Επιστημονικά Νέα

Αρτηριακή πίεση: 5 Λόγοι για να διατηρείτε την πίεσή σας σε φυσιολογικά επίπεδα

Αρτηριακή πίεση: 5 Λόγοι για να διατηρείτε την πίεσή σας σε φυσιολογικά επίπεδα

Αρτηριακή πίεση: Μπορείτε να αρχίσετε να διαχειρίζεστε την αρτηριακή σας πίεση σήμερα κάνοντας μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας.

Η υπέρταση είναι γνωστή ως ο «σιωπηλός δολοφόνος» επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν υπέρταση, ή υψηλή αρτηριακή πίεση, δεν έχουν κανένα σύμπτωμα. Ακόμα κι αν δεν το νιώθετε, δεν σημαίνει ότι δεν είναι εκεί. Η πρώτη σας στάση για να μάθετε εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση είναι να προγραμματίσετε έναν έλεγχο με τον γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης σας. Η υψηλή αρτηριακή πίεση προέρχεται από την αύξηση της αντίστασης των αρτηριών. Λόγω αυτής της αντίστασης, η καρδιά σας πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να φτάσει αίμα στα άκρα και στα ζωτικά σας όργανα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στο σώμα και την υγεία σας. Επομένως, είναι σημαντικό να ελέγχετε την υπέρτασή σας για διάφορους λόγους.

Βελτιώστε την υγεία της καρδιάς σας

Όταν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, έχετε 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνετε από καρδιακή νόσο. Η υπέρταση προκαλείται από σκληρυμένες αρτηρίες και οι σκληρυμένες αρτηρίες προκαλούν υπέρταση. Αυτός είναι ένας φαύλος κύκλος που έχετε τη δύναμη να σπάσετε.

Μειώστε την πιθανότητα εγκεφαλικού

Το 77 τοις εκατό των ανθρώπων που έχουν το πρώτο τους εγκεφαλικό έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση. Ένα εγκεφαλικό είναι όταν μια περιοχή του εγκεφάλου σας δεν λαμβάνει αρκετό αίμα, άρα και οξυγόνο, για να λειτουργήσει σωστά. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε φραγμένη αρτηρία (ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο) ή σε μια αρτηρία που έσπασε (αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο). Η υπέρταση προκαλεί βλάβες σε αυτές τις αρτηρίες που κάνουν πιο πιθανό να συμβεί εγκεφαλικό.

Προστατέψτε τα νεφρά σας

Όταν η αρτηριακή πίεση ενός ατόμου είναι υψηλή, μπορεί να τεντώσει το εύθραυστο σύστημα φιλτραρίσματος των νεφρών. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η διάταση μπορεί να γίνει μόνιμη με αποτέλεσμα τα νεφρά να είναι λιγότερο αποτελεσματικά στο φιλτράρισμα του αίματός σας. Μόλις συμβεί αυτό, είναι γνωστό ως χρόνια νεφρική νόσο με τα τελικά στάδια που απαιτούν δαπανηρή αιμοκάθαρση ή μεταμοσχεύσεις νεφρού.

Βελτιώστε την ποιότητα ζωής σας και αυξήστε τη διάρκεια ζωής σας

Το 2013, σχεδόν 1.000 θάνατοι την ημέρα στην Αμερική προκλήθηκαν από υπέρταση. Μειώνοντας την αρτηριακή σας πίεση και διατηρώντας την υπό έλεγχο, έχετε 25 τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες να πεθάνετε από καρδιαγγειακή νόσο.

Μείωση εξόδων

Ξοδέψτε λίγα χρήματα τώρα και εξοικονομήστε πολλά αργότερα. Η υψηλή αρτηριακή πίεση κοστίζει στη χώρα σχεδόν 50 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. Διατηρώντας την αρτηριακή σας πίεση υπό έλεγχο τώρα, μπορείτε να μειώσετε τον χρόνο που μπορείτε να περάσετε στο νοσοκομείο και να μειώσετε το μελλοντικό κόστος.

Μόνο περίπου το 52 τοις εκατό των ενηλίκων με υπέρταση έχουν υπό έλεγχο την αρτηριακή τους πίεση. Μπορείτε να αρχίσετε να διαχειρίζεστε την αρτηριακή σας πίεση σήμερα κάνοντας μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν κόβουμε το κάπνισμα;

3 εκπληκτικά οφέλη για την υγεία του ελαιολάδου

Ποια "έκρηξη" άσκησης είναι η καλύτερη για την υγεία σας;

Η πίτσα αποτελεί κίνδυνο για τους διαβητικούς;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μελέτη ρίχνει νέο φως στη μετάσταση του καρκίνου

Καρκίνος μετάσταση: Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ορισμένα καρκινικά κύτταρα μπορούν να επιβιώσουν από τον μηχανικά επαγόμενο κυτταρικό θάνατο είναι το κλειδί για την πρόληψη της εξάπλωσης κακοήθων όγκων.

Μελέτη αποκαλύπτει σύνδεση μεταξύ των χημικών ουσιών σε προϊόντα καθημερινής χρήσης και της μεταγενέστερης εφηβείας

Η ομάδα σχεδιάζει τώρα να διερευνήσει πώς οι ορμόνες που εμπλέκονται στην εφηβεία και η σύνθεση του σώματος σχετίζονται με τα επίπεδα PFAS στον παιδικό πληθυσμό της Νορβηγίας. "Τα ευρήματά μας παρέχουν περαιτέρω στοιχεία για τις επιβλαβείς επιπτώσεις των PFAS στην παιδική ανάπτυξη, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές πώς αυτές οι χημικές ουσίες επηρεάζουν τις ορμόνες που σχετίζονται με την εφηβεία και τη σύνθεση του σώματος στα παιδιά.

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας του εγκεφαλικού;

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Το εγκεφαλικό είναι ένα δυνητικά θανατηφόρο πρόβλημα που επηρεάζει έναν στους τέσσερις ανθρώπους παγκοσμίως και η εμφάνισή του είναι επικίνδυνα υψηλή.

Πώς τα βρεφικά κύτταρα στο σώμα της μητέρας συμβάλλουν στις μελλοντικές εγκυμοσύνες της;

Εγκυμοσύνη: Η μελέτη συνδέει δύο ενδιαφέροντα φαινόμενα: τον εμβρυϊκό μικροχιμαιρισμό και τη διατήρηση των προστατευτικών Τ-κυττάρων μετά από μια υγιή εγκυμοσύνη.

Εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας HPV για την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας έως το 2047

Για να μπορέσει η Ελλάδα, ωστόσο, να εξαλείψει τον ΚΤΜ μέχρι το 2047, εναρμονιζόμενη με τη στρατηγική του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), απαιτείται μείωση των εμποδίων στην πρόσβαση στον εμβολιασμό, τον προσυμπτωματικό έλεγχο και τη θεραπεία. Απαιτείται η θέσπιση ετήσιων στόχων  εμβολιαστικής κάλυψης και συμμετοχής στον προσυμπτωματικό έλεγχο, η ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας εκστρατειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και η επαρκής και βιώσιμη χρηματοδότηση για το πρόγραμμα εξάλειψης του ΚΤΜ.

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της καρδιακής αποκατάστασης;

Υγεία καρδιάς: Η καρδιακή αποκατάσταση είναι μια ολοκληρωμένη και δομημένη προσέγγιση για τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και τη μείωση του κινδύνου επιπλοκών μετά από καρδιακή προσβολή ή καρδιοχειρουργική επέμβαση.