Επιστημονικά Νέα

Σίδηρος: Πώς συνδέεται η έλλειψη σιδήρου με την γνωστική ικανότητα;

Σίδηρος: Πώς συνδέεται η έλλειψη σιδήρου με την γνωστική ικανότητα;

Σίδηρος: Τα παιδιά με χρόνια ανεπάρκεια σιδήρου έχουν χαμηλότερα γνωστικά σκορ ακόμη και στους τέσσερις και στους 12 μήνες μετά από μια παρέμβαση, σύμφωνα με μια μελέτη.

Τα παιδιά με χρόνια ανεπάρκεια σιδήρου έχουν χαμηλότερα γνωστικά σκορ ακόμη και στους τέσσερις και στους 12 μήνες μετά από μια παρέμβαση, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο στις 22 Νοεμβρίου στο Pediatrics.

Χρόνια ανεπάρκεια σιδήρου

Ο Argie Gingoyon, M.P.H., από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας Dalla Lana στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, και οι συνεργάτες του εξέτασαν τη συσχέτιση μεταξύ της χρόνιας ανεπάρκειας σιδήρου έναντι της καλής κατάστασης σιδήρου με τις γνωστικές βαθμολογίες σε ένα σύγχρονο περιβάλλον υψηλών πόρων. Η προοπτική μελέτη περιελάμβανε παιδιά ηλικίας 12 έως 40 μηνών που εξετάστηκαν με χρήση αιμοσφαιρίνης και φερριτίνης ορού. Όλοι οι γονείς έλαβαν συμβουλές διατροφής και τα παιδιά έλαβαν σίδηρο από το στόμα ανάλογα με την κατάσταση σιδήρου τους. Μετά από τέσσερις μήνες, τα παιδιά ταξινομήθηκαν ως με χρόνια ανεπάρκεια σιδήρου ή επάρκεια σιδήρου. Τα δεδομένα συμπεριλήφθηκαν για 116 παιδιά: 41 με χρόνια ανεπάρκεια σιδήρου και 75 με επάρκεια σιδήρου.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι μέσες διαφορές μεταξύ των ομάδων στο Early Learning Composite ήταν -6,4 και -7,4 βαθμοί στους τέσσερις και 12 μήνες, αντίστοιχα. Οι μέσες διαφορές μεταξύ των ομάδων στη φερριτίνη ορού ήταν 14,3 μg/L στους τέσσερις μήνες και δεν ήταν σημαντικά διαφορετικές στους 12 μήνες.

«Μέχρι τους 12 μήνες, οι μέσες τιμές φερριτίνης ορού ήταν παρόμοιες στις δύο ομάδες· οι τιμές της αιμοσφαιρίνης ήταν παρόμοιες και στις δύο ομάδες στους τέσσερις και στους 12 μήνες», γράφουν οι συγγραφείς. «Έτσι, παρά την εργαστηριακή διόρθωση, οι γνωστικές διαφορές παρέμειναν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η έξαρση του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού RSV εγείρει ερωτήματα σχετικά με τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα: Μπορείτε εσείς ή το παιδί να κολλήσετε ξανά;

Γ. Κρομμύδας στο healthweb : Δεν υπάρχει έξαρση της γρίπης τα κρούσματα είναι ελεγχόμενα

Αναγνωρίζοντας το υπαρκτό πρόβλημα της ψυχικής υγείας στα παιδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καταπολέμηση του καρκίνου είναι πιο αποτελεσματική την αυγή, διαπιστώνει μελέτη

Οι ερευνητές θέλουν τώρα να επιβεβαιώσουν και να βελτιώσουν αυτά τα πρώτα ευρήματα μέσω κλινικών μελετών. Ωστόσο, η ίδια η ιδέα ότι μια θεραπεία μπορεί να γίνει πιο ισχυρή ανάλογα με την ώρα της ημέρας ανοίγει κάποιες εκπληκτικές δυνατότητες.

Πώς επηρεάζεται ο σίδηρος από την ηλικία;

Σίδηρος: Η κατανόηση του τοπίου της γονιδιακής έκφρασης κατά τη διάρκεια της συσσώρευσης σιδήρου που σχετίζεται με την ηλικία μπορεί να μας βοηθήσει να αποσαφηνίσουμε τις μοριακές οδούς και τις πιθανές προληπτικές στρατηγικές κατά των νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

Πώς σχετίζεται το αλκοόλ με την άνοια;

Άνοια: Τις τελευταίες δεκαετίες, ο εκτιμώμενος παγκόσμιος επιπολασμός της άνοιας έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, από 20,2 εκατομμύρια το 1990 σε 57,4 εκατομμύρια το 2019.

Η σοβαρή COVID-19 σχετίζεται με μοριακές υπογραφές γήρανσης στον ανθρώπινο εγκέφαλο

Στη συνέχεια, οι ερευνητές συνέκριναν τα δείγματα εγκεφάλου από τους ασθενείς με COVID-19 που ελήφθησαν για μια άλλη ομάδα ανθρώπων που είχαν πεθάνει από άλλες αιτίες, μερικοί από τους οποίους ήταν σχετικά νέοι και μερικοί από τους οποίους ήταν άνω των 71 ετών.

Πώς διατηρήθηκε η πρόληψη του HIV κατά τη διάρκεια της πανδημίας

HIV: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2.471.614 τεστ HIV, σε 190.955 άτομα συνταγογραφήθηκε προφύλαξη από την προέκθεση (PrEP) και 8.438 άτομα έλαβαν διάγνωση μόλυνσης από τον ιό HIV κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Μία νέα ανακάλυψη έρχεται στο φως για τις επιληπτικές κρίσεις

Επιληψία: Οι επιληπτικές κρίσεις φαίνεται να ωθούν τους εγκεφάλους των ποντικών να παράγουν περισσότερη μυελίνη, το μονωτικό στρώμα γύρω από τα νευρικά κύτταρα, ανακάλυψαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.