Επιστημονικά Νέα

Μελέτη ΝΙΗ: Αξιολόγηση του εμβολίου COVID-19 σε έγκυες μετά τον τοκετό

Μελέτη ΝΙΗ: Αξιολόγηση του εμβολίου COVID-19 σε έγκυες μετά τον τοκετό

Οι έγκυες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας από την COVID-19 σε σύγκριση με τις μη έγκυες και σε αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού ή άλλων κακών αποτελεσμάτων εγκυμοσύνης.

 

Μελέτη ΝΙΗ: Η μελέτη MOMI-VAX θα αξιολογήσει επίσης τη μεταφορά αντισωμάτων που προκαλούνται από εμβόλιο μέσω του μητρικού γάλακτος. Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας ξεκίνησαν μια νέα μελέτη παρατήρησης για την αξιολόγηση των ανοσολογικών αντιδράσεων που δημιουργούνται από εμβόλια COVID-19 σε έγκυες και μετά τον τοκετό γυναίκες. Η μελέτη, που ονομάστηκε MOMI-VAX, θα αξιολογήσει επίσης την ασφάλεια του εμβολίου και τη μεταφορά αντισωμάτων που προκαλούνται από εμβόλιο μέσω του μητρικού γάλακτος. “Δεκάδες χιλιάδες έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες επέλεξαν να λάβουν τα εμβόλια COVID-19 που διατίθενται κατόπιν άδειας έκτακτης ανάγκης”, δήλωσε ο Δρ Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAD), το οποίο χρηματοδοτεί τη μελέτη, είπε σε δελτίο τύπου.

“Ωστόσο, δεν έχουμε ισχυρά, πιθανά κλινικά δεδομένα σχετικά με τον εμβολιασμό σε αυτούς τους πληθυσμούς.

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης θα καλύψουν τα κενά στις γνώσεις μας και θα βοηθήσουν στην ενημέρωση των συστάσεων της πολιτικής και της προσωπικής λήψης αποφάσεων σχετικά με τον εμβολιασμό COVID-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κατά τον τοκετό. “Η μελέτη θα εγγράψει έως και 750 εγκύους και 250 άτομα μετά τον τοκετό που βρίσκονται εντός δύο μηνών από τον τοκετό και έχουν λάβει ή θα λάβουν εμβόλιο COVID-19. Τα βρέφη θα εγγραφούν επίσης στη μελέτη.Οι ερευνητές θα παρακολουθήσουν τα ζευγάρια μέχρι τον πρώτο χρόνο μετά τον τοκετό και θα αναλύσουν τα δείγματα αίματος που συλλέγονται τακτικά για να εκτιμήσουν την ανάπτυξη και τη διάρκεια των αντισωμάτων που προκαλούνται από εμβόλιο.Οι μητέρες θα έχουν επίσης την επιλογή να υποβάλλουν δείγματα μητρικού γάλακτος σε δύο εβδομάδες, δύο μήνες, έξι μήνες και 12 μήνες μετά τον τοκετό για να αξιολογήσουν τα αντισώματα του μητρικού γάλακτος.

Προηγούμενες μελέτες έχουν βρει ενδείξεις μεταφοράς αντισωμάτων μέσω του πλακούντα μετά τον εμβολιασμό, καθώς και μέσω του μητρικού γάλακτος, αλλά η εργασία συνεχίζεται.

Τα δεδομένα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) διαπίστωσαν ότι οι έγκυες γυναίκες εμβολιάζονται με χαμηλότερα ποσοστά από τις μη έγκυες, ιδιαίτερα τους νεότερους πληθυσμούς.Από 136.000 έγκυες γυναίκες που εντοπίστηκαν στα δεδομένα, μόλις το 11,1% είχε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.Οι έγκυες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας από την COVID-19 σε σύγκριση με τις μη έγκυες και σε αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού ή άλλων κακών αποτελεσμάτων εγκυμοσύνης.Όταν τα εμβόλια COVID-19 έλαβαν άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από τη FDA, η ομάδα σημείωσε ότι δεν συμπεριλήφθηκαν αρκετά δεδομένα σε κλινικές δοκιμές σε έγκυες γυναίκες.Επί του παρόντος, τα CDC συμβουλεύουν ότι οι έγκυες μπορούν να λάβουν εμβόλιο COVID-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παραπλανητικές οι φήμες σχετικά με το εμβόλιο COVID-19 και τη γονιμότητα

Έγκυες και θηλάζουσες : Όσες έχουν κάνει το εμβόλιο είναι ασφαλείς απέναντι στον κορωνοϊό

Δεν βλάπτεται ο πλακούς από τον εμβολιασμό covid-19 της εγκύου σύμφωνα με μελέτη

Εμβολιασμός COVID-19 σε εγκύους και θηλάζουσες γυναίκες

Αλλαγή στάσης του ΠΟΥ για την προστασία των εγκύων από τη νόσο covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς τα γονίδιά σας επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς;

Χοληστερόλη: Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα γονίδια μπορούν να επηρεάσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου είναι ζωτικής σημασίας για να κατανοήσουμε τι την προκαλεί και ανεβάζει τα επίπεδα χοληστερίνης.

Υπολογιστική μέθοδος μπορεί να παρακολουθεί την εξάπλωση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά με την πάροδο του χρόνου

Προτείνει μια διαδικασία για τη συνεχή παρακολούθηση των μεταβολών στα βακτηριακά γονιδιώματα με την πάροδο του χρόνου, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τη μελλοντική έρευνα για την ανάπτυξη αντιβιοτικών ή να επηρεάσει τα θεραπευτικά σχήματα.

Πώς κλιμακώθηκε το κόστος της παχυσαρκίας μέσα σε 10 χρόνια

Παχυσαρκία κόστος: Η παχυσαρκία είναι συχνά πρωταρχικός στόχος του προγραμματισμού ευεξίας των εργοδοτών, καθώς είναι μια από τις πιο ακριβές ασθένειες στις ΗΠΑ και συνδέεται συχνά με ακριβές συννοσηρότητες.

Η ισότητα των φύλων ενισχύει τη μακροζωία και για τα δύο φύλα

Προσδόκιμο ζωής: Ενώ ωφελεί κυρίως τη ζωή και την υγεία των γυναικών αρχικά, η πρόοδος στην ισότητα των φύλων βοηθά τους άνδρες να ζήσουν περισσότερο, μειώνοντας τελικά το χάσμα των φύλων στο προσδόκιμο ζωής.

Διαπιστώθηκε καθυστέρηση της ανάπτυξης του εμβρύου σε εγκυμοσύνες που καταλήγουν σε αποβολή

Αυτή η νέα μελέτη του Carsten Pietersma και των συνεργατών του εξετάζει την ανάπτυξη των εμβρύων στη μήτρα και διαπιστώνει διαφορές στις εγκυμοσύνες που καταλήγουν σε αποβολή σε σύγκριση με εκείνες που καταλήγουν σε ζωντανές γεννήσεις. Τα στάδια της ανάπτυξης υπολογίζονται από την εξέταση ολογραμμάτων που παράγονται από υπερσύγχρονες τρισδιάστατες εικόνες υπερήχων και εικονικής πραγματικότητας. Η χρήση αυτής της τεχνολογίας θα μπορούσε να προετοιμάσει τις ασθενείς για μια πρώιμη δυσμενή έκβαση της εγκυμοσύνης, επιτρέποντάς τους ενδεχομένως να λάβουν υποστηρικτική φροντίδα σε περίπτωση δυσμενούς έκβασης".