Επιστημονικά Νέα

Πανδημία Pfizer: Ξεκινά τη Φάση 2/3 της μελέτης για το στοματικό αντιικό covid-19 σε εκτεθειμένους ενήλικες

Πανδημία Pfizer: Ξεκινά τη Φάση 2/3 της μελέτης για το στοματικό αντιικό covid-19 σε εκτεθειμένους ενήλικες

Η θεραπεία έχει σχεδιαστεί για να χορηγείται νωρίς (όπως το πρώτο σημάδι ή λοίμωξη ή επίγνωση της έκθεσης) ενώ η ριτοναβίρη προορίζεται να επιβραδύνει το μεταβολισμό του αντιιικού PF-07321332 για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πανδημία Pfizer: Ο ερευνητής αναστολέας πρωτεάσης στοχεύει να επιβραδύνει τον πολλαπλασιασμό του ιού και να αποτρέψει ασθένειες Τι συμβαίνει με εκείνους που αρνούνται τον εμβολιασμό; Η Pfizer ξεκίνησε μια μελέτη φάσης 2/3 ενός ερευνητικού στοματικού αντιιικού με χαμηλή δόση ριτοναβίρης για την πρόληψη της ασθένειας COVID-19, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα. Η θεραπεία στοχεύει στην επιβράδυνση του πολλαπλασιασμού του ιού μετά την έκθεση σε συμπτωματική νόσο και εμφάνιση λοιμώξεων σε άλλους.

“Με τον συνεχιζόμενο αντίκτυπο της COVID-19 σε όλον τον κόσμο, πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση του ιού θα απαιτήσει αποτελεσματικές θεραπείες για άτομα που προσβάλλονται ή έχουν εκτεθεί στον ιό, συμπληρώνοντας τον αντίκτυπο που είχαν τα εμβόλια στην εξάλειψη των λοιμώξεων”. Ο Δρ Mikael Dolsten, PhD., επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος και πρόεδρος, παγκόσμιας έρευνας, ανάπτυξης και ιατρικής της Pfizer, δήλωσε σε δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

“Εάν είναι επιτυχής, πιστεύουμε ότι αυτή η θεραπεία θα μπορούσε να βοηθήσει να σταματήσει ο ιός νωρίς – πριν να έχει την ευκαιρία να αναπαραχθεί εκτενώς – αποτρέποντας ενδεχομένως συμπτωματικές ασθένειες σε εκείνους που έχουν εκτεθεί και αναστέλλοντας την εμφάνιση λοίμωξης σε άλλους.”

Η μελέτη Φάσης 2/3 που ονομάζεται EPIC-PEP, (Evaluation of Protease Inhibition for COVID-19 in Post-Exposure Prophylaxis), Αξιολόγηση της αναστολής πρωτεάσης για τον COVID-19 στην προφύλαξη μετά την έκθεση, είναι μια τυχαιοποιημένη, διπλά τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο δοκιμή, στην οποία θα συμμετάσχουν έως και 2.660 υγιείς ενήλικες ηλικίας 18 ετών και ηλικιωμένοι που ζουν με ένα μέλος του νοικοκυριού με επιβεβαιωμένη συμπτωματική λοίμωξη COVID-19. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη θα αναθεωρηθούν τυχαία για να λάβουν PF-07321332/ριτοναβίρή εικονικό φάρμακο δύο φορές την ημέρα για πέντε ή 10 ημέρες, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων.

Η θεραπεία έχει σχεδιαστεί για να χορηγείται νωρίς (όπως το πρώτο σημάδι ή λοίμωξη ή επίγνωση της έκθεσης) ενώ η ριτοναβίρη προορίζεται να επιβραδύνει το μεταβολισμό του αντιιικού PF-07321332 για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

“Λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχή εμφάνιση και εξέλιξη των παραλλαγών του SARS-CoV-2 και τον τεράστιο αντίκτυπό τους, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε επιμελώς για να αναπτύξουμε και να μελετήσουμε νέους τρόπους με τους οποίους ο ερευνητής προφορικός αντιιικός υποψήφιός μας θα μπορούσε δυνητικά να μειώσει τον αντίκτυπο της COVID-19, όχι μόνο στους ασθενείς «τις ζωές, αλλά και τις οικογένειες και τα μέλη του νοικοκυριού τους”, δήλωσε ο Ντόλστεν.

Η εταιρεία σκοπεύει να αξιολογήσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του υποψηφίου στην πρόληψη επιβεβαιωμένης λοίμωξης και συμπτωμάτων SARS-CoV-2 μέσα σε δύο εβδομάδες, ανέφερε ο Pfizer, σημειώνοντας ότι μια δοκιμή σε πρώιμο στάδιο πρότεινε ότι το από του στόματος αντιικό ήταν ασφαλές και καλά ανεκτό.

Το παγκόσμιο πρόγραμμα περιλαμβάνει άλλες εν εξελίξει μελέτες, όπως ασθενείς με λοίμωξη από COVID που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο κακών αποτελεσμάτων, ενώ μια άλλη δοκιμή περιλαμβάνει ασθενείς με τυπικό κίνδυνο, η οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αντίστοιχα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πολλά υποσχόμενο χάπι για τη θεραπεία της covid σε κλινική δοκιμή

3,2 δισεκατομμύρια δολάρια για να προωθήσουν την ανάπτυξη αντιιικών χαπιών για την COVID-19 και άλλους επικίνδυνους ιούς δίνουν οι ΗΠΑ

Πιθανή από του στόματος αντιική θεραπεία για τη μείωση της σοβαρότητας της νόσου COVID-19

Πότε αναμένεται το χάπι της Pfizer για τη θεραπεία του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα e-τσιγάρα δεν βοηθούν τους καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα-Πιθανότερη η υποτροπή λένε οι ειδικοί

Διακοπή καπνίσματος: Μια νέα ανάλυση από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας και Επιστήμης Ανθρώπινης Μακροζωίας Herbert Wertheim στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια του Σαν Ντιέγκο και στο UC San Diego Moores Cancer Center αναφέρει ότι η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου—ακόμη σε καθημερινή βάση—δεν βοήθησε τους καπνιστές να σταματήσουν με επιτυχία το τσιγάρο. Η ανάλυση δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό τεύχος του JAMA Network Open, στις 19 Οκτωβρίου 2021.

Οι γυναίκες άνω των 50 ετών που θήλασαν τα μωρά τους είχαν καλύτερες επιδόσεις σε γνωστικά τεστ

«Θα χρειαστούν μελλοντικές μελέτες για να διερευνηθεί η σχέση μεταξύ του ιστορικού θηλασμού των γυναικών και της γνωστικής απόδοσης σε μεγαλύτερες, γεωγραφικά διαφορετικές ομάδες γυναικών.

Κανονικά η δεύτερη δόση εμβολίου στον Καναδά

Η Δρ Theresa Tam, επικεφαλής δημόσιας υγείας του Καναδά, λέει ότι μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση μπορεί να πληροί τις προϋποθέσεις για ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό, εάν εγκριθεί από γιατρό.

Ο θηλασμός θωρακίζει όχι μόνο το βρέφος, αλλά και τη θηλάζουσα μητέρα

Θηλασμός γνωστική λειτουργία: Ο θηλασμός είναι πολύτιμος για τα βρέφη. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να βοηθήσει και τη μητέρα στις γνωστικές της λειτουργίες στην ηλικία των 50 ετών και άνω, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Νέα τεχνολογία vNOTES για λιγότερες ουλές και ταχύτερη ανάρρωση στην υστερεκτομή

Υστερεκτομή vNOTES: Λιγότερες ουλές, ταχύτερη ανάρρωση και καλύτερη ποιότητα ζωής προσφέρονται από την καινοτόμο διαδικασία σε σχέση με την παραδοσιακή επέμβαση υστερεκτομής.