Επιστημονικά Νέα

Νεφρό πόνος: Πώς να αντιμετωπίσουμε τον οξύ πόνο στα νεφρά;

Νεφρό πόνος: Πώς να αντιμετωπίσουμε τον οξύ πόνο στα νεφρά;

Νεφρό πόνος: Ο πόνος στα νεφρά, που συχνά χαρακτηρίζεται από έναν θαμπό πόνο στην πλευρά ή στο κάτω μέρος της πλάτης, μπορεί να υποδεικνύει διάφορα υποκείμενα ζητήματα.

Η αντιμετώπιση του οξέος πόνου στα νεφρά μπορεί να είναι ανησυχητική και ανησυχητική. Ο πόνος στα νεφρά, που συχνά χαρακτηρίζεται από έναν θαμπό πόνο στην πλευρά ή στο κάτω μέρος της πλάτης, μπορεί να υποδεικνύει διάφορα υποκείμενα ζητήματα όπως πέτρες στα νεφρά, λοιμώξεις ή άλλα προβλήματα που σχετίζονται με τα νεφρά. Αν και η αναζήτηση ιατρικής βοήθειας είναι ζωτικής σημασίας, ακολουθούν τα βήματα για τη διαχείριση του οξέος πόνου στα νεφρά:

  • Ενυδάτωση: Πίνετε άφθονο νερό εκτός εάν σας συμβουλεύσει διαφορετικά ένας επαγγελματίας υγείας. Η ενυδάτωση βοηθά στην αποβολή των τοξινών και των μικρών λίθων που μπορεί να προκαλούν τον πόνο.
  • Διαχείριση πόνου: Τα παυσίπονα χωρίς ιατρική συνταγή μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του ήπιου έως μέτριου πόνου στα νεφρά. Ωστόσο, συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο, ειδικά εάν έχετε προϋπάρχουσες παθήσεις υγείας ή λαμβάνετε άλλα φάρμακα.
  • Θεραπεία θερμότητας: Η εφαρμογή θερμαντικού επιθέματος ή ζεστής κομπρέσας στην πληγείσα περιοχή μπορεί να προσφέρει κάποια ανακούφιση χαλαρώνοντας τους μύες και ανακουφίζοντας την ενόχληση. Ωστόσο, αποφύγετε την υπερβολική ζέστη καθώς μπορεί να επιδεινώσει ορισμένες παθήσεις των νεφρών.
  • Ξεκούραση: Αποφύγετε τις επίπονες δραστηριότητες που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τον πόνο. Η ανάπαυση επιτρέπει στο σώμα να επικεντρωθεί στη θεραπεία και μπορεί να ανακουφίσει κάποια δυσφορία.
  • Ιατρική προσοχή: Εάν ο πόνος είναι έντονος, επίμονος ή συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα όπως πυρετό, ναυτία, έμετο ή αίμα στα ούρα, αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια. Αυτά μπορεί να είναι σημάδια μιας πιο σοβαρής κατάστασης που απαιτεί έγκαιρη θεραπεία.
  • Ακολουθήστε τις ιατρικές συμβουλές: Μόλις συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας, ακολουθήστε τις συμβουλές του επιμελώς. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει συνταγογραφούμενα φάρμακα, διατροφικές αλλαγές ή περαιτέρω διαγνωστικές εξετάσεις για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση της υποκείμενης αιτίας.

Θυμηθείτε, ενώ αυτά τα βήματα μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του οξέος νεφρικού πόνου προσωρινά, δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή. Η άμεση διαβούλευση με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης είναι απαραίτητη για την ακριβή διάγνωση και το κατάλληλο σχέδιο θεραπείας για την αντιμετώπιση της βασικής αιτίας του πόνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

5 φυσικοί τρόποι για να μειώσετε το ουρικό οξύ στον οργανισμό

O FDA εγκρίνει το σύστημα νεφρικής απονεύρωσης υπερήχων Paradise

Συνήθειες που καταστρέφουν τα νεφρά σας

1η Νοεμβρίου - Πανελλήνια ημέρα δωρεάς οργάνων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η αισιόδοξη σκέψη συνδέεται με χαμηλότερες γνωστικές ικανότητες

Αισιοδοξία εγκέφαλος: Η έρευνα διαπίστωσε ότι όσοι είχαν υψηλότερη γνωστική ικανότητα παρουσίασαν 22% αύξηση στην πιθανότητα «ρεαλισμού» και 35% μείωση στην πιθανότητα «ακραίας αισιοδοξίας».

Γιατί τα παιδικά τραγούδια στα μωρά τα βοηθούν να μάθουν τη γλώσσα

Βρεφική ανάπτυξη: Η φωνητική κωδικοποίηση στα μωρά εμφανίστηκε σταδιακά κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής, ξεκινώντας με τους ήχους των χειλιών (π.χ. d για το «μπαμπά») και τους ρινικούς ήχους (π.χ. m για τη «μούμια»), με το «διάβασμα» σταδιακά να φαίνεται περισσότερο όπως αυτή των ενηλίκων. 

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι έγκυες γυναίκες για τις κολπικές κράμπες

Εγκυμοσύνη κράμπες: Τα ταξίδια εγκυμοσύνης μπορεί να φαίνονται διαφορετικά για διαφορετικές γυναίκες, όσον αφορά το είδος των εμπειριών που έχουν. Για πολλές, η περίοδος κύησης είναι ομαλή.

Τι είναι η γάγγραινα και γιατί έχει σχεδόν εξαλειφθεί;

Γάγγραινα ορισμός: Η μειωμένη παροχή αίματος μπορεί να οφείλεται σε τραυματισμό ή μόλυνση. Μπορεί επίσης να οφείλεται σε ορισμένες καταστάσεις όπως ο διαβήτης, η υπέρταση κ.λπ. που επηρεάζουν την κυκλοφορία του αίματος.

Τα εργαστήρια φέρνουν επανάσταση στις εξετάσεις για τον καρκίνο του πνεύμονα

Καρκίνος πνεύμονα: Οι εργαστηριακές εξετάσεις αναλαμβάνουν το κεντρικό στάδιο επειδή στον μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC), η ιστολογία του όγκου, η μοριακή υπογραφή και η κατάσταση της PD-L1 καθοδηγούν την επιλογή θεραπείας.