Επιχειρηματικά

Alber Bourla: Από του στόματος αντιιικό χάπι κατά του κορωνοϊού ετοιμάζει η Pfizer

Alber Bourla: Από του στόματος αντιιικό χάπι κατά του κορωνοϊού ετοιμάζει η Pfizer

"Ο μηχανισμός δράσης, είναι τέτοιος που δεν αναμένεται να υπόκειται σε μεταλλάξεις, ειδικά επειδή δεν ενεργεί στην ακίδα, όπως όλοι γνωρίζουμε, "συνέχισε ο Μπουρλά, σύμφωνα με το αντίγραφο.

Alber Bourla: Ο Άλμπερτ Μπούρλα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, δήλωσε την Τρίτη ότι ελπίζει ότι η από του στόματος θεραπευτική αγωγή κατά του κορωνοϊού της εταιρείας σε δοκιμές σε αρχικό στάδιο θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του έτους. ” Εάν όλα πάνε καλά και εφαρμόζουμε την ίδια ταχύτητα που είχαμε και αν οι ρυθμιστές κάνουν επίσης το ίδιο, ελπίζω μέχρι το τέλος του έτους”, δήλωσε ο Μπουρλά στους συνοικοδεσπότες τού CNBC, σε ερώτηση για  ένα χρονικό πλαίσιο.

Η Fox News ζήτησε επιβεβαίωση στο χρονοδιάγραμμα από τη Pfizer αυτήν την εβδομάδα, αν και μια εκπρόσωπος δεν μπορεί να δώσει μια απάντηση χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα.

“Βρίσκεται σε ένα πρόγραμμα Φάσης 1 και πρέπει να έχουμε δεδομένα προτού μπορέσουμε να κάνουμε εικασίες για οποιοδήποτε αποτέλεσμα ή χρονοδιάγραμμα”, έγραψε η εκπρόσωπος της Pfizer, Τζέριτσα Πιτς, σε μια δήλωση μέσω email. Ο Μπουρλά όταν μίλησε στο CNBC ανέφερε πολλά πλεονεκτήματα πίσω από ένα τέτοιο χάπι. “Ένα από αυτά είναι ότι δεν χρειάζεται να πάτε στο νοσοκομείο για να πάρετε τη θεραπεία, όπως συμβαίνει με όλα τα ενέσιμα μέχρι στιγμής, αλλά μπορείτε να το πάρετε σπίτι”, δήλωσε ο Μπουρλά στους συνεργάτες του σταθμού.

“Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα παιχνίδι αλλαγής.” Ο Δρ. Mikael Dolsten, PhD., επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής και πρόεδρος, παγκόσμιας έρευνας, ανάπτυξης και ιατρικής της Pfizer, προηγουμένως εξήγησε ότι η θεραπεία θα μπορούσε να «συνταγογραφηθεί στο πρώτο σημάδι μόλυνσης» για ασθενείς χωρίς να απαιτείται νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ο λεγόμενος υποψήφιος «αναστολέας πρωτεάσης» λειτουργεί αποτρέποντας την αναπαραγωγή του ιού. Εάν ο ιός δεν μπορεί να αναπαραχθεί, τότε δεν μπορεί να μολύνει περαιτέρω τον ξενιστή.

Οι εργαστηριακές μελέτες έδειξαν ότι ο υποψήφιος ήταν ισχυρός έναντι του SARS-CoV-2 και έναντι άλλων κορωνοϊών, ανακοίνωσε προηγουμένως η Pfizer.

Η εταιρεία μελετά επίσης έναν αναστολέα πρωτεάσης που χορηγείται ενδοφλέβια σε μια δοκιμή Φάσης 1β για να χρησιμεύσει ως επιλογή για νοσοκομειακούς ασθενείς.

Ο Μπουρλά πιστεύει ότι το χάπι θα αντέξει σε παραλλαγές στελεχών, επειδή δεν στοχεύει την πρωτεΐνη επιφανειακής ακίδας στον ιό.

“Ο μηχανισμός δράσης, είναι τέτοιος που δεν αναμένεται να υπόκειται σε μεταλλάξεις, ειδικά επειδή δεν ενεργεί στην ακίδα, όπως όλοι γνωρίζουμε, “συνέχισε ο Μπουρλά, σύμφωνα με το αντίγραφο.

“Αυτό δεν λειτουργεί εκεί, που μας επιτρέπει να πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό έναντι των πολλαπλών παραλλαγών.” Ο Μπουρλά σημείωσε ότι θα υπάρξουν πρόσθετες ενημερώσεις σχετικά με τις υπό εξέλιξη μελέτες αυτό το καλοκαίρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Το πρόγραμμα θα μπορούσε επίσης να απαιτεί τρίτη δόση του εμβολίου της Phizer εντόςενός έτους λέει ο Albert Bourla

Έρευνα διεξάγεται από το Ευνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ για τις αλλεργικές αντιδράσεις που προκαλούνται από ορισμένα εμβόλια

Η συνεισφορά της Pfizer Hellas στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Δημοσιοποίηση της σύνθεσης του εμβολίου από τη Pfizer

Εμβόλια ίσα - ίσα για τους γιατρούς - Σε λίστα αναμονής ο κόσμος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Lilly και η Incyte ανακοινώνουν τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής Φάσης 3 COV-BARRIER

Lilly - Incyte: H δοκιμή COV-BARRIER είχε σχεδιαστεί για να συμπληρώσει την Adaptive COVID-19 Treatment Trial (ACTT-2) που χρηματοδοτήθηκε από το National Institute of Allergy and Infectious Disease. Τα αποτελέσματα της ACTT-2 που δημοσιεύτηκαν τον Μάιο του 2020, είχαν δείξει ότι οι ασθενείς που έλαβαν baricitinib σε συνδυασμό με remdesivir είχαν μικρότερο διάμεσο χρόνο μέχρι την ανάρρωση σε σύγκριση με τους ασθενείς που έλαβαν remdesivir μόνο. Στην ίδια μελέτη, σημειώθηκε σημαντική μείωση στο ποσοστό ασθενών που επιδεινώθηκαν ώστε να χρειάζεται να λάβουν μη επεμβατικό αερισμό, επεμβατικό μηχανικό αερισμό ή να καταλήξουν, για το βραχίονα συγχορήγησης baricitinib με remdesivir σε σύγκριση με τους ασθενείς υπό remdesivir.

Όλες οι θέσεις πληροφορικής διπλασιάζονται ως θέσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

Αυτό που μπορούν να κάνουν όλες οι επιχειρήσεις είναι η αξιολόγηση κινδύνου. Το να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι κίνδυνοι και ο κίνδυνος που ενέχουν είναι το μισό της μάχης. Από αυτό, μπορούν να γίνουν προσπάθειες για την τοποθέτηση μιας βάσης ελέγχων για την προσπάθεια και τον μετριασμό των εντοπισμένων κινδύνων.

Η ELPEN στηρίζει την κλινική έρευνα για το ισραηλινό φάρμακο κατά της COVID-19

Η ELPEN χρηματοδοτεί κλινική μελέτη, φάσης ΙΙ, που βρίσκεται σε στάδιο αξιολόγησης από τις ρυθμιστικές αρχές και έχει στόχο τη διερεύνηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας φαρμάκου που αναπτύχθηκε στο Ισραήλ για την θεραπεία έναντι του κορωνοϊού..

Novo Nordisk Hellas: Εγκαινιάζει ιστότοπο για τον σακχαρώδη διαβήτη

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία χρόνια νόσος, η οποία επηρεάζει την ικανότητα του οργανισμού να μετατρέπει τη γλυκόζη σε ενέργεια. Τα αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, εμφανίζονται όταν ο οργανισμός αδυνατεί να παράγει ινσουλίνη ή δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά.

Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας:  Στηρίζει την επανένταξη συνανθρώπων μας στην αγορά εργασίας

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος κύκλος συνεργασίας με την Action Aid Hellas στο πρόγραμμα «Συμβουλευτική Εύρεση Εργασίας». Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και η Action Aid Hellas ολοκλήρωσαν τον πρώτο κύκλο μιας πολυδιάστατης συνεργασίας. Ο πρώτος κύκλος αυτής είχε ως στόχο την υποστήριξη της λειτουργίας του προγράμματος «Συμβουλευτική Εύρεση Εργασίας» του κέντρου της Action Aid Hellas.

DEMO ABEE : Στηρίζει πρόγραμμα για  ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και  πολιτισμό

Για 3η συνεχή χρονιά η DEMO ABEE, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής  υπευθυνότητας, στηρίζει την οργάνωση Άγονη Γραμμή Γόνιμη στο πρόγραμμα της «Ο Πολιτισμός πιο κοντά σε Όλους».

Novartis : Υπογράφει συμφωνία με την Roche για θεραπεία ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Η Novartis υπογράφει αρχική συμφωνία για τη διάθεση παραγωγικής ικανότητας και τη μεταφορά τεχνολογίας για την παραγωγή της δραστικής ουσίας τοσιλιζουμάμπη της Roche.Η αρχική συμφωνία καλύπτει τη διάθεση των υπερσύγχρονων, μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεων παραγωγής βιολογικών φαρμάκων για την παραγωγή της δραστικής ουσίας τοσιλιζουμάμπης της Roche.Η συμφωνία αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά μετά τις πρόσφατες αρχικές συμφωνίες για τη διάθεση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων στις CureVac και BioNtech.