Επιστημονικά Νέα

Οίδημα: Γιατί πρήζονται τα άκρα μας;

Οίδημα: Γιατί πρήζονται τα άκρα μας;

Οίδημα: Τα συμπτώματα του οιδήματος μπορεί να περιλαμβάνουν αύξηση του μεγέθους ή πρήξιμο του ιστού.

Το οίδημα είναι οίδημα που προκαλείται από πάρα πολύ υγρό που έχει παγιδευτεί στους ιστούς του σώματος. Το οίδημα των χεριών είναι σημάδι φλεγμονής στους ιστούς ή τις αρθρώσεις του χεριού. Αυτό το υγρό μπορεί να συγκεντρωθεί μεταξύ του δέρματος και του βαθύτερου ιστού προκαλώντας αύξηση του μεγέθους του χεριού. Το πρήξιμο μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά, όπως μετά από τραυματισμό (με σπασμένο οστό) ή μπορεί να εμφανιστεί σταδιακά σε μήνες έως χρόνια (με αρθρίτιδα).

Ποια είναι τα συμπτώματα του οιδήματος;

Τα συμπτώματα του οιδήματος μπορεί να περιλαμβάνουν αύξηση του μεγέθους ή πρήξιμο του ιστού. Το δέρμα που διατηρεί ένα λακκάκι αφού πιεστεί για αρκετά δευτερόλεπτα και φαίνεται τεντωμένο ή λαμπερό μπορεί να είναι σημάδι οιδήματος. Μπορεί να υπάρχει πόνος, δυσκαμψία των αρθρώσεων ή αίσθημα πληρότητας. Μερικές φορές μπορεί να υπάρχει αμβλύ πόνο στην πρησμένη περιοχή.

Ποια είναι τα αίτια του οιδήματος των χεριών;

Το οίδημα των χεριών μπορεί να προκληθεί από τραύμα/τραυματισμό, μόλυνση, αρθρίτιδα και επαναλαμβανόμενο τραυματισμό από στρες. Το πρήξιμο των χεριών μπορεί επίσης να προκληθεί από ένα γύψο που είναι πολύ σφιχτό. Ανάλογα με την αιτία, το οίδημα μπορεί να διαρκέσει για μικρό χρονικό διάστημα, όπως όταν εμφανίζεται κατά τη διάρκεια ή μετά την άσκηση. Το χρόνιο οίδημα των χεριών ή το οίδημα που συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου, συχνά υποδηλώνει μια φλεγμονώδη διαδικασία.

Ποια είναι η θεραπεία για τέτοιους πόνους;

Μπορεί να γίνει φυσική εξέταση από εξειδικευμένο ιατρό για να προσδιοριστεί η αιτία της. Ανάλογα με την αιτία του οιδήματος, η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει ανάπαυση, ανύψωση του βραχίονα, ακινητοποίηση, αντιβιοτικά ή άλλα φάρμακα. Μπορεί επίσης να συνιστάται παραπομπή σε θεραπευτή χεριών.

Τι μπορεί να κάνει για μένα ένας θεραπευτής χεριών;

Οι θεραπευτές χεριών μπορούν να συστήσουν συμπίεση για τη μείωση του οιδήματος, ασκήσεις για τη μείωση του οιδήματος και της δυσκαμψίας και εξειδικευμένο μασάζ. Οι θεραπευτές χεριών μπορούν να εκπαιδεύσουν την καλύτερη θέση του χεριού για τη μείωση του οιδήματος. Η θεραπεία με τα χέρια είναι πολύ σημαντική προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα μετά από ένα πρησμένο χέρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κρέμα για έκζεμα άκρας χειρός (CHE)

Ισχιαλγία: Ποια είναι η πάθηση από την οποία υποφέρει η Adele;

Τι είναι η επιδιδυμική υπέρταση στους άνδρες;

Γιατί δημιουργούνται αμυλοειδείς πλάκες στον εγκέφαλο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα ελπίδα για τους ασθενείς μετά τη διαπίστωση ότι η βεδολιζουμάμπη είναι αποτελεσματική για τη θεραπεία της χρόνιας θυλακίτιδας (πουγκίτιδας)

Σε μεταγενέστερες έρευνες έχουμε δείξει ότι η βεδολιζουμάμπη βελτιώνει σημαντικά την επούλωση του βλεννογόνου στην θυλακίτιδα πουγκίτιδα. Το vedolizumab είναι διαθέσιμο για τη θεραπεία της ελκώδους κολίτιδας και της νόσου του Crohn στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο".

Τι απαραίτητα θα πρέπει να γνωρίζει το κάθε κορίτσι με πρώιμη εμμηναρχή που θέλει στο μέλλον να γίνει μαμά

Οι γυναίκες με πρώιμη εμμηναρχή μπορούν να ενδυναμωθούν από αυτή τη γνώση και τις εναλλακτικές που υπάρχουν χάρη στην επιστήμη η οποία είναι με το μέρος τους.

Η ενίσχυση της αντι-ιικής ανοσολογικής απόκρισης του οργανισμού μπορεί να εξαλείψει τα κύτταρα γήρανσης

"Η έρευνά μας επιτρέπει μια νέα θεραπευτική προσέγγιση για την εξάλειψη των γερασμένων κυττάρων μέσω της ενίσχυσης της αντι-ιικής ανοσολογικής απόκρισης", λέει ο Demehri. "Μας ενδιαφέρει η αξιοποίηση της ανοσολογικής απόκρισης στον κυτταρομεγαλοϊό ως θεραπεία για την εξάλειψη των γερασμένων κυττάρων σε ασθένειες όπως ο καρκίνος, η ίνωση και οι εκφυλιστικές ασθένειες".

Η μικροβαρύτητα στο διάστημα μπορεί να αλλάξει τα ανθρώπινα κύτταρα

Διάστημα: Στη μικροβαρύτητα, 37 πρωτεΐνες έδειξαν ότι τα επίπεδα έκφρασης είχαν αυξηθεί κατά 50% σε σύγκριση με την ίδια μέτρηση σε κύτταρα που εκτέθηκαν στην κανονική βαρύτητα της Γης.