Επιστημονικά Νέα

Μελέτη: Ο ρόλος των θρησκευτικών ιδρυμάτων στην προώθηση της καλής υγείας

Μελέτη: Ο ρόλος των θρησκευτικών ιδρυμάτων στην προώθηση της καλής υγείας

Μελέτη: Τα θρησκευτικά ιδρύματα μπορούν να υποστηρίξουν τους ανθρώπους να διατηρήσουν υγιή την αρτηριακή πίεση και να αποφύγουν την υπέρταση μέσω της εκπαίδευσης και της ευαισθητοποίησης.

Η μελέτη του Πανεπιστημίου του Γιορκ έδειξε ότι οι επαγγελματίες υγείας, σε συνεργασία με ηγέτες πίστης, μπορούν να παραδώσουν αποτελεσματικά, χαμηλού κόστους μηνύματα σχετικά με το πώς οι άνθρωποι μπορούν να διατηρήσουν την αρτηριακή τους πίεση στην υγιή πλευρά. Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από καταστάσεις υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις, καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικά επεισόδια.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο PLOS Global Public Health, διαπίστωσε ότι τα θρησκευτικά ιδρύματα διαδραματίζουν διάφορους ρόλους, όπως:

  • Αποτελεσματική ανταλλαγή μηνυμάτων σχετικά με την καλή καρδιαγγειακή υγεία
  • Προώθηση της άσκησης ή της σωματικής δραστηριότητας ως μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής
  • Συμβουλές για δίαιτα και διατροφή για καρδιαγγειακή υγεία
  • Διδασκαλία, εκπαίδευση και ενθάρρυνση των ατόμων να αναλάβουν τον έλεγχο της υγείας τους
  • Προώθηση των τακτικών ελέγχων της αρτηριακής πίεσης

Η μελέτη ήταν μια ανασκόπηση 24 μελετών, με 39.540 άτομα, τα περισσότερα από τις ΗΠΑ. Ο Δρ Abayomi Sanusi, από το Τμήμα Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου του York, είπε: «Τα περισσότερα στοιχεία για το πόσο καλά τα ιδρύματα μπορούν να βοηθήσουν τις κοινότητες προέρχονται από εκκλησίες μαύρων Αφρικανών και Αφροαμερικανών Χριστιανών ενηλίκων».

«Τα ιδρύματα πίστης προσφέρουν χαμηλού κόστους, αποτελεσματική και βιώσιμη λύση για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να διατηρήσουν την αρτηριακή τους πίεση. Η προώθηση της υγείας μέσω θρησκευτικών ιδρυμάτων, έχει απραγματοποίητη δυνατότητα υποστήριξης και συμπλήρωσης συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης, ιδιαίτερα σε κοινότητες χαμηλού εισοδήματος, θρησκευτικές ή υποεξυπηρετούμενες».

Ο Dr Su Golder, Ανώτερος Ερευνητής στο Τμήμα Επιστημών Υγείας, δήλωσε: «Αν και οι πολιτισμικές και θρησκευτικές επιρροές στην ανθρώπινη συμπεριφορά ποικίλλουν μεταξύ των κοινοτήτων παγκοσμίως, αυτή η μελέτη παρέχει στοιχεία για το ρόλο που έχουν τα θρησκευτικά ιδρύματα και τα οφέλη της καρδιαγγειακής παρέμβασης στη δημόσια υγεία. Αυτά είναι δυνητικά χρήσιμα για την κατασκευή παρεμβάσεων και λύσεων με βάση την κοινότητα, μακροπρόθεσμες, ουσιαστικές, βιώσιμες και ίσως μόνιμες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιπλέον χρωμοσώματα που συνδέονται με τον κίνδυνο θρόμβων αίματος

Σε 30ετή μελέτη, ο τραυματισμός στο κεφάλι διπλασίασε τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο θανάτου

Η χρόνια παγκρεατίτιδα αντιμετωπίζεται με άμεση χειρουργική επέμβαση

Ποια εξέταση βοηθάει στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς τα γονίδιά σας επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς;

Χοληστερόλη: Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα γονίδια μπορούν να επηρεάσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου είναι ζωτικής σημασίας για να κατανοήσουμε τι την προκαλεί και ανεβάζει τα επίπεδα χοληστερίνης.

Υπολογιστική μέθοδος μπορεί να παρακολουθεί την εξάπλωση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά με την πάροδο του χρόνου

Προτείνει μια διαδικασία για τη συνεχή παρακολούθηση των μεταβολών στα βακτηριακά γονιδιώματα με την πάροδο του χρόνου, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τη μελλοντική έρευνα για την ανάπτυξη αντιβιοτικών ή να επηρεάσει τα θεραπευτικά σχήματα.

Πώς κλιμακώθηκε το κόστος της παχυσαρκίας μέσα σε 10 χρόνια

Παχυσαρκία κόστος: Η παχυσαρκία είναι συχνά πρωταρχικός στόχος του προγραμματισμού ευεξίας των εργοδοτών, καθώς είναι μια από τις πιο ακριβές ασθένειες στις ΗΠΑ και συνδέεται συχνά με ακριβές συννοσηρότητες.

Η ισότητα των φύλων ενισχύει τη μακροζωία και για τα δύο φύλα

Προσδόκιμο ζωής: Ενώ ωφελεί κυρίως τη ζωή και την υγεία των γυναικών αρχικά, η πρόοδος στην ισότητα των φύλων βοηθά τους άνδρες να ζήσουν περισσότερο, μειώνοντας τελικά το χάσμα των φύλων στο προσδόκιμο ζωής.

Διαπιστώθηκε καθυστέρηση της ανάπτυξης του εμβρύου σε εγκυμοσύνες που καταλήγουν σε αποβολή

Αυτή η νέα μελέτη του Carsten Pietersma και των συνεργατών του εξετάζει την ανάπτυξη των εμβρύων στη μήτρα και διαπιστώνει διαφορές στις εγκυμοσύνες που καταλήγουν σε αποβολή σε σύγκριση με εκείνες που καταλήγουν σε ζωντανές γεννήσεις. Τα στάδια της ανάπτυξης υπολογίζονται από την εξέταση ολογραμμάτων που παράγονται από υπερσύγχρονες τρισδιάστατες εικόνες υπερήχων και εικονικής πραγματικότητας. Η χρήση αυτής της τεχνολογίας θα μπορούσε να προετοιμάσει τις ασθενείς για μια πρώιμη δυσμενή έκβαση της εγκυμοσύνης, επιτρέποντάς τους ενδεχομένως να λάβουν υποστηρικτική φροντίδα σε περίπτωση δυσμενούς έκβασης".