Επιστημονικά Νέα

Παιδιά άσθμα: Η αλλεργική ρινίτιδα οδηγεί σε χειρότερα αποτελέσματα άσθματος

Παιδιά άσθμα: Η αλλεργική ρινίτιδα οδηγεί σε χειρότερα αποτελέσματα άσθματος

Παιδιά άσθμα: Πολλά από τα παιδιά που δεν ανέφεραν βελτιωμένα συμπτώματα είχαν αλλεργική ρινίτιδα εκτός από άσθμα, και αυτά τα παιδιά είχαν περισσότερα συμπτώματα άσθματος, ενώ έχασαν περισσότερες σχολικές μέρες σε σύγκριση με εκείνα χωρίς αλλεργική ρινίτιδα.

Μια μελέτη σε παιδιά σχολικής ηλικίας που διεξήχθη από ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των παιδιών με άσθμα ανέφερε επίσης ότι έχουν αλλεργική ρινίτιδα. Τα συμπτώματα του αλλεργικού πυρετού περιλαμβάνουν ρινική καταρροή, φτέρνισμα, συμφόρηση και πίεση στα ιγμόρεια και μπορεί να συμβάλλουν στο άσθμα. Η μελέτη, με επικεφαλής την Jessica Stern, M.D., επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Παιδιατρικής και στο τμήμα Παιδιατρικής Αλλεργίας και Ανοσολογίας, διαπίστωσε ότι τα παιδιά με άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα είχαν χειρότερα αποτελέσματα άσθματος.

Αυτή η μελέτη εξέτασε δεδομένα από τρεις δοκιμές, με επικεφαλής την Jill Halterman, M.D., καθηγήτρια στο τμήμα Παιδιατρικής, σε 1.029 παιδιά σχολείου του Ρότσεστερ με άσθμα. Ο πρωταρχικός στόχος των δοκιμών ήταν να αξιολογηθεί εάν η παροχή προληπτικών φαρμάκων για το άσθμα στα παιδιά στο σχολείο θα βελτίωνε τα συμπτώματα του άσθματός τους. Ενώ τα περισσότερα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτές τις δοκιμές είχαν βελτιωμένα συμπτώματα άσθματος όταν έλαβαν τα φάρμακά τους, μια υποομάδα παιδιών δεν βελτιώθηκε. Αυτό ώθησε τους ερευνητές να εξετάσουν άλλες ανησυχίες για την υγεία που θα μπορούσαν να εμπόδιζαν τα παιδιά να έχουν πλήρη ανταπόκριση στη θεραπεία.

«Μέσα από τη μελέτη μας, διαπιστώσαμε ότι πολλά από τα παιδιά που δεν ανέφεραν βελτιωμένα συμπτώματα είχαν αλλεργική ρινίτιδα εκτός από άσθμα, και αυτά τα παιδιά είχαν περισσότερα συμπτώματα άσθματος, χρησιμοποιούσαν περισσότερο τα φάρμακα διάσωσης και έχασαν περισσότερες σχολικές μέρες σε σύγκριση με εκείνα χωρίς αλλεργική ρινίτιδα», είπε ο Στερν. Είναι σημαντικό ότι λιγότερα από τα μισά παιδιά με αλλεργική ρινίτιδα λάμβαναν κατάλληλη θεραπεία για τα συμπτώματά τους, συμπεριλαμβανομένων ρινικών σπρέι και συνιστώμενων αντιισταμινικών. ούτε είχαν δει από ειδικούς για το άσθμα ή τις αλλεργίες.

«Αυτό είναι κρίσιμο γιατί υπογραμμίζει τα κενά στη φροντίδα και τις απαραίτητες θεραπείες, οι οποίες μπορεί να συμβάλλουν στις διαφορές στα αποτελέσματα του άσθματος που βλέπουμε σε παιδιά που κατά κύριο λόγο ταυτίζονται ως Μαύροι ή Λατίνοι ή προέρχονται από κοινότητες χαμηλών πόρων», είπε ο Stern. «Αυτά τα ευρήματα ενθαρρύνουν επίσης την εστίαση στους περιβαλλοντικούς παράγοντες και τους κοινωνικούς καθοριστικούς παράγοντες της υγείας για αυτά τα παιδιά. Το βάρος της αλλεργικής νόσου συχνά υπο-αναγνωρίζεται και υποθεραπεύεται σε ιστορικά περιθωριοποιημένους πληθυσμούς και έχουμε την ευκαιρία και την υποχρέωση να το αντιμετωπίσουμε για να βελτιώσουμε αποτελέσματα».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι βόλτες στη φύση ενισχύουν την υγεία των πνευμόνων των παιδιών

Ελπιδοφόρα νέα για τους ασθενείς με άσθμα

6 σημάδια που δείχνουν ότι ο βήχας σας είναι σύμπτωμα καρδιακής νόσου

Τι είναι το άσθμα και ποιοι παράγοντες το επηρεάζουν;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μελέτη επισημαίνει ότι εγκυμονούσες γυναίκες με κατάθλιψη μπορούν να τη μεταδώσουν στο παιδί τους

Εγκυμοσύνη κατάθλιψη: Τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες που έχουν κατάθλιψη κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν τα ίδια συμπτώματα κατάθλιψης

Τι θα περιμένετε από την εξέταση προστάτη;

Προστάτης: Η εξέταση του προστάτη είναι ένα ουσιαστικό μέρος της προληπτικής φροντίδας για τους άνδρες, επιτρέποντας την έγκαιρη ανίχνευση και πιθανές επιλογές θεραπείας για τον καρκίνο του προστάτη.

Οι καρδιολογικές εταιρείες του Η.Β εκδίδουν κοινή δήλωση πολιτικής για την εξάλειψη των απαράδεκτων συμπεριφορών στην ειδικότητα

Ο Δρ. Christian Fielder Camm, Πρόεδρος της Βρετανικής  Ένωσης  Νέων Καρδιολόγων BJCA, προσθέτει, «Η επιζήμια επίδραση της ακατάλληλης συμπεριφοράς στον χώρο εργασίας μπορεί να είναι βαθιά και όλοι όσοι ασχολούνται με την καρδιολογία και την καρδιαγγειακή ιατρική του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν την ευθύνη να αντιμετωπίσουν αυτό το μακροχρόνιο πρόβλημα».

Γυναίκες με πρώτο φυσιολογικού βάρους απόγονο και μικρόσωμο δεύτερο έχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής θνησιμότητας

Χρησιμοποιώντας συνδεδεμένα δεδομένα από το ιατρικό μητρώο γεννήσεων και το μητρώο αιτιών θανάτου, οι ερευνητές αξιολόγησαν τη μακροπρόθεσμη θνησιμότητα από καρδιαγγειακά νοσήματα με βάση τα πρότυπα βάρους γέννησης των απογόνων μεταξύ γυναικών με αυθόρμητους και κλινικά επιβεβλημένους τελειόμηνους τοκετούς από το 1967-2020