιώσουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, γεγονός σημαντικό για την πρόληψη και διαχείριση του διαβήτη τύπου 2.

Υποσχόμενη έρευνα για τον καρκίνο του μαστού για τη βιταμίνη D

Στη μελέτη, ασθενείς με καρκίνο του μαστού που λάμβαναν συμπληρώματα βιταμίνης D σε συνδυασμό με την τυπική χημειοθεραπεία εμφάνισαν διπλάσια ποσοστά ύφεσης σε σύγκριση με αυτούς που έλαβαν μόνο χημειοθεραπεία

Βακτήρια λειτουργούν ως εντομοκτόνα

Σε αντίθεση με τα χημικά εντομοκτόνα, που μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα και την ανθρώπινη υγεία, τα βακτήρια αυτά είναι βιολογικά προϊόντα που διασπώνται εύκολα και δεν συσσωρεύονται στο περιβάλλον.

Τι είναι το ανθεκτικό άμυλο;

Ανθεκτικό άμυλο: Το ανθεκτικό άμυλο είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος για όσους επιδιώκουν να ελέγχουν τις θερμίδες και να βελτιώνουν την υγεία του εντέρου τους. Μειώνει την απορρόφηση θερμίδων και ενισχύει τον μεταβολισμό.

Πώς το σκόρδο ενισχύει την υγεία των οστών;

Σκόρδο: Προσθέστε το σκόρδο στη διατροφή σας και ενισχύστε τα οστά σας με φυσικό και νόστιμο τρόπο. Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, η θετική του επίδραση στα οιστρογόνα και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του το καθιστούν ιδανική προσθήκη σε μια ισορροπημένη διατροφή.

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα και υψηλότερος κίνδυνος χρόνιων παθήσεων

Τα ζαχαρούχα ποτά παραμένουν η κύρια διαιτητική πηγή προστιθέμενων σακχάρων σε πολλούς πληθυσμούς, συμβάλλοντας στην αύξηση βάρους, στις καρδιαγγειακές παθήσεις και στον κίνδυνο διαβήτη.

Close Icon