ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αλλεργική ρινίτιδα: Ευθύνεται η κλιματική αλλαγή για την επιδείνωση των συμπτωμάτων;

Αλλεργική ρινίτιδα: Ευθύνεται η κλιματική αλλαγή για την επιδείνωση των συμπτωμάτων;

Αλλεργική ρινίτιδα: Για πολλούς, τα συμπτώματα αλλεργίας χειροτερεύουν κάθε χρόνο, ή εμφανίζονται όλο το χρόνο, ή ξεκινούν νωρίτερα μέσα στη σεζόν σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Οι επιστήμονες γνώριζαν από καιρό ότι καθώς η Γη θερμαίνεται λόγω της κλιματικής αλλαγής, τα φυτά παράγουν περισσότερη γύρη, κάνοντας την εποχή των αλλεργιών μεγαλύτερη και πιο έντονη. Τώρα, μια νέα έρευνα διαπιστώνει ότι όσοι πάσχουν από αλλεργική ρινίτιδα προσέχουν όλο και περισσότερο. Σε μια δημοσκόπηση με περισσότερους από 2.000 ενήλικες στις ΗΠΑ που διεξήχθη από το Harris Poll, μόνο 1 στους 3 ανέφερε ότι έλαβε επίσημη διάγνωση αλλεργίας  από γιατρό, αλλά 3 στους 4 δήλωσαν ότι είχαν συμπτώματα εποχικής αλλεργίας. Για τα περισσότερα από αυτά τα άτομα, το εποχικό φτάρνισμα δεν είναι μια απλή υπόθεση, ενώ το 74% είπε ότι τα συμπτώματά τους επηρεάζουν αρνητικά τη συνολική ποιότητα ζωής τους. Και σύμφωνα με την Kathy Steinberg, αντιπρόεδρο στο Harris Poll, “άλλα σημεία της έρευνας υποδηλώνουν ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί”.

Λεπτομέρειες για την έρευνα

Ως μέρος της έρευνας, αυτοί οι 1.500 περίπου ερωτηθέντες που υποφέρουν από αλλεργίες βαθμολόγησαν πόσο συμφωνούν ή διαφωνούν με μια λίστα δηλώσεων, όπως:

  • Αισθάνομαι ότι οι εποχιακές μου αλλεργίες χειροτερεύουν κάθε χρόνο
  • Τα συμπτώματα εποχικής αλλεργίας μου ξεκινούν νωρίτερα τη σεζόν τα τελευταία χρόνια
  • Τώρα αντιμετωπίζω συμπτώματα εποχιακών αλλεργιών όλο το χρόνο

 

Σε απάντηση σε αυτές τις δηλώσεις, οι συμμετέχοντες ήταν διχασμένοι. Περίπου οι μισοί συμφώνησαν έντονα ή κάπως με τις δηλώσεις, ενώ οι άλλοι διαφώνησαν έντονα ή κάπως. “Για πολλούς, τα συμπτώματά τους χειροτερεύουν κάθε χρόνο, ή εμφανίζονται όλο το χρόνο, ή ξεκινούν νωρίτερα τη σεζόν σε σχέση με τα τελευταία χρόνια”, είπε ο Steinberg. Η τάση προς πιο παρατεταμένες και έντονες εποχές γύρης είναι πιθανό να γίνεται ολοένα και πιο αναμφισβήτητη σε όσους επηρεάζονται καθώς προχωρά η υπερθέρμανση του πλανήτη.

“Οι άνθρωποι που λένε [οι αλλεργίες τους] φαίνεται να επιδεινώνονται, θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν περισσότερα προβλήματα με βάση τα επιστημονικά δεδομένα που έχουμε για την αύξηση της θερμοκρασίας και την αύξηση της γύρης”, είπε ο Δρ Στάνλεϊ Φάινμαν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. Ο Fineman είναι αλλεργιολόγος στο Atlanta Allergy & Asthma και πρώην πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας. “Εάν συνεχίσουμε να έχουμε τόσες τάσεις θέρμανσης όσες έχουμε, πιθανότατα θα δούμε όλο και υψηλότερους αριθμούς γύρης με τις εποχές να ξεκινούν νωρίτερα”, είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

5 συμβουλές ομορφιάς για να αντιμετωπίσετε την αλλεργία

Εγκυμοσύνη - Πώς να διαχειριστείτε τις εξάρσεις άσθματος

Παγκόσμια Ημέρα Ομοιοπαθητικής: Ένας εναλλακτικός τρόπος ολιστικής θεραπείας

Οι επιπλοκές, η θεραπεία και πρόληψη της Ιγμορίτιδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο σοβαρή είναι η νόσηση με τον ιό Coxsackie;

Κοξάκι: Ενώ οι λοιμώξεις από τον ιό Coxsackie είναι συχνά ήπιες και αυτοπεριοριζόμενες, μερικές φορές μπορεί να οδηγήσουν σε πιο σοβαρές επιπλοκές, ιδιαίτερα όταν επηρεάζουν την καρδιά.

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών - Κατανοώντας τις επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών: Η κατανόηση των επιπτώσεών του σε διάφορους τομείς, όπως ο μεταβολισμός, η ψυχική υγεία και ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, είναι κρίσιμη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών.