Επιστημονικά Νέα

Προσδόκιμο ζωής: Πώς οι καρδιακές παθήσεις επηρεάζουν το προσδόκιμο ζωής;

Προσδόκιμο ζωής: Πώς οι καρδιακές παθήσεις επηρεάζουν το προσδόκιμο ζωής;

Προσδόκιμο ζωής: Ένα υψηλό επίπεδο καρδιαγγειακής υγείας (CVH) σχετίζεται με μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής χωρίς σημαντικές χρόνιες ασθένειες.

Ένα υψηλό επίπεδο καρδιαγγειακής υγείας (CVH) σχετίζεται με μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής χωρίς σημαντικές χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 27 Φεβρουαρίου στο JAMA Internal Medicine.

Προσδόκιμο ζωής και καρδιακές παθήσεις

Ο Xuan Wang, M.D., Ph.D., από το Πανεπιστήμιο Tulane στη Νέα Ορλεάνη, και οι συνεργάτες του ποσοτικοποίησαν τις συσχετίσεις μεταξύ των επιπέδων CVH που υπολογίζονται από τις μετρήσεις της American Heart Association Life’s Essential 8 (LE8) με το προσδόκιμο ζωής χωρίς σοβαρές χρόνιες παθήσεις (καρδιαγγειακή νόσο , διαβήτης, καρκίνος και άνοια) σε μια μελέτη κοόρτης στην οποία συμμετείχαν 135.199 ενήλικες στη μελέτη Biobank του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα εκτιμώμενα έτη χωρίς νόσο στην ηλικία των 50 ετών ήταν 21,5, 25,5 και 28,4 με χαμηλά, μέτρια και υψηλά επίπεδα CVH, αντίστοιχα, για τους άνδρες και 24,2, 30,5 και 33,6, αντίστοιχα, για τις γυναίκες. Κατά μέσο όρο, οι άνδρες με μέτρια ή υψηλή CVH έζησαν 4,0 ή 6,9 χρόνια περισσότερο χωρίς χρόνια νόσο, αντίστοιχα, στην ηλικία των 50 ετών, σε σύγκριση με τους άνδρες με χαμηλή CVH. Για τις γυναίκες, τα αντίστοιχα μεγαλύτερα έτη χωρίς χρόνια νόσο ήταν 6,3 και 9,4. Δεν παρατηρήθηκε στατιστικά σημαντική διαφορά στο προσδόκιμο ζωής χωρίς νόσο μεταξύ των συμμετεχόντων με χαμηλή και άλλη κοινωνικοοικονομική κατάσταση μεταξύ των συμμετεχόντων με υψηλή CVH.

«Αυτά τα ευρήματα υποστηρίζουν τη βελτίωση της υγείας του πληθυσμού προάγοντας υψηλά επίπεδα CVH, τα οποία μπορεί επίσης να περιορίσουν τις ανισότητες στην υγεία που σχετίζονται με την κοινωνικοοικονομική κατάσταση», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο περίπατος αυξάνει το όριο ζωής

Μπορεί το αποβουτυρωμένο γάλα να προσθέσει χρόνια στη ζωή σας;

Πώς ο καλός ύπνος αυξάνει το προσδόκιμο ζωής;

Πώς θα καταφέρετε να ζήσετε περισσότερο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αισθητηριακά προσαρμοσμένες οδοντιατρικές αίθουσες μειώνουν το στρες των αυτιστικών παιδιών κατά τη διάρκεια του καθαρισμού των δοντιών

"Σε κάθε οδοντιατρείο υπάρχουν σταθμισμένες σαλιάρες ακτίνων Χ που μπορεί να βοηθήσουν στην ηρεμία του παιδιού, μπορούν να φορέσουν γυαλιά ηλίου, μπορούν να φορέσουν ένα καπέλο με σκούφο που να καλύπτει τα αυτιά για να σιγοντάρει τους θορύβους - όλα αυτά είναι εντελώς δωρεάν και εύκολες προσαρμογές που έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την εμπειρία της κλινικής για τα άτομα με αισθητηριακές ευαισθησίες, χωρίς να επηρεάζουν αρνητικά την ικανότητα των οδοντιάτρων να παρέχουν φροντίδα".

Τα παιδιά με ανθεκτική στα φάρμακα επιληψία ζουν περισσότερο μετά από χειρουργική επέμβαση στο κρανίο, διαπιστώνει μεγάλη μελέτη

"Τα παιδιά με ανθεκτική στα φάρμακα επιληψία θα πρέπει να υποβάλλονται σε αξιολόγηση για όλες τις θεραπευτικές επιλογές, με αυξημένη εξέταση της υποψηφιότητας για χειρουργική επέμβαση κρανιακής επιληψίας ή νευροδιέγερση όπως η διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου", τόνισε η Δρ Lam, η οποία κατέχει επίσης την έδρα Yeager στην Παιδιατρική Νευροχειρουργική.

Τεστ Καρκίνος NHS - Ασιοδοξία δίνει τεστ αίματος για την ανίχνευση της πηγής 50 ειδών της νόσου

«Το τεστ ήταν 85% ακριβές στην ανίχνευση της πηγής του καρκίνου και αυτό μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμο, γιατί πολλές φορές δεν είναι αμέσως προφανές, όταν έχετε τον ασθενή μπροστά σας, ποια εξέταση χρειάζεται για να δείτε εάν τα συμπτώματά του οδηγούν σε διάγνωση καρκίνου», είπε και κατέληξε: «Με αυτό το τεστ, μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι προχωράμε σωστά από την αρχή».