Επιστημονικά Νέα

Εγκυμοσύνη Εμβολιασμός: Τα εμβόλια COVID-19 δεν συνδέονται με θέματα γονιμότητας, λένε οι ειδικοί

Εγκυμοσύνη Εμβολιασμός: Τα εμβόλια COVID-19 δεν συνδέονται με θέματα γονιμότητας, λένε οι ειδικοί

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων υποστηρίζει επίσης την ασφάλεια του εμβολίου τόσο στις εγκύους όσο και σε εκείνες που θέλουν να μείνουν έγκυες.

Εγκυμοσύνη Εμβολιασμός: Οι ειδικοί λένε ότι η φήμη για εμβόλια COVID-19 και γονιμότητα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα κοινωνικά μέσα Μία από τις πιο κοινές παραπλανητικές φήμες σχετικά με το εμβόλιο COVID-19 είναι ότι θα επηρεάσει τη γονιμότητα, για τις οποίες οι ειδικοί λένε ότι δεν βασίζονται στην πραγματικότητα και έχουν επανειλημμένα απορριφθεί. Πιστεύεται ότι η λανθασμένη αναφορά εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα κοινωνικά μέσα και περιελάμβανε παραπληροφόρηση σχετικά με την πρωτεΐνη ακίδων που σχετίζεται με τον κορωνοϊό.

Οι ψευδείς πληροφορίες ισχυρίστηκαν ότι η πρωτεΐνη spike ήταν η ίδια με μια άλλη πρωτεΐνη spike που ονομάζεται syncitin-1, η οποία εμπλέκεται στην ανάπτυξη και προσκόλληση του πλακούντα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η φήμη ισχυρίστηκε ότι το εμβόλιο θα προκαλούσε το σώμα μιας γυναίκας να καταπολεμήσει την ακίδα πρωτεΐνη, επηρεάζοντας τη γονιμότητα.

“Οι δύο πρωτεΐνες ακίδων είναι εντελώς διαφορετικές και η λήψη του εμβολίου COVID-19 δεν θα επηρεάσει τη γονιμότητα των γυναικών που επιδιώκουν να μείνουν έγκυες, μεταξύ άλλων μέσω μεθόδων γονιμοποίησης in vitro”, είπαν εμπειρογνώμονες της ιατρικής Johns Hopkins οι Δόκτορες Andrew Satin και Jeanne Sheffield.

Ο Σατέν, διευθυντής γυναικολογίας και μαιευτικής και ο Σέφιλντ, διευθυντής της μητρικής εμβρυϊκής ιατρικής, επεσήμαναν τα δεδομένα δοκιμής της Pfizer-BioNTech ως περαιτέρω στοιχεία.

Κατά τη διάρκεια της κλινικής δοκιμής, 23 γυναίκες εθελόντριες έμειναν έγκυες και η μόνη που υπέστη απώλεια εγκυμοσύνης ήταν στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

“Οι γυναίκες που προσπαθούν ενεργά να συλλάβουν μπορεί να εμβολιαστούν με τα τρέχοντα εμβόλια COVID-19 – δεν υπάρχει λόγος να καθυστερήσει η εγκυμοσύνη μετά την ολοκλήρωση της σειράς εμβολίων”, ανέφεραν οι ειδικοί.

Τα ευρήματά τους αντιστοιχούν σε αυτά των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τα οποία επί του παρόντος δηλώνουν ότι “δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τυχόν εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων COVID-19, προκαλούν προβλήματα γονιμότητας – προβλήματα σε γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες”

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η ψευδής φήμη σχετικά με τα εμβόλια COVID-19 και τη γονιμότητα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα κοινωνικά μέσα. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η ψευδής φήμη σχετικά με τα εμβόλια COVID-19 και τη γονιμότητα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα κοινωνικά μέσα.

“Τα CDC δεν συνιστούν τακτικούς ελέγχους εγκυμοσύνης πριν από τον εμβολιασμό COVID-19”, ανέφερε το πρακτορείο. “Εάν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, δεν χρειάζεται να αποφύγετε την εγκυμοσύνη μετά τη λήψη εμβολίου COVID-19.

Όπως και με όλα τα εμβόλια, οι επιστήμονες μελετούν προσεκτικά τα εμβόλια COVID-19 για παρενέργειες τώρα και αναφέρουν ευρήματα μόλις γίνουν διαθέσιμα.”

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων υποστηρίζει επίσης την ασφάλεια του εμβολίου τόσο στις εγκύους όσο και σε εκείνες που θέλουν να μείνουν έγκυες.

“Οι αβάσιμες αξιώσεις που συνδέουν τα εμβόλια COVID-19 με τη στειρότητα έχουν αποδειχθεί επιστημονικά”, αναφέρει η ACOG στον ιστότοπό της. “Η ACOG συνιστά εμβολιασμό για όλα τα επιλέξιμα άτομα που ενδέχεται να εξετάσουν τη μελλοντική εγκυμοσύνη.”

Αρκετές μελέτες έχουν διαπιστώσει έκτοτε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή για έγκυες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης μιας που εξέτασε τον πλακούντα των γυναικών που έλαβαν το εμβόλιο ενώ ήταν έγκυοι.

“Ο πλακούντας μοιάζει με το μαύρο κουτί σε ένα αεροπλάνο”, δήλωσε ο Δρ Jeffery Goldstein, επίκουρος καθηγητής παθολογίας στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Northwestern Feinberg και παθολόγος της Northwestern Medicine.

“Εάν κάτι πάει στραβά με μια εγκυμοσύνη, συνήθως βλέπουμε αλλαγές στον πλακούντα που μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τι συνέβη. Από όσα μπορούμε να πούμε, το εμβόλιο COVID δεν βλάπτει τον πλακούντα.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν το εμβόλιο covid-19 με τη γονιμότητα της γυναίκας

Έναρξη εμβολιασμού των εγκύων κατά του SARS-CoV-2 στο Ισραήλ

Δεν βλάπτεται ο πλακούς από τον εμβολιασμό covid-19 της εγκύου σύμφωνα με μελέτη

Έγκριση τον εμβολιασμό κατά την εγκυμοσύνη από την Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής

Moderna και pfiszer εμβόλια : Ασφαλή για όσες είναι σε ενδιαφέρουσα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορεί το εμβόλιο κατά της Covid να σχετίζεται με αλλαγές στον εμμηνορροϊκό κύκλο;

Κορωνοϊός: Όπως επισημαίνει η ειδικός στην αναπαραγωγή, Δρ Victoria Male, οι εμμηνοροϊκές αλλαγές εμβολιασμένων που αναφέρθηκαν ήταν βραχύβιες, ωστόσο η έρευνα για αυτήν την πιθανή ανεπιθύμητη ενέργεια του εμβολίου παραμένει κρίσιμη για την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Η άσκηση προστατεύει την καρδιά μέσω μίας διαδικασίας γνωστής ως ισχαιμικής προετοιμασίας

Αθλητισμός: Μελέτες σε ζώα υποδεικνύουν ότι η ισχαιμική προετοιμασία φαίνεται να προστατεύει την καρδιά εάν συμβεί έμφραγμα αργότερα, μειώνοντας τη βλάβη έως και 50%.

Νέα έρευνα εντοπίζει την πιθανή αιτία της νόσου Αλτσχάιμερ, παρέχοντας δυνατότητες για νέα θεραπεία

Αλτσχάιμερ: "Ενώ τώρα χρειάζεται περαιτέρω έρευνα, το αποτέλεσμα της μελέτης δείχνει ότι η αφθονία των τοξικών πρωτεϊνικών εναποθέσεων στο αίμα θα μπορούσε δυνητικά να αντιμετωπιστεί μέσω της διατροφής ενός ατόμου και ορισμένων φαρμάκων που θα μπορούσαν να στοχεύσουν συγκεκριμένατα τα επίπεδα λιποπρωτεΐνης-αμυλοειδούς, μειώνοντας τον κίνδυνο ή επιβραδύνοντας την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ", είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής John Mamo από το Πανεπιστημίο Curtin.

Τι είναι η ειδική μάσκα που φοράει η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Τι προσφέρει η χρήση της μάσκας στους ασθενείς με εγκαύματα στο πρόσωπο. Επί πόσες ώρες την ημέρα και πόσο καιρό συνήθως χρησιμοποιείται. Τι λένε οι ειδικοί στην αποκατάσταση εγκαυμάτων. Με το πρόσωπό της καλυμμένο με μια ειδική, λευκή, πλαστική μάσκα εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η 35χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου, […]

H μεγαλύτερη στον κόσμο δοκιμή εξέτασης αίματος για την ανίνευση 50 τύπων καρκίνου ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο

Προηγούμενη έρευνα σε όγκους σε στάδιο 1 έως 3 διαπίστωσε ότι η εξέταση Galleri εντόπισε το 67% μιας δωδεκάδας προκαθορισμένων καρκίνων που ευθύνονται για περίπου τα δύο τρίτα των θανάτων από καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ και περίπου το 41% όλων των καρκίνων.

H απεικόνιση αμφιβληστροειδούς ως βιοδείκτης για την ανίχνευση πρώιμου σταδίου κινδύνου Αλτσχάιμερ

Αλτσχάιμερ: Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η παρουσία κηλίδων αμφιβληστροειδούς στα μάτια συσχετίζεται με σαρώσεις εγκεφάλου που δείχνουν υψηλότερα επίπεδα εγκεφαλικού αμυλοειδούς. Το εύρημα υποδηλώνει ότι η μη επεμβατική απεικόνιση αμφιβληστροειδούς μπορεί να είναι χρήσιμη ως βιοδείκτης για την ανίχνευση πρώιμου σταδίου κινδύνου Αλτσχάιμερ.

Μηδενικός ο κίνδυνος αυτόματων αποβολών από τα mRNA εμβόλια λένε ερευνητές

Τα δεδομένα αυτά συνηγορούν υπέρ του ότι ο εμβολιασμός των εγκύων πριν την σύλληψη ή κατά την κύηση δεν αυξάνει τον κίνδυνο των αυτόματων αποβολών πέρα από το αναμενόμενο και υποστηρίζουν την ασφάλεια των mRNA εμβολίων.