Επιχειρηματικά

Alber Bourla: Από του στόματος αντιιικό χάπι κατά του κορωνοϊού ετοιμάζει η Pfizer

Alber Bourla: Από του στόματος αντιιικό χάπι κατά του κορωνοϊού ετοιμάζει η Pfizer

"Ο μηχανισμός δράσης, είναι τέτοιος που δεν αναμένεται να υπόκειται σε μεταλλάξεις, ειδικά επειδή δεν ενεργεί στην ακίδα, όπως όλοι γνωρίζουμε, "συνέχισε ο Μπουρλά, σύμφωνα με το αντίγραφο.

Alber Bourla: Ο Άλμπερτ Μπούρλα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, δήλωσε την Τρίτη ότι ελπίζει ότι η από του στόματος θεραπευτική αγωγή κατά του κορωνοϊού της εταιρείας σε δοκιμές σε αρχικό στάδιο θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του έτους. ” Εάν όλα πάνε καλά και εφαρμόζουμε την ίδια ταχύτητα που είχαμε και αν οι ρυθμιστές κάνουν επίσης το ίδιο, ελπίζω μέχρι το τέλος του έτους”, δήλωσε ο Μπουρλά στους συνοικοδεσπότες τού CNBC, σε ερώτηση για  ένα χρονικό πλαίσιο.

Η Fox News ζήτησε επιβεβαίωση στο χρονοδιάγραμμα από τη Pfizer αυτήν την εβδομάδα, αν και μια εκπρόσωπος δεν μπορεί να δώσει μια απάντηση χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα.

“Βρίσκεται σε ένα πρόγραμμα Φάσης 1 και πρέπει να έχουμε δεδομένα προτού μπορέσουμε να κάνουμε εικασίες για οποιοδήποτε αποτέλεσμα ή χρονοδιάγραμμα”, έγραψε η εκπρόσωπος της Pfizer, Τζέριτσα Πιτς, σε μια δήλωση μέσω email. Ο Μπουρλά όταν μίλησε στο CNBC ανέφερε πολλά πλεονεκτήματα πίσω από ένα τέτοιο χάπι. “Ένα από αυτά είναι ότι δεν χρειάζεται να πάτε στο νοσοκομείο για να πάρετε τη θεραπεία, όπως συμβαίνει με όλα τα ενέσιμα μέχρι στιγμής, αλλά μπορείτε να το πάρετε σπίτι”, δήλωσε ο Μπουρλά στους συνεργάτες του σταθμού.

“Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα παιχνίδι αλλαγής.” Ο Δρ. Mikael Dolsten, PhD., επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής και πρόεδρος, παγκόσμιας έρευνας, ανάπτυξης και ιατρικής της Pfizer, προηγουμένως εξήγησε ότι η θεραπεία θα μπορούσε να «συνταγογραφηθεί στο πρώτο σημάδι μόλυνσης» για ασθενείς χωρίς να απαιτείται νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ο λεγόμενος υποψήφιος «αναστολέας πρωτεάσης» λειτουργεί αποτρέποντας την αναπαραγωγή του ιού. Εάν ο ιός δεν μπορεί να αναπαραχθεί, τότε δεν μπορεί να μολύνει περαιτέρω τον ξενιστή.

Οι εργαστηριακές μελέτες έδειξαν ότι ο υποψήφιος ήταν ισχυρός έναντι του SARS-CoV-2 και έναντι άλλων κορωνοϊών, ανακοίνωσε προηγουμένως η Pfizer.

Η εταιρεία μελετά επίσης έναν αναστολέα πρωτεάσης που χορηγείται ενδοφλέβια σε μια δοκιμή Φάσης 1β για να χρησιμεύσει ως επιλογή για νοσοκομειακούς ασθενείς.

Ο Μπουρλά πιστεύει ότι το χάπι θα αντέξει σε παραλλαγές στελεχών, επειδή δεν στοχεύει την πρωτεΐνη επιφανειακής ακίδας στον ιό.

“Ο μηχανισμός δράσης, είναι τέτοιος που δεν αναμένεται να υπόκειται σε μεταλλάξεις, ειδικά επειδή δεν ενεργεί στην ακίδα, όπως όλοι γνωρίζουμε, “συνέχισε ο Μπουρλά, σύμφωνα με το αντίγραφο.

“Αυτό δεν λειτουργεί εκεί, που μας επιτρέπει να πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό έναντι των πολλαπλών παραλλαγών.” Ο Μπουρλά σημείωσε ότι θα υπάρξουν πρόσθετες ενημερώσεις σχετικά με τις υπό εξέλιξη μελέτες αυτό το καλοκαίρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το πρόγραμμα θα μπορούσε επίσης να απαιτεί τρίτη δόση του εμβολίου της Phizer εντόςενός έτους λέει ο Albert Bourla

Έρευνα διεξάγεται από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ για τις αλλεργικές αντιδράσεις που προκαλούνται από ορισμένα εμβόλια

Η συνεισφορά της Pfizer Hellas στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Δημοσιοποίηση της σύνθεσης του εμβολίου από τη Pfizer

Εμβόλια ίσα - ίσα για τους γιατρούς - Σε λίστα αναμονής ο κόσμος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προτεινόμενη διαδικασία προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου του Πνεύμονα

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος 2023:Παρουσίαση της προτεινόμενης Διαδικασίας Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα στην Ελλάδα.Διεπιστημονική συνεργασία στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της Χάρτας της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Ανάσα Ζωής».

Η Bayer Ελλάς συμπλέει με την Ομάδα Αιγαίου προωθώντας την ισότιμη πρόσβαση

Η Bayer Ελλάς συνεπής στη δέσμευσή της να συμβάλει με κάθε τρόπο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων και να σταθεί αρωγός στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, υποστήριξε για εντέκατη χρονιά την Ομάδα Αιγαίου και συμμετείχε στον 29ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους, που διενεργήθηκε από τις 4 έως και τις 14 Μαΐου 2023.