Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Παιδιά καρδιά: Προειδοποιητικά σημάδια που εμφανίζονται στα μάτια πριν από καρδιακή προσβολή

Παιδιά καρδιά: Προειδοποιητικά σημάδια που εμφανίζονται στα μάτια πριν από καρδιακή προσβολή

Παιδιά καρδιά: Συχνά συνδέουμε τις καρδιακές προσβολές με ενήλικες, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους. Γνωρίζατε όμως ότι και τα παιδιά, παρά τη σπανιότητα, μπορεί να υποφέρουν από έμφραγμα;

Συχνά συνδέουμε τις καρδιακές προσβολές με ενήλικες, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους. Γνωρίζατε όμως ότι και τα παιδιά, παρά τη σπανιότητα, μπορεί να υποφέρουν από έμφραγμα; Ως γονείς και φροντιστές, είναι πολύ σημαντικό να συντονιστείτε με τις λεπτές λεπτομέρειες μιας κρίσης υγείας προτού αυτή κλιμακωθεί. Ας εμβαθύνουμε σε επτά τρόπους με τους οποίους τα μάτια του παιδιού σας μπορεί να προσπαθούν να σας προειδοποιήσουν για τον επικείμενο κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Σημάδια απόφραξης της καρδιάς στα μάτια

Κινδυνεύει το παιδί σας να υποστεί καρδιακή προσβολή; Προσέξτε αυτά τα σημεία και συμπτώματα στα μάτια τους.

Αλλαγή στο χρώμα των ματιών

Έχετε παρατηρήσει αλλαγή χρώματος στα μάτια του παιδιού σας; Κόκκινο, αιματοβαμμένο, ίσως ακόμη και μια κιτρινάδα που διαπερνά τις συνήθως κρυστάλλινες λευκές περιοχές; Η μειωμένη ροή αίματος στα μάτια θα μπορούσε να οφείλεται σε αυτόν τον αποχρωματισμό και να υποδηλώνει καρδιαγγειακό πρόβλημα.

Πρησμένα μάτια

Προσέχετε για τυχόν πρήξιμο ή πρήξιμο γύρω από τα μάτια του παιδιού σας. Αν και μπορεί να φαίνεται αβλαβές, η κατακράτηση υγρών που προκαλεί αυτό το πρήξιμο μπορεί να συνδεθεί με καρδιακά προβλήματα. Εάν επιμένει, απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία υγείας.

Θολότητα ή αδυναμία όρασης σωστά

Εάν τα μάτια του παιδιού σας φαίνεται να δυσκολεύονται να εστιάσουν σε αντικείμενα ή το βλέμμα του φαίνεται ασταθές, λάβετε υπόψη. Μια πιθανή καρδιακή προσβολή θα μπορούσε να επηρεάσει τις κανονικές κινήσεις των ματιών τους λόγω μειωμένης ροής αίματος.

Πεσμένα βλέφαρα

Η βλεφαρόπτωση μπορεί να είναι μια ανησυχητική ένδειξη καρδιακής προσβολής. Όταν οι μύες των βλεφάρων λαμβάνουν λιγότερο αίμα, εξασθενούν, οδηγώντας σε πτώση. Σπεύσατε σε ιατρική βοήθεια εάν το εντοπίσετε.

Μια ασυνήθιστη ενόχληση

Οποιαδήποτε αναφορά σε ενόχληση ή πόνο στα μάτια θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Η αυξημένη πίεση στα μάτια και η μειωμένη ροή αίματος μπορεί να προκαλέσει αυτή την ενόχληση και θα μπορούσε ενδεχομένως να σηματοδοτήσει καρδιακή προσβολή.

Το φως γίνεται ανυπόφορο

Εάν το παιδί σας αρχίσει ξαφνικά να αντιδρά αρνητικά στα έντονα φώτα, μην το αγνοήσετε. Αυτή η αυξημένη ευαισθησία στο φως μπορεί να προέλθει από τη μειωμένη ικανότητα των ματιών να προσαρμόζονται στο φως λόγω της μειωμένης κυκλοφορίας του αίματος.

Η θολή όραση, οι διπλές εικόνες ή οποιοδήποτε πρόβλημα με την καθαρή θέαση αντικειμένων μπορεί να είναι ανησυχητικές αλλαγές που υποδηλώνουν επικείμενο καρδιακό επεισόδιο. Είτε είναι φευγαλέα είτε παρατεταμένα, τέτοια συμπτώματα απαιτούν επείγουσα επαγγελματική ιατρική αξιολόγηση. Το υποκείμενο μήνυμα προς τους γονείς και τους φροντιστές: Μείνετε σε εγρήγορση για τα σημάδια υγείας που μπορεί να εκφράσει το παιδί σας εν αγνοία του, ειδικά από κάτι τόσο έντονο όπως τα μάτια του. Θυμηθείτε, η γρήγορη αναγνώριση των συμπτωμάτων οδηγεί σε έγκαιρη ιατρική παρέμβαση, η οποία μπορεί κάλλιστα να είναι η σωτήρια διαφορά. Ποτέ μην διστάσετε να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια εάν αρχίσουν να εμφανίζονται τα προειδοποιητικά σημάδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς ο επιπολασμός του διαβήτη σχετίζεται με καρδιακές παθήσεις;

Πώς ο covid και η γρίπη επηρεάζουν την υγεία των καρδιοπαθών;

Η υγεία της καρδιάς κατά τη διάρκεια των διακοπών

Συνήθειες τρόπου ζωής που μπορούν να βλάψουν την υγεία της καρδιάς σας

Απροσδόκητα συμπτώματα που θα μπορούσαν να υποδεικνύουν καρδιακή νόσο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σύνδρομο Lemierre: Συμπτώματα, αιτίες, διάγνωση, θεραπεία 

Σύνδρομο Lemierre: Η πρόγνωση είναι γενικά καλή με έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Ωστόσο, η κατάσταση μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία ή εάν εμφανιστούν επιπλοκές όπως σηπτικό σοκ ή αναπνευστική ανεπάρκεια

Θρόμβοι αίματος: Κίνδυνοι, συμπτώματα και πρόληψη

Θρόμβοι αίματος: Η έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση των θρόμβων αίματος. Εάν υποψιάζεστε θρόμβο αίματος, αναζητήστε άμεση ιατρική βοήθεια για να αποτρέψετε δυνητικά απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές.

Τι ανακουφίζει από τα συμπτώματα της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου 

IBS: Πρόσφατες μελέτες έχουν προτείνει ότι οι μεταμοσχεύσεις κοπράνων μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της IBS αποκαθιστώντας την ισορροπία των βακτηρίων του εντέρου.

Άτομα με υψηλό εισόδημα διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικό

Εγκεφαλικό: Η κοινωνικοοικονομική κατάσταση ενός ατόμου μπορεί να είναι θέμα ζωής και θανάτου στο πλαίσιο του εγκεφαλικού επεισοδίου, ειδικά όταν παίζουν αρκετοί δυσμενείς παράγοντες

Εγκεφαλική φλεγμονή και βλάβη στο DNA

Μακροπρόθεσμη μνήμη: Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Irvine, ανακάλυψαν ότι η φλεγμονή στον εγκέφαλο που προκαλείται από την ανοσολογική απόκριση σε τραυματισμό ή μόλυνση μπορεί να πυροδοτήσει έναν καταρράκτη γεγονότων που οδηγεί στο σχηματισμό μακροπρόθεσμων αναμνήσεων.

Μια σπάνια μορφή βρεφικής επιληψίας

Σύνδρομο Dravet: Οι υπηρεσίες έγκαιρης παρέμβασης και υποστήριξης, όπως η φυσικοθεραπεία, η εργοθεραπεία και η λογοθεραπεία, μπορούν επίσης να είναι ωφέλιμες για παιδιά με σύνδρομο Dravet.

Έχετε αντικαταστήσει μια άρθρωση; Μελέτη δείχνει ότι ο κίνδυνος μόλυνσης μπορεί να αυξηθεί μετά από χημειοθεραπεία

Η Κόνγουεϊ πιστεύει ότι χρειάζεται περισσότερη μελέτη μεταξύ των ατόμων που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, για να βοηθηθεί να βρεθεί τρόπος προστασίας των ανθρώπων με αντικαταστάσεις αρθρώσεων από περιττές λοιμώξεις. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο τεύχος Μαΐου του Αρχείου Ορθοπεδικής και Τραυματικής Χειρουργικής (Archives of Orthopedic and Trauma Surgery).

Close Icon