Επιστημονικά Νέα

Παραλλαγή Δέλτα: Πιέσεις στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για πλήρη έγκριση των εμβολίων mRNA

Παραλλαγή Δέλτα: Πιέσεις στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για πλήρη έγκριση των εμβολίων mRNA

Τα Κέντρα Ελεγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC αναφέρουν ότι 183 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer και 135 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna έχουν χορηγηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Δεκέμβριο. Ότι οι λοιμώξεις, οι νοσηλείες και οι θάνατοι έχουν μειωθεί από τότε.

Παραλλαγή Δέλτα: Όλο και περισσότεροι ειδικοί παροτρύνουν τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA να δώσει πλήρη έγκριση στα εμβόλια Pfizer και Moderna COVID-19, επειδή μπορεί να ξεκινήσει το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού που είχε καθυστερήσει και να επιβραδύνει την αύξηση της μόλυνσης της παραλλαγής Delta. Ο Οργανισμός FDA χορήγησε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης τον Δεκέμβριο σε αυτά τα δύο εμβόλια, τα οποία βασίζονται στην τεχνολογία mRNA.

Και οι δύο εταιρείες έχουν υποβάλει αίτηση για πλήρη έγκριση, αλλά δεν είναι σαφές πότε θα ενεργήσει ο Οργανισμός FDA.

Ο Eric Topol, καθηγητής μοριακής ιατρικής στο Scripps Research, και αρχισυντάκτης του αδελφικού ιστότοπου του WebMD, Medscape, είναι ένας επιστήμονας που ζητά την πλήρη έγκριση σύντομα.

Σε ένα δοκίμιο επισκεπτών στους The New York Times, έγραψε ότι οι άνθρωποι που έχουν στάση αναμονής προς το εμβόλιο θα μπορούσαν να πάρουν έναν εμβολιασμό εάν ο Οργανισμός FDA έδινε πλήρη έγκριση.

Επίσης, οι άνθρωποι μπορεί να κάνουν το βήμα, εάν απαιτείται από τους εργοδότες τους.

“Μερικοί άνθρωποι που καταλαβαίνουν ότι το “E”στο” Εξουσιοδότηση έκτακτης ανάγκης EUA “σημαίνει” έκτακτη ανάγκη “περιμένουν την πλήρη έγκριση του FDA προτού λάβουν ένα πλάνο”, έγραψε ο Τοπόλ.

“Άλλοι μπορεί να μην εμβολιαστούν εκτός εάν το απαιτούν οι εργοδότες τους, και πολλές οργανώσεις – συμπεριλαμβανομένου, σύμφωνα με πληροφορίες, του στρατού – περιμένουν να εγκριθούν πλήρως τα εμβόλια πριν από την ανάθεση τέτοιων εντολών.”

Ο Topol είπε ότι η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Delta είναι ένας λόγος για τον οποίο  o Oργανισμός FDA κινείται πιο γρήγορα.

“Ο Οργανισμός θα πρέπει να εγκρίνει πλήρως σαν πρώτη του προτεραιότητα και η ηγεσία του θα πρέπει να κοινοποιεί τα σχέδιά της στο κοινό”, έγραψε.

Τα Κέντρα Ελεγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC αναφέρουν ότι 183 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer και 135 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna έχουν χορηγηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Δεκέμβριο.

Ότι οι λοιμώξεις, οι νοσηλείες και οι θάνατοι έχουν μειωθεί από τότε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο σύμβουλος της FDA που παραιτήθηκε από το φάρμακο του Αλτσχάιμερ λέει ότι «δεν υπάρχουν καλά αποδεικτικά στοιχεία»

Σπάνια επιδημία φυματίωσης διερευνάται στις ΗΠΑ σε σχέση με επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη ή επισκευές καταγμάτων

Οι περιπτώσεις παραλλαγής δέλτα αυξάνονται στις Η.Π.Α. πάνω από το όριο του 10%

Η Ρυθμιστική Υπηρεσία της Ευρώπης θα σταθμίσει τα εμβόλια COVID-19 για έγκριση παρά την αποτελεσματικότητα κάτω από το όριο του 50%

Για πέταγμα προορίζονται 60 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου COVID-19 της Johnson & Johnson

Λήξη μη χρησιμοποιημένων εμβολίων covid της J&J σε ένα μήνα

Κλινικές δοκιμές σε μικρότερα παιδιά με μειωμένες δόσεις εμβολίου covid-19 από τη Phizer

Η Pfizer-BioNTech ζητά έγκριση εμβολίου COVID-19 για παιδιά από την ΕΕ

Πρόσφατες μειώσεις σε κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ πιθανότατα "κλειδώθηκαν" λόγω εμβολιασμού του πληθυσμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι γυναίκες άνω των 50 ετών που θήλασαν τα μωρά τους είχαν καλύτερες επιδόσεις σε γνωστικά τεστ

«Θα χρειαστούν μελλοντικές μελέτες για να διερευνηθεί η σχέση μεταξύ του ιστορικού θηλασμού των γυναικών και της γνωστικής απόδοσης σε μεγαλύτερες, γεωγραφικά διαφορετικές ομάδες γυναικών.

Κανονικά η δεύτερη δόση εμβολίου στον Καναδά

Η Δρ Theresa Tam, επικεφαλής δημόσιας υγείας του Καναδά, λέει ότι μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση μπορεί να πληροί τις προϋποθέσεις για ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό, εάν εγκριθεί από γιατρό.

Ο θηλασμός θωρακίζει όχι μόνο το βρέφος, αλλά και τη θηλάζουσα μητέρα

Θηλασμός γνωστική λειτουργία: Ο θηλασμός είναι πολύτιμος για τα βρέφη. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να βοηθήσει και τη μητέρα στις γνωστικές της λειτουργίες στην ηλικία των 50 ετών και άνω, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Νέα τεχνολογία vNOTES για λιγότερες ουλές και ταχύτερη ανάρρωση στην υστερεκτομή

Υστερεκτομή vNOTES: Λιγότερες ουλές, ταχύτερη ανάρρωση και καλύτερη ποιότητα ζωής προσφέρονται από την καινοτόμο διαδικασία σε σχέση με την παραδοσιακή επέμβαση υστερεκτομής.

Το νοσηλευτικό προσωπικό σκέφτεται την αυτοκτονία περισσότερο από άλλες ομάδες εργαζομένων

Mayo Clinic: Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η έρευνα διεξήχθη, αρχής γενομένης στα τέλη του 2017, με τη συλλογή δεδομένων να πραγματοποιείται το 2018, προτού οποιοσδήποτε από συμμετέχοντες νοσηλευτές και νοσηλεύτριες έρθει αντιμέτωπος/η με τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.