Επιστημονικά Νέα

Περιοδικό Time: Το πρώτο παιδί της χρονιάς η Gitanjali Rao [pic, vid]

Περιοδικό Time: Το πρώτο παιδί της χρονιάς η Gitanjali Rao [pic, vid]

Περιοδικό Time: Το πρώτο παιδί της χρονιάς  ελπίζει να εμπνεύσει ποικιλομορφία στο  STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Η επιστήμονας Gitanjali Rao έχει χρησιμοποιήσει το δημιουργικό της μυαλό και πάθος για καινοτομία για να αντιμετωπίσει θέματα που κυμαίνονται από μολυσμένο νερό μέχρι διαδικτυακή παρενόχληση.

Η 15χρονη παρουσιάστηκε ως το “Παιδί της Χρονιάς” . Η  έφηβη από το Κολοράντο επιλέχθηκε από μια ομάδα πάνω από 5.000 υποψηφίων που κυμαίνονταν από 8-16 ετών. Μια από τις πιο πρόσφατες καινοτομίες της ήταν μια εφαρμογή και η επέκταση του Google Chrome με την ονομασία “Kindly“, η οποία έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύσει πιθανή διαδικτυακή παρενόχληση χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που επισημαίνει δυνητικά προσβλητική ή επιβλαβή γλώσσα σε ένα χρήστη προτού στείλουν ένα μήνυμα.

Η Rao ανέφερε ότι ελπίζει πως η νίκη της θα βοηθήσει επίσης στον καθορισμό της απεικόνισης των έγχρωμων γυναικών στην STEM. “Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος σαν εμένα. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε ένας Gitanjali “, είπε. “Θα πρέπει να υπάρχουν και άλλοι μαθητές σαν εμένα που προσπαθούν να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν αλλαγές. Και απλά δεν ξέρουν από που να ξεκινήσουν.” Η έφηβη αναγνώρισε επίσης το “τεράστιο σύστημα υποστήριξης” της οικογένειάς της, των δασκάλων και των μέντορών της για την προώθηση του πάθους της για την επιστήμη και την τεχνολογία. Ερωτηθείσα σε τι θα εργάζονταν στη συνέχεια, η έφηβη είπε ότι “πήγαινε πίσω στο νερό” και εργαζόταν για έναν τρόπο να ανιχνεύσει ζωντανούς οργανισμούς, “βιολογικούς ρυπαντές”, αντί για μη ζωντανή χημική ουσία και ενώσεις. “Πάντα ήθελα να δώσω ένα χαμόγελο στο πρόσωπο κάποιου και άρχισα να το κάνω αυτό χρησιμοποιώντας την επιστήμη και τη χρήση της τεχνολογίας. Χρησιμοποιώ την πείρα μου στην επιστήμη και την τεχνολογία για να λύσω προβλήματα του πραγματικού κόσμου και χρησιμοποιώ την επιστήμη και την τεχνολογία ως καταλύτη για την κοινωνική αλλαγή.”

Συνάντηση με την έφηβη “Παιδί της Χρονιάς”

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ευρεσιτεχνία του ΑΠΘ για την προστασία γιατρών και νοσηλευτών από τον κορωνοϊό

90χρονη γιαγιά η πρώτη αποδέκτης εμβολίου, στη Βρετανία

Συγκροτήθηκε η  νέα Εθνική Επιτροπή Δεοντολογίας για κλινικές μελέτες

Διαδικτυακή ρητορική μίσους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καταπολέμηση του καρκίνου είναι πιο αποτελεσματική την αυγή, διαπιστώνει μελέτη

Οι ερευνητές θέλουν τώρα να επιβεβαιώσουν και να βελτιώσουν αυτά τα πρώτα ευρήματα μέσω κλινικών μελετών. Ωστόσο, η ίδια η ιδέα ότι μια θεραπεία μπορεί να γίνει πιο ισχυρή ανάλογα με την ώρα της ημέρας ανοίγει κάποιες εκπληκτικές δυνατότητες.

Πώς επηρεάζεται ο σίδηρος από την ηλικία;

Σίδηρος: Η κατανόηση του τοπίου της γονιδιακής έκφρασης κατά τη διάρκεια της συσσώρευσης σιδήρου που σχετίζεται με την ηλικία μπορεί να μας βοηθήσει να αποσαφηνίσουμε τις μοριακές οδούς και τις πιθανές προληπτικές στρατηγικές κατά των νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

Πώς σχετίζεται το αλκοόλ με την άνοια;

Άνοια: Τις τελευταίες δεκαετίες, ο εκτιμώμενος παγκόσμιος επιπολασμός της άνοιας έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, από 20,2 εκατομμύρια το 1990 σε 57,4 εκατομμύρια το 2019.

Η σοβαρή COVID-19 σχετίζεται με μοριακές υπογραφές γήρανσης στον ανθρώπινο εγκέφαλο

Στη συνέχεια, οι ερευνητές συνέκριναν τα δείγματα εγκεφάλου από τους ασθενείς με COVID-19 που ελήφθησαν για μια άλλη ομάδα ανθρώπων που είχαν πεθάνει από άλλες αιτίες, μερικοί από τους οποίους ήταν σχετικά νέοι και μερικοί από τους οποίους ήταν άνω των 71 ετών.

Πώς διατηρήθηκε η πρόληψη του HIV κατά τη διάρκεια της πανδημίας

HIV: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2.471.614 τεστ HIV, σε 190.955 άτομα συνταγογραφήθηκε προφύλαξη από την προέκθεση (PrEP) και 8.438 άτομα έλαβαν διάγνωση μόλυνσης από τον ιό HIV κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.