Επιστημονικά Νέα

Σακχαρώδης διαβήτης: Σημάδια το πρωί που υποδεικνύουν κίνδυνο διαβήτη

Σακχαρώδης διαβήτης: Σημάδια το πρωί που υποδεικνύουν κίνδυνο διαβήτη

Σακχαρώδης διαβήτης: Ο διαβήτης επηρεάζει αρνητικά όλες τις πτυχές του σώματος, προκαλώντας καρδιακά προβλήματα, νεφρική βλάβη, προβλήματα όρασης και άλλες επιπλοκές.

Ο διαβήτης επηρεάζει αρνητικά όλες τις πτυχές του σώματος, προκαλώντας καρδιακά προβλήματα, νεφρική βλάβη, προβλήματα όρασης και άλλες επιπλοκές. Υπάρχουν πολλά συμπτώματα, αλλά πολλά από αυτά δεν μπορούν να εμφανιστούν καθόλου ή να συμπεριληφθούν σε άλλα προβλήματα υγείας και να παραμεληθούν.

  • Ξηροστομία: Η ξηροστομία είναι ένα από τα πιο σημαντικά προειδοποιητικά σημάδια του διαβήτη. Εάν αισθάνεστε ξηροστομία ή διψάτε υπερβολικά αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα συχνά, ελέγξτε αμέσως το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας.
  • Ναυτία: Άλλα εμφανή σημάδια και σήματα υψηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα το πρωί είναι η ναυτία και η κόπωση. Συνήθως, η ναυτία είναι ακίνδυνη και διαρκεί μόνο για λίγο, μπορεί να συνοδεύεται από άλλα σημάδια πιο σοβαρής διαβητικής κατάστασης.
  • Θολή όραση: Θα πρέπει να ελέγξετε αμέσως τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας εάν ξυπνήσετε με θολή όραση το πρωί. Ο διαβήτης μπορεί επίσης να προκαλέσει μεγέθυνση του φακού του ματιού με αποτέλεσμα την θολή όραση. Ο φακός των ματιών σας μπορεί να αλλάξει σχήμα και η όραση μπορεί να γίνει θολή εάν το επίπεδο σακχάρου σας πέσει γρήγορα από το χαμηλό στο φυσιολογικό. Εάν η όρασή σας επανέλθει στο φυσιολογικό, τότε το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας σταθεροποιείται.
  • Μουδιασμένα πόδια: Εάν τα πόδια σας αισθάνονται μουδιασμένα ή εάν έχουν κατεστραμμένα νεύρα, τότε είναι σύμπτωμα υψηλού επιπέδου σακχάρου στο αίμα και μπορεί να επηρεαστεί από διαβητική νευροπάθεια. Τα συμπτώματα της διαβητικής νευροπάθειας μπορεί να είναι μυρμήγκιασμα και πόνος έως μούδιασμα στα πόδια, τα χέρια και τα πόδια ανάλογα με τα νεύρα που επηρεάζονται.

  • Τρέμουν τα χέρια: Τα τρεμάμενα χέρια, η εφίδρωση και το αίσθημα πείνας μπορεί να είναι τυπικά πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια του διαβήτη. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε σύγχυση και δυσκολίες στην εστίαση σε οποιαδήποτε εργασία.
  • Κούραση: Η διαβητική κόπωση δεν υπάρχει μόνο σε ασθενείς με μη ελεγχόμενο διαβήτη, αλλά και σε αυτούς με καλά ελεγχόμενο διαβήτη. Μια σειρά από συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένης της κόπωσης, μπορεί να υποδηλώνουν συνακόλουθα ψυχολογικά, ιατρικά, ενδοκρινικά και οξέα ή χρόνια προβλήματα.
  • Στυτική δυσλειτουργία: Οι άνδρες με διαβήτη τύπου 2 επηρεάζονται συχνά από στυτική δυσλειτουργία. Τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία μπορεί να καταστραφούν από ανεπαρκή μακροχρόνια ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Google: Τάσεις αναζητήσεων για την υγεία και την ευεξία το 2022

Μπορεί η διαλείπουσα νηστεία να βοηθήσει τους ανθρώπους με διαβήτη;

Ο γλυκαιμικός έλεγχος παρέμεινε στάσιμος στις ΗΠΑ από το 1988 έως το 2020

Οι διαβητικοί είναι πιο επιρρεπείς στην τριχόπτωση;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε εξετάσεις αίματος;

Εξετάσεις αίματος: Είναι σημαντικό να συζητήσετε τις ατομικές σας ανάγκες και ανησυχίες υγείας με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να καθορίσετε την καταλληλότερη συχνότητα αιματολογικών εξετάσεων για εσάς.

SARS-CoV-2: Επίμονα ψευδώς θετικά rapid test μπορεί να σχετίζονται με αυτοάνοσο νόσημα - Μελέτη

η παρουσίαση αυτής της συσχέτισης της αυτοανοσίας ή του γυναικείου φύλου με επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματα μπορεί να βοηθήσει τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να διακρίνουν μεταξύ της διασταυρούμενης ψευδούς θετικότητας και της ανάκαμψης του SARS-CoV-2.

Τι ακριβώς είναι η ουρολοίμωξη και πώς αντιμετωπίζεται;

Ουρολοίμωξη ορισμός: Τα κρούσματα ουρολοίμωξης (ουρολοίμωξη) αυξάνονται. Δυστυχώς, τυχαίνει να είναι ένα από τα πολλά ζητήματα υγείας για τα οποία δεν μιλάμε όλοι – είτε από αμηχανία είτε από ντροπαλότητα.

Κλινικές δοκιμές δοκιμάζουν συνδυαστική θεραπεία με αντισώματα σε ενήλικες με προχωρημένο καρκίνο

"Το CS1002 σε συνδυασμό με το CS1003 είχε διαχειρίσιμο προφίλ ασφάλειας σε ένα ευρύ φάσμα δόσεων και έδειξε πολλά υποσχόμενες αντικαρκινικές δραστηριότητες σε όλα τα επίπεδα δόσης CS1002 όταν συνδυάστηκε με το CS1003", έγραψαν οι ερευνητές. "Αυτό υποστηρίζει περαιτέρω αξιολόγηση του CS1002 σε συνδυασμό με το CS1003 για τη θεραπεία συμπαγών όγκων."