Επιστημονικά Νέα

Παχυσαρκία κόστος: Πώς κλιμακώθηκε το κόστος της παχυσαρκίας μέσα σε 10 χρόνια

Παχυσαρκία κόστος: Πώς κλιμακώθηκε το κόστος της παχυσαρκίας μέσα σε 10 χρόνια

Παχυσαρκία κόστος: Η παχυσαρκία είναι συχνά πρωταρχικός στόχος του προγραμματισμού ευεξίας των εργοδοτών, καθώς είναι μια από τις πιο ακριβές ασθένειες στις ΗΠΑ και συνδέεται συχνά με ακριβές συννοσηρότητες.

Η παχυσαρκία συνδέθηκε με υψηλότερες δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης και υψηλότερο κόστος για άτομα σε προγράμματα υγείας που χρηματοδοτούνται από τον εργοδότη, σύμφωνα με μια μελέτη του Ιδρύματος Peterson-Kaiser Family. Οι ερευνητές αξιοποίησαν δεδομένα της εμπορικής βάσης δεδομένων Merative MarketScan. Το χρονοδιάγραμμα που μελέτησαν ξεκίνησε το 2011 και συνεχίστηκε μέχρι το 2021. Τα άτομα που συμμετείχαν στη μελέτη ήταν σε μεγάλα, ιδιωτικά σχέδια υγείας που χρηματοδοτήθηκαν από τους εργοδότες σε σχέση με την παχυσαρκία και τις συννοσηρότητες.

«Διαπιστώνουμε ότι, κατά μέσο όρο, οι ιδιωτικοί ασφαλισμένοι με διάγνωση παχυσαρκίας έχουν υψηλότερες συνολικές και άμεσες δαπάνες από τα άτομα χωρίς διάγνωση παχυσαρκίας. Εξετάζουμε επίσης το κόστος των κοινών χειρουργικών και φαρμακολογικών θεραπειών για την παχυσαρκία», εξήγησαν οι ερευνητές. Οι άνθρωποι που είχαν διαγνωστεί με παχυσαρκία στο χρονικό πλαίσιο της μελέτης είδαν τα μέσα ετήσια επίπεδα δαπανών για την υγεία που ξεπερνούσαν κατά πολύ τα αντίστοιχα επίπεδα χωρίς παχυσαρκία.

Το μέσο ετήσιο κόστος περίθαλψης ήταν σταθερά υπερδιπλάσιο για τα άτομα με παχυσαρκία σε σύγκριση με εκείνα χωρίς τη διάγνωση. Το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης αυξήθηκε με την πάροδο του χρόνου, επηρεάζοντας τις δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης τόσο για όσους διαγνώστηκαν με παχυσαρκία όσο και για εκείνους που δεν έχουν διαγνωστεί με παχυσαρκία.

  • Το 2011, η μέση ετήσια δαπάνη υγειονομικής περίθαλψης για εγγεγραμμένους χωρίς διάγνωση παχυσαρκίας ήταν 3.530$.
  • Για τους εγγεγραμμένους με παχυσαρκία, η ετήσια δαπάνη υγειονομικής περίθαλψης ήταν 9.556$.
  • Την επόμενη δεκαετία, οι ετήσιες δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα χωρίς παχυσαρκία αυξήθηκαν στα 4.699$.
  • Οι δαπάνες για τα άτομα με παχυσαρκία αυξήθηκαν στα 12.588$.
  • Τα δεδομένα αντιπροσωπεύουν 33% και 32% αυξήσεις, αντίστοιχα.

 

Οι δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης από την τσέπη ήταν επίσης υψηλότερες για άτομα με διάγνωση παχυσαρκίας κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου, αυξάνοντας έως και 1.492 $ στις δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης από την τσέπη τους το 2019, ενώ άτομα χωρίς διάγνωση παχυσαρκίας πλήρωσαν 712 $. Κατά τη διάρκεια του χρονικού πλαισίου της μελέτης, τα άτομα με παχυσαρκία είδαν αύξηση 37 τοις εκατό στις δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη από την τσέπη τους.

Το συνολικό κόστος της ενδονοσοκομειακής βαριατρικής χειρουργικής —μια από τις διάφορες θεραπείες για την παχυσαρκία— αυξήθηκε μέσα σε μια δεκαετία από 24.916$ συνολικά για χειρουργική επέμβαση σε 32.868 $. Ωστόσο, δεν έχουν όλες οι εσωτερικές βαριατρικές επεμβάσεις την ίδια τιμή. Το ένα τέταρτο των χειρουργικών επεμβάσεων κοστίζει πάνω από 37.510$.

Καθώς η τιμή της διαδικασίας αυξήθηκε, οι δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη για ενδονοσοκομειακή βαριατρική χειρουργική αυξήθηκαν μαζί της. Το 2011, οι εγγεγραμμένοι κάλυψαν 1.144$ από την τιμή μιας βαριατρικής χειρουργικής σε εσωτερικό νοσοκομείο. Εννέα χρόνια αργότερα, οι ασθενείς πλήρωσαν 24% περισσότερο για τη διαδικασία (1.427$).

Όπως και με τη συνολική τιμή της χειρουργικής επέμβασης, η κατανομή του κόστους των εγγεγραμμένων έτεινε να ποικίλλει. Το ένα τέταρτο των εγγεγραμμένων πλήρωσαν πάνω από 2.268 $ για τις ενδονοσοκομειακές βαριατρικές επεμβάσεις τους το 2021, ενώ άλλοι εγγεγραμμένοι δεν πλήρωσαν τίποτα.

Η παχυσαρκία είναι συχνά πρωταρχικός στόχος του προγραμματισμού ευεξίας των εργοδοτών, καθώς είναι μια από τις πιο ακριβές ασθένειες στις ΗΠΑ και συνδέεται συχνά με ακριβές συννοσηρότητες. Οι στρατηγικές των εργοδοτών για τη μείωση της παχυσαρκίας μεταξύ των εργαζομένων μπορεί να περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση διαχείρισης και πρόληψης της παχυσαρκίας στις στρατηγικές διαφορετικότητας, ισότητας και ένταξης για την προώθηση της ισότητας και τη μείωση των εμποδίων στη φροντίδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η παχυσαρκία αυξήθηκε κατά την διάρκεια της πανδημίας

Εθνικό Πρόγραμμα Δράσης για την παιδική παχυσαρκία

Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Καταπολέμησης Παχυσαρκίας

Βιολογικός ΔΜΣ: Προσδιορισμός καλύτερων μετρήσεων για τη μεταβολική υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι επιστήμονες παραμένουν σε επαγρύπνηση για νέες παραλλαγές της COVID-19, βελτιώνοντας παράλληλα την ικανότητα πρόβλεψης των επιπλοκών

"Οι ασθενείς θα λαμβάνουν το τεστ λίγες ημέρες μετά την έναρξη της νόσου και οι γιατροί θα μπορούν στη συνέχεια να προσαρμόζουν τη φροντίδα τους - για παράδειγμα, στέλνοντάς τους για μαγνητική τομογραφία καρδιάς όταν διαφορετικά δεν θα έκαναν ή ανακατευθύνοντάς τους σε καρδιολόγο για να παρακολουθούνται στενά", δήλωσε ο Ντεβό.

Κλινική δοκιμή διαπιστώνει ότι συσκευή ηπατικής κάθαρσης είναι ασφαλής και αποτελεσματική για τη θεραπεία της σοβαρής ηπατικής ανεπάρκειας

Η αταλάντευτη εστίασή μας παραμένει στο να θέτουμε τον άνθρωπο στο επίκεντρο των προσπαθειών μας, εργαζόμενοι ακούραστα για ένα καλύτερο μέλλον για όλους όσοι επηρεάζονται από τη χρόνια ηπατική νόσο". Η δοκιμή είναι το τελευταίο βήμα σε ένα μακρύ ταξίδι για τους ερευνητές του UCL και του Royal Free Hospital, το οποίο ξεκίνησε με τον προσδιορισμό της οξείας-χρόνιας ηπατικής ανεπάρκειας ως ξεχωριστής κλινικής οντότητας το 2001.

Μελέτη επισημαίνει ότι εγκυμονούσες γυναίκες με κατάθλιψη μπορούν να τη μεταδώσουν στο παιδί τους

Εγκυμοσύνη κατάθλιψη: Τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες που έχουν κατάθλιψη κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν τα ίδια συμπτώματα κατάθλιψης

Τι θα περιμένετε από την εξέταση προστάτη;

Προστάτης: Η εξέταση του προστάτη είναι ένα ουσιαστικό μέρος της προληπτικής φροντίδας για τους άνδρες, επιτρέποντας την έγκαιρη ανίχνευση και πιθανές επιλογές θεραπείας για τον καρκίνο του προστάτη.

Οι καρδιολογικές εταιρείες του Η.Β εκδίδουν κοινή δήλωση πολιτικής για την εξάλειψη των απαράδεκτων συμπεριφορών στην ειδικότητα

Ο Δρ. Christian Fielder Camm, Πρόεδρος της Βρετανικής  Ένωσης  Νέων Καρδιολόγων BJCA, προσθέτει, «Η επιζήμια επίδραση της ακατάλληλης συμπεριφοράς στον χώρο εργασίας μπορεί να είναι βαθιά και όλοι όσοι ασχολούνται με την καρδιολογία και την καρδιαγγειακή ιατρική του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν την ευθύνη να αντιμετωπίσουν αυτό το μακροχρόνιο πρόβλημα».