Άποψη

Υγεία και Θρησκεία

Υγεία και Θρησκεία

Κύκλος μαθημάτων "Υγεία & Θρησκεία".Ομιλητής: Δημήτρης Μαυρόπουλος Θεολόγος,  Ιδρυτής & Διευθυντής εκδοτικού οίκου "Δόμος"

Τα θέματα «Υγείας & Θρησκείας» απασχολούν όλο και περισσότερο τους Καθηγητές και φοιτητές των Ιατρικών Σχολών, αλλά και τους Καθηγητές και φοιτητές των Θεολογικών Σχολών σε πολλά πανεπιστήμια του κόσμου, ιδίως στις ΗΠΑ.

Με έκπληξη, οι γιατροί ανακαλύπτουν στις σύγχρονες επιστημονικές δημοσιεύσεις σε κορυφαία περιοδικά (όπως JAMA, NEJM, κα) ότι οι ασθενείς τους ζητούν από αυτούς να ασχοληθούν εκτός από τις σωματικές τους ανάγκες και με τις πνευματικές τους ανάγκες. Η συνεργασία μεταξύ των Επιστημών Υγείας και Θεολογίας τη περίοδο της Πανδημίας του Covid 19, έδειξε ότι μπορεί να γίνει πιο ουσιαστική σε όλα τα θέματα υγείας όταν οι γιατροί και οι ιερείς και θεολόγοι (όλων των θρησκειών) συναντηθούν σε παρόμοιες προσπάθειες όπως τα διαδικτυακά μαθήματα «Υγείας & Θρησκείας» που θα συνεχισθούν και την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023.

  • Η απλή ανάγνωση του προγράμματος των μαθημάτων αποκαλύπτει τη ποιότητα των ομιλητών και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των θεμάτων που θα αναπτύξουν.
  • Η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει σε όλους να συμμετέχουν κάθε Πέμπτη 3μμ-4μμ με απλή πληκτρολόγηση του site healthandreligion.gr στο κινητό ή τον υπολογιστή τους. Στο ίδιο site μπορούν να παρακολουθήσουν και όλες τις προηγούμενες διαλέξεις, οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κορυφαίους Έλληνες και Αμερικανούς Καθηγητές καθώς και όλους τους ομιλητές για την γενναιόδωρη και αφιλοκερδή προσφορά τους στην επιμόρφωση όλων μας σε θέματα «Υγείας & Θρησκείας».

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου και ώρα 15:00 – 16:00, θα πραγματοποιηθεί η 10η ομιλία του Β’ κύκλου διαδικτυακών μαθημάτων «Υγεία και Θρησκεία», τα οποία επιμελείται και συντονίζει ο Ομ. Καθηγητής της Χειρουργικής, π. Δημήτρης Λινός.

  • Η ομιλία έχει τίτλο «Θάνατος: τέλος ή αρχή» και θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Δημήτρη Μαυρόπουλο, Θεολόγο, Ιδρυτή & Διευθυντή του εκδοτικού οίκου «Δόμος».
  • Ο σκοπός των δωρεάν προσφερόμενων μαθημάτων είναι να ενημερωθούν οι λειτουργοί της Υγείας, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφέρεται για τον θεραπευτικό ρόλο που μπορεί να παίξει η θρησκευτικότητα στην υγεία όλων μας.
  • Ο κύκλος των μαθημάτων διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Prolepsis και τελεί υπό την Αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ενημερωθείτε για την πρωτοβουλία και παρακολουθήστε ζωντανά τις ομιλίες στο www.healthandreligion.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

1ο Παγκόσμιο Συνέδριο ασθενών στην Ρώμη

Η σεξουαλική δυσλειτουργία προσβάλλει και τις γυναίκες

Τι είναι η αυτοφροντίδα και ποια είναι τα είδη της

12 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Καθολικής Υγειονομικής Κάλυψης

Δρ. Άγις Τσουρός: Η Ελλάδα κάνει βήματα ώστε η πρόληψη να μην είναι ο ''φτωχός συγγενής''

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα έργα για την Υγεία που τροποποιούνται ή απεντάσσονται από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ποια έργα για την Υγεία θα υλοποιηθούν τελικά  μέχρι το τέλος του 2025 από το Ταμείο Ανάκαμψης;. Η Ευρωπαϊκή  Ένωση για να συγκρατήσει τις απώλειες που είχαν τα κράτη -μέλη της, λόγω του κορωνοϊού και μετά από πολλές ενστάσεις σύστησε το Ταμείο Ανάκαμψης με το οποίο τα χρηματοδοτεί.

18 ερωτήσεις & απαντήσεις σχετικά με τους κιρσούς των κάτω άκρων

Οι κιρσοί, αν και συχνά θεωρούνται αισθητικό πρόβλημα, μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής μας με προβλήματα υγείας με τα οποία συνδέονται. Θρόμβωση, αιμορραγία, δερματικές αλλοιώσεις, αίσθημα βάρους, κούραση, πόνος και κνησμός είναι μερικά από αυτά, ενώ γενικά η επιφανειακή φλεβική ανεπάρκεια συναντάται σχεδόν στο 30% του γενικού πληθυσμού.

Πανικάρια Επιτροπή Εθελοντών Αιμοδοτών - Μάρτιος 2024

Ας συμβάλουμε όλοι μαζί στην εθελοντική αιμοδοσία είτε συμμετέχοντας άμεσα σ’ αυτήν είτε ευαισθητοποιώντας και ενημερώνοντας τους συνανθρώπους μας για το πιο υψηλό έργο ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Βράβευσε τους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις

ΕΟΑΚ: Μετά από δύο αναβολές πέρυσι (λόγω του εθνικού πένθους για το δυστύχημα στα Τέμπη και τις σφοδρές χιονοπτώσεις στην Αττική) η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, βράβευσε τη Δευτέρα (19/2) τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ομοσπονδίας

Ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές για γυναικολογικές παθήσεις

Η γυναικολογική ογκολογία είναι ένας κρίσιμος κλάδος της γυναικολογίας, ο οποίος εστιάζει στην πρόληψη, τη διάγνωση και την θεραπεία των νεοπλασμάτων στα γυναικεία γεννητικά όργανα. Αυτά τα νεοπλάσματα περιλαμβάνουν τόσο τους καλοήθεις όσο και τους κακοήθεις όγκους, όπως ο καρκίνος.