Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Παχυσαρκία: Πάνω από το 1/3 των ενηλίκων στις ΗΠΑ πάσχει από παχυσαρκία

Παχυσαρκία: Πάνω από το 1/3 των ενηλίκων στις ΗΠΑ πάσχει από παχυσαρκία

Παχυσαρκία: 22 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν πλέον ποσοστά επικράτησης της παχυσαρκίας στους ενήλικες πάνω από 35%.

Η παχυσαρκία είναι μια αυξανόμενη κρίση υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, με ανησυχητικά νέα δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ να αποκαλύπτουν ότι σε 22 πολιτείες, το 35% ή περισσότεροι των ενηλίκων ταξινομήθηκαν ως παχύσαρκοι τον τελευταίο χρόνο. Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική και ανησυχητική αύξηση στα ποσοστά παχυσαρκίας σε σύγκριση με μόλις πριν από μια δεκαετία, όταν δεν υπήρχαν πολιτείες που να ανέφεραν ποσοστά παχυσαρκίας πάνω από 35%.

Παχυσαρκία και ΗΠΑ

Η Δρ. Κάρεν Χάκερ, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Πρόληψης Χρονίων Νοσημάτων και Προαγωγής Υγείας του CDC, τόνισε την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης αυτού του ζητήματος, δηλώνοντας ότι «οι ενημερωμένοι χάρτες μας στέλνουν ένα σαφές μήνυμα ότι η πρόσθετη υποστήριξη για την πρόληψη και τη θεραπεία της παχυσαρκίας αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα. ”

Οι 22 πολιτείες που έχουν πλέον ποσοστά επικράτησης της παχυσαρκίας στους ενήλικες πάνω από 35% περιλαμβάνουν Αλαμπάμα, Αρκάνσας, Ντέλαγουερ, Τζόρτζια, Ιντιάνα, Αϊόβα, Κάνσας, Κεντάκι, Λουιζιάνα, Μισισίπι, Μιζούρι, Νεμπράσκα, Βόρεια Ντακότα, Οχάιο, Οκλαχόμα, Νότια Καρολίνα, Νότια Ντακότα, Τενεσί, Τέξας, Βιρτζίνια, Δυτική Βιρτζίνια και Ουισκόνσιν. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση από 19 πολιτείες το προηγούμενο έτος.

Τα τελευταία δεδομένα του CDC υπογραμμίζουν την ανάγκη για μια πολύπλευρη προσέγγιση για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Αυτό περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι όλα τα άτομα έχουν πρόσβαση σε υγιεινές τροφές, ασφαλείς χώρους για σωματική δραστηριότητα και προγράμματα πρόληψης και θεραπείας της παχυσαρκίας χωρίς στίγμα. Επιπλέον, το CDC υποστηρίζει την πρόσβαση σε αποδεδειγμένα φάρμακα και τις χειρουργικές επεμβάσεις απώλειας βάρους για όσους τα χρειάζονται.

Η παχυσαρκία είναι μια σύνθετη πάθηση που επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως οι διατροφικές συνήθειες, τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας, η γενετική, ακόμη και ορισμένα φάρμακα. Όπως τόνισε ο Δρ. Χάκερ, δεν υπάρχει μια ενιαία λύση για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος. Ωστόσο, η αντιμετώπιση των κοινωνικών καθοριστικών παραγόντων της υγείας, όπως η πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, οικονομικά προσιτά και θρεπτικά τρόφιμα και ασφαλή μέρη για σωματική δραστηριότητα, είναι κρίσιμης σημασίας.

Τα δεδομένα του CDC αποκάλυψαν επίσης διαφορές στα ποσοστά παχυσαρκίας μεταξύ των διαφόρων δημογραφικών ομάδων. Οι μαύροι ενήλικες είχαν τον υψηλότερο επιπολασμό της παχυσαρκίας, με 38 πολιτείες να αναφέρουν ποσοστά 35% ή υψηλότερα. Οι Ινδιάνοι της Αμερικής ή οι ιθαγενείς της Αλάσκας ακολουθούσαν στενά, με 33 πολιτείες να αναφέρουν υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας. Αντίθετα, τα ποσοστά παχυσαρκίας ήταν χαμηλότερα μεταξύ των λευκών και των Ασιατικών Αμερικανών ενηλίκων.

Η παχυσαρκία δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης. αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο σοβαρών καταστάσεων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του εγκεφαλικού επεισοδίου, του διαβήτη τύπου 2, ορισμένων μορφών καρκίνου και σοβαρών εκβάσεων COVID-19. Μπορεί επίσης να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία και να φέρει σημαντικό κοινωνικό στίγμα.

Για να αντιμετωπίσει αυτό το πιεστικό ζήτημα δημόσιας υγείας, το CDC εφαρμόζει μια σειρά από στρατηγικές, συμπεριλαμβανομένων των κατευθυντήριων γραμμών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας, προγραμμάτων που προωθούν την υγιεινή διατροφή, προσβάσιμες πρωτοβουλίες οικογενειακής σωματικής δραστηριότητας και υποστήριξη για το θηλασμό. Αυτές οι προσπάθειες στοχεύουν στη βελτίωση της υγείας και στην πρόληψη των χρόνιων ασθενειών, με ιδιαίτερη έμφαση στους πληθυσμούς που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών υγείας που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αναιρείτε τα οφέλη της υγιεινής διατροφής σας με σνακ;

Συμβουλές διατροφής για να ζήσετε περισσότερο

Google ΗΠΑ: Παίζει μεγάλο ρόλο στην προστασία της υγείας των παιδιών

Η έγκαιρη θεραπεία της παιδικής παχυσαρκίας βρέθηκε αποτελεσματική

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια σε βάθος ματιά σε μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή

Σύνδρομο Evans: Το σύνδρομο Evans είναι μια σπάνια και σύνθετη αυτοάνοση διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την ταυτόχρονη ή διαδοχική εμφάνιση αυτοάνοσης αιμολυτικής αναιμίας (AIHA) και ανοσοθρομβοπενίας (ITP).

Μελέτη δεν διαπιστώνει αυξημένο κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών μετά τη μόλυνση από τον COVID-19 ή τον εμβολιασμό στην αρχή της εγκυμοσύνης

Ως εκ τούτου, λένε ότι ούτε η μόλυνση από τον COVID-19 ούτε ο εμβολιασμός κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης συνδέθηκαν με συγγενείς ανωμαλίες. Δεν φάνηκε, επίσης, να υπάρχει αξιοσημείωτη διακύμανση στον κίνδυνο σύμφωνα με τις παραλλαγές του ιού, αν και απαιτούνται μεγαλύτερες μελέτες για την παροχή πιο ισχυρών στοιχείων.

Close Icon