Άποψη

Υγεία και Θρησκεία

Υγεία και Θρησκεία

Κύκλος μαθημάτων "Υγεία & Θρησκεία".Ομιλητής: Δημήτρης Μαυρόπουλος Θεολόγος,  Ιδρυτής & Διευθυντής εκδοτικού οίκου "Δόμος"

Τα θέματα «Υγείας & Θρησκείας» απασχολούν όλο και περισσότερο τους Καθηγητές και φοιτητές των Ιατρικών Σχολών, αλλά και τους Καθηγητές και φοιτητές των Θεολογικών Σχολών σε πολλά πανεπιστήμια του κόσμου, ιδίως στις ΗΠΑ.

Με έκπληξη, οι γιατροί ανακαλύπτουν στις σύγχρονες επιστημονικές δημοσιεύσεις σε κορυφαία περιοδικά (όπως JAMA, NEJM, κα) ότι οι ασθενείς τους ζητούν από αυτούς να ασχοληθούν εκτός από τις σωματικές τους ανάγκες και με τις πνευματικές τους ανάγκες. Η συνεργασία μεταξύ των Επιστημών Υγείας και Θεολογίας τη περίοδο της Πανδημίας του Covid 19, έδειξε ότι μπορεί να γίνει πιο ουσιαστική σε όλα τα θέματα υγείας όταν οι γιατροί και οι ιερείς και θεολόγοι (όλων των θρησκειών) συναντηθούν σε παρόμοιες προσπάθειες όπως τα διαδικτυακά μαθήματα «Υγείας & Θρησκείας» που θα συνεχισθούν και την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023.

  • Η απλή ανάγνωση του προγράμματος των μαθημάτων αποκαλύπτει τη ποιότητα των ομιλητών και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των θεμάτων που θα αναπτύξουν.
  • Η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει σε όλους να συμμετέχουν κάθε Πέμπτη 3μμ-4μμ με απλή πληκτρολόγηση του site healthandreligion.gr στο κινητό ή τον υπολογιστή τους. Στο ίδιο site μπορούν να παρακολουθήσουν και όλες τις προηγούμενες διαλέξεις, οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κορυφαίους Έλληνες και Αμερικανούς Καθηγητές καθώς και όλους τους ομιλητές για την γενναιόδωρη και αφιλοκερδή προσφορά τους στην επιμόρφωση όλων μας σε θέματα «Υγείας & Θρησκείας».

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου και ώρα 15:00 – 16:00, θα πραγματοποιηθεί η 10η ομιλία του Β’ κύκλου διαδικτυακών μαθημάτων «Υγεία και Θρησκεία», τα οποία επιμελείται και συντονίζει ο Ομ. Καθηγητής της Χειρουργικής, π. Δημήτρης Λινός.

  • Η ομιλία έχει τίτλο «Θάνατος: τέλος ή αρχή» και θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Δημήτρη Μαυρόπουλο, Θεολόγο, Ιδρυτή & Διευθυντή του εκδοτικού οίκου «Δόμος».
  • Ο σκοπός των δωρεάν προσφερόμενων μαθημάτων είναι να ενημερωθούν οι λειτουργοί της Υγείας, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφέρεται για τον θεραπευτικό ρόλο που μπορεί να παίξει η θρησκευτικότητα στην υγεία όλων μας.
  • Ο κύκλος των μαθημάτων διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Prolepsis και τελεί υπό την Αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ενημερωθείτε για την πρωτοβουλία και παρακολουθήστε ζωντανά τις ομιλίες στο www.healthandreligion.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

1ο Παγκόσμιο Συνέδριο ασθενών στην Ρώμη

Η σεξουαλική δυσλειτουργία προσβάλλει και τις γυναίκες

Τι είναι η αυτοφροντίδα και ποια είναι τα είδη της

12 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Καθολικής Υγειονομικής Κάλυψης

Δρ. Άγις Τσουρός: Η Ελλάδα κάνει βήματα ώστε η πρόληψη να μην είναι ο ''φτωχός συγγενής''

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας συνυπέγραψε επιστολή προς τον ΕΜΑ για την αντιμετώπιση των αντιβιοτικών ελλείψεων

ΔΟΘ: Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ) ζήτησε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) την επίσπευση και ενίσχυση των προσπαθειών σε κοινοτικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των σοβαρών ελλείψεων που σημειώνονται σε ευρέως χρησιμοποιούμενα αντιβιοτικά σκευάσματα.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Συμμετοχή στο "Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου"

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Από πλευράς της ΕΑΕ ο Πρόεδρος κ. Δέδες μνημόνευσε τη σημασία εγγραμματοσύνης υγείας του πληθυσμού, καθώς όπως παρατηρήθηκε με την πανδημία, εξίσου μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η επιδημία της παραπληροφόρησης και των fake news.

Ζέτα Μακρή: Το υπουργείο Παιδείας δεν αυτενεργεί σε θέματα υγείας

Σχετικά με τις απουσίες που οφείλονται σε νόσηση από κορωνοϊό ισχύει το ειδικό πλαίσιο, όπου και πάλι οι απουσίες δεν προσμετρώνται. Στο πλαίσιο θωράκισης της ατομικής και δημόσιας υγείας, συστήνεται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν σταθερά τα μέτρα υγιεινής, όπως πλύσιμο χεριών και παραμονή στο σπίτι σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων, να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών και να εμπιστεύονται τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τις κατά περίπτωση οδηγίες.

Το μέλλον της Υγείας στον δρόμο για τις κάλπες

Tης Δρος Ανδρούλλας Ελευθερίου.Κυριολεκτικά μια «ανάσα» πριν τη διεξαγωγή των εκλογών, οι υποψήφιοι για τον προεδρικό θώκο μαζί με τα επιτελεία τους επιδίδονται πλέον στη μάχη των εντυπώσεων μέχρι τελευταίας ψήφου.

Αγριά Βόλου: Ο 10χρονος μαθητής κατέληξε από πνευμονία

Αγριά Βόλου: Ισχαιμία του μυοκαρδίου και βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος (πνευμονία) ήταν οι αιτίες που οδήγησαν στον θάνατο τον 10χρονο Κωνσταντίνο Περδίου από τον Κισσό, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.