Επιστημονικά Νέα

Προδιαβήτης: Πόσο συχνά ανεβαίνουν τα επίπεδα σακχάρου στους εφήβους;

Προδιαβήτης: Πόσο συχνά ανεβαίνουν τα επίπεδα σακχάρου στους εφήβους;

Προδιαβήτης: Ο προδιαβήτης είναι μια κατάσταση υγείας κατά την οποία τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι υψηλότερα από το φυσιολογικό, αλλά δεν είναι ακόμη αρκετά υψηλά ώστε να διαγνωστεί ως διαβήτης τύπου 2.

Σχεδόν 1 στους 5 έφηβους ηλικίας 12-18 ετών και 1 στους 4 νεαρούς ενήλικες ηλικίας 19-34 ετών ζουν με προδιαβήτη, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του CDC εξωτερικό εικονίδιο που δημοσιεύτηκε σήμερα στο JAMAexternal icon Pediatrics.

Προδιαβήτης

Ο προδιαβήτης είναι μια κατάσταση υγείας κατά την οποία τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι υψηλότερα από το φυσιολογικό, αλλά δεν είναι ακόμη αρκετά υψηλά ώστε να διαγνωστεί ως διαβήτης τύπου 2. Η κατάσταση αυξάνει επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, χρόνιας νεφρικής νόσου, καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού. Η παρακολούθηση του ποσοστού των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων με προδιαβήτη μπορεί να βοηθήσει στον προσδιορισμό του μελλοντικού κινδύνου για διαβήτη τύπου 2. Για να γίνει αυτό, οι ερευνητές του CDC χρησιμοποίησαν δεδομένα από την Εθνική Έρευνα Εξέτασης Υγείας και Διατροφής που καλύπτει τα έτη 2005-2016.

«Ο επιπολασμός του προδιαβήτη σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες ενισχύει την κρίσιμη ανάγκη για αποτελεσματικές στρατηγικές δημόσιας υγείας που προωθούν τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες, τη σωματική δραστηριότητα και τη διαχείριση του στρες», δήλωσε ο διευθυντής του CDC Robert R. Redfield, M.D. «Αυτές οι συμπεριφορές στον τρόπο ζωής μπορούν να ξεκινήσουν νωρίς. τη ζωή ενός παιδιού και θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την εφηβεία και την ενηλικίωση για να μειωθεί η εμφάνιση του διαβήτη τύπου 2».

Βασικά ευρήματα της μελέτης:

  • Σχεδόν 1 στους 5 (18%) εφήβους (ηλικίες 12-18 ετών) και 1 στους 4 (24%) νεαρούς ενήλικες (ηλικίας 19-34 ετών) ζούσαν με προδιαβήτη.
  • Tο ποσοστό των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων που ζούσαν με προδιαβήτη ήταν υψηλότερο στους άνδρες και στους συμμετέχοντες με παχυσαρκία.
  • Οι ισπανόφωνοι νεαροί ενήλικες είχαν υψηλότερα ποσοστά προδιαβήτη σε σύγκριση με τους λευκούς νεαρούς ενήλικες.
  • Οι έφηβοι και οι νεαροί ενήλικες με προδιαβήτη είχαν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα χοληστερόλης, συστολική αρτηριακή πίεση, κοιλιακό λίπος και χαμηλότερη ευαισθησία στην ινσουλίνη από εκείνους με φυσιολογική ανοχή στη γλυκόζη, γεγονός που αύξανε τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 και άλλες καρδιαγγειακές παθήσεις.

«Βλέπουμε ήδη αυξημένα ποσοστά διαβήτη τύπου 2 και επιπλοκών που σχετίζονται με τον διαβήτη σε νέους και νεαρούς ενήλικες και αυτά τα νέα ευρήματα αποτελούν απόδειξη μιας αυξανόμενης επιδημίας και μιας τρομερά ανησυχητικής απειλής για το μέλλον της υγείας της χώρας μας», δήλωσε η Ann Albright. , Ph.D., διευθυντής του Τμήματος Μετάφρασης του Διαβήτη του CDC. «Χρειάζεται πρόσθετη έρευνα για την υποστήριξη της ανάπτυξης παρεμβάσεων για τη νεολαία και την αύξηση της πρόσβασης σε προγράμματα που γνωρίζουμε ότι λειτουργούν για νέους ενήλικες, όπως το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης του Διαβήτη υπό το CDC».

Τι μπορεί να γίνει;

Έρευνες δείχνουν ότι οι ενήλικες με προδιαβήτη που συμμετέχουν σε ένα δομημένο πρόγραμμα αλλαγής τρόπου ζωής, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης βάρους και της άσκησης, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 58% (71% για άτομα άνω των 60 ετών). Η συμμετοχή στο πρόγραμμα αλλαγής τρόπου ζωής του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Διαβήτη που καθοδηγείται από το CDC μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή την καθυστέρηση του διαβήτη τύπου 2 σε άτομα υψηλού κινδύνου. Το πρόγραμμα, το οποίο είναι διαθέσιμο σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, διδάσκεται από εκπαιδευμένους προπονητές στον τρόπο ζωής και ενθαρρύνει υγιεινές αλλαγές σε όλη τη ζωή για να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια στη βελτίωση της διατροφής, την αυξημένη φυσική δραστηριότητα και τους μηχανισμούς αντιμετώπισης για τη μείωση του στρες.

Οι γονείς μπορούν επίσης να βοηθήσουν να ανατρέψουν την παλίρροια στον προδιαβήτη ενθαρρύνοντας την υγιεινή διατροφή και την αυξημένη σωματική δραστηριότητα. Μπορούν να επιδιώξουν τα παιδιά τους να έχουν 60 λεπτά σωματικής δραστηριότητας την ημέρα. Για να βρείτε συμβουλές για το πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά και να παραμείνουν δραστήρια, επισκεφτείτε τον ιστότοπο του CDC για το υγιές βάρος.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους οι κρατικοί και τοπικοί οργανισμοί μπορούν να δημιουργήσουν ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για την προώθηση του υγιούς βάρους και την πρόληψη του διαβήτη που σχετίζεται με την παχυσαρκία. Τα κράτη και οι κοινότητες μπορούν:

  • Υποστηρίξτε τις μητέρες που επιλέγουν να θηλάσουν.
  • Συνεργαστείτε με κέντρα πρώιμης φροντίδας και εκπαίδευσης και σχολεία για να βελτιώσετε τις προσφορές υγιεινών τροφίμων και ποτών και τις ευκαιρίες για σωματική δραστηριότητα για τα παιδιά.
  • Αυξήστε την πρόσβαση σε υγιεινά και οικονομικά τρόφιμα.
  • Κάντε πιο εύκολο και ασφαλές το περπάτημα και το ποδήλατο όπου ζουν, μαθαίνουν, εργάζονται και παίζουν οικογένειες.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ορισμένες δίαιτες με μειωμένους υδατάνθρακες μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη, αλλά άλλες μπορεί να τον αυξάνουν

Μπορεί η φωτορύπανση να αυξήσει τον κίνδυνο διαβήτη;

Πρωτεΐνη της παραλλαγής του γονιδίου MAP3K15 βρέθηκε να είναι ένας πιθανός στόχος για τη διαχείριση του διαβήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η μικροβαρύτητα στο διάστημα μπορεί να αλλάξει τα ανθρώπινα κύτταρα

Διάστημα: Στη μικροβαρύτητα, 37 πρωτεΐνες έδειξαν ότι τα επίπεδα έκφρασης είχαν αυξηθεί κατά 50% σε σύγκριση με την ίδια μέτρηση σε κύτταρα που εκτέθηκαν στην κανονική βαρύτητα της Γης. 

Ερευνητές εντοπίζουν συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου που καταστρέφονται από την υψηλή αρτηριακή πίεση και εμπλέκονται στη νοητική παρακμή, την άνοια

Η διαστολική DBP αρτηριακή πίεση από μόνη της δεν προβλέπει μείωση της γνωστικής λειτουργίας, αλλά στην πραγματικότητα είναι προστατευτική όταν προσαρμόζεται για τη συστολική SBP αρτηριακή πίεση. Αυτό το αποτέλεσμα ίσχυε τόσο κατά την παρατήρηση όσο και κατά τη χρήση της Μεντελιανής τυχαιοποίησης", γράφουν και συνεχίζουν συζητώντας τους πιθανούς λόγους γι' αυτό.

Ανακάλυψη θα μπορούσε να είναι το κλειδί για τη μείωση της αντίστασης στη θεραπεία της λευχαιμίας

"Εάν οι μελλοντικές κλινικές δοκιμές επιβεβαιώσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου που στοχεύει  τα δραστικά είδη οξυγόνου ROS, η προσέγγιση αυτή θα βοηθήσει πιθανότατα ένα μεγάλο υποσύνολο ατόμων με οξεία μυελογενή λευχαιμία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ανθεκτική στα φάρμακα νόσο".

Πώς να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου

Υγεία εντέρου: Ο μόνος πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου είναι να υποβάλλεστε σε προληπτικό έλεγχο ρουτίνας, ξεκινώντας από την ηλικία των 45 ετών.

Πώς τα γονίδιά σας επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς;

Χοληστερόλη: Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα γονίδια μπορούν να επηρεάσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου είναι ζωτικής σημασίας για να κατανοήσουμε τι την προκαλεί και ανεβάζει τα επίπεδα χοληστερίνης.