Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Εγκυμοσύνη Εμβολιασμός: Τα εμβόλια COVID-19 δεν συνδέονται με θέματα γονιμότητας, λένε οι ειδικοί

Εγκυμοσύνη Εμβολιασμός: Τα εμβόλια COVID-19 δεν συνδέονται με θέματα γονιμότητας, λένε οι ειδικοί

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων υποστηρίζει επίσης την ασφάλεια του εμβολίου τόσο στις εγκύους όσο και σε εκείνες που θέλουν να μείνουν έγκυες.

Εγκυμοσύνη Εμβολιασμός: Οι ειδικοί λένε ότι η φήμη για εμβόλια COVID-19 και γονιμότητα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα κοινωνικά μέσα Μία από τις πιο κοινές παραπλανητικές φήμες σχετικά με το εμβόλιο COVID-19 είναι ότι θα επηρεάσει τη γονιμότητα, για τις οποίες οι ειδικοί λένε ότι δεν βασίζονται στην πραγματικότητα και έχουν επανειλημμένα απορριφθεί. Πιστεύεται ότι η λανθασμένη αναφορά εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα κοινωνικά μέσα και περιελάμβανε παραπληροφόρηση σχετικά με την πρωτεΐνη ακίδων που σχετίζεται με τον κορωνοϊό.

Οι ψευδείς πληροφορίες ισχυρίστηκαν ότι η πρωτεΐνη spike ήταν η ίδια με μια άλλη πρωτεΐνη spike που ονομάζεται syncitin-1, η οποία εμπλέκεται στην ανάπτυξη και προσκόλληση του πλακούντα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η φήμη ισχυρίστηκε ότι το εμβόλιο θα προκαλούσε το σώμα μιας γυναίκας να καταπολεμήσει την ακίδα πρωτεΐνη, επηρεάζοντας τη γονιμότητα.

“Οι δύο πρωτεΐνες ακίδων είναι εντελώς διαφορετικές και η λήψη του εμβολίου COVID-19 δεν θα επηρεάσει τη γονιμότητα των γυναικών που επιδιώκουν να μείνουν έγκυες, μεταξύ άλλων μέσω μεθόδων γονιμοποίησης in vitro”, είπαν εμπειρογνώμονες της ιατρικής Johns Hopkins οι Δόκτορες Andrew Satin και Jeanne Sheffield.

Ο Σατέν, διευθυντής γυναικολογίας και μαιευτικής και ο Σέφιλντ, διευθυντής της μητρικής εμβρυϊκής ιατρικής, επεσήμαναν τα δεδομένα δοκιμής της Pfizer-BioNTech ως περαιτέρω στοιχεία.

Κατά τη διάρκεια της κλινικής δοκιμής, 23 γυναίκες εθελόντριες έμειναν έγκυες και η μόνη που υπέστη απώλεια εγκυμοσύνης ήταν στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

“Οι γυναίκες που προσπαθούν ενεργά να συλλάβουν μπορεί να εμβολιαστούν με τα τρέχοντα εμβόλια COVID-19 – δεν υπάρχει λόγος να καθυστερήσει η εγκυμοσύνη μετά την ολοκλήρωση της σειράς εμβολίων”, ανέφεραν οι ειδικοί.

Τα ευρήματά τους αντιστοιχούν σε αυτά των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τα οποία επί του παρόντος δηλώνουν ότι “δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τυχόν εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων COVID-19, προκαλούν προβλήματα γονιμότητας – προβλήματα σε γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες”

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η ψευδής φήμη σχετικά με τα εμβόλια COVID-19 και τη γονιμότητα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα κοινωνικά μέσα. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η ψευδής φήμη σχετικά με τα εμβόλια COVID-19 και τη γονιμότητα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα κοινωνικά μέσα.

“Τα CDC δεν συνιστούν τακτικούς ελέγχους εγκυμοσύνης πριν από τον εμβολιασμό COVID-19”, ανέφερε το πρακτορείο. “Εάν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, δεν χρειάζεται να αποφύγετε την εγκυμοσύνη μετά τη λήψη εμβολίου COVID-19.

Όπως και με όλα τα εμβόλια, οι επιστήμονες μελετούν προσεκτικά τα εμβόλια COVID-19 για παρενέργειες τώρα και αναφέρουν ευρήματα μόλις γίνουν διαθέσιμα.”

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων υποστηρίζει επίσης την ασφάλεια του εμβολίου τόσο στις εγκύους όσο και σε εκείνες που θέλουν να μείνουν έγκυες.

“Οι αβάσιμες αξιώσεις που συνδέουν τα εμβόλια COVID-19 με τη στειρότητα έχουν αποδειχθεί επιστημονικά”, αναφέρει η ACOG στον ιστότοπό της. “Η ACOG συνιστά εμβολιασμό για όλα τα επιλέξιμα άτομα που ενδέχεται να εξετάσουν τη μελλοντική εγκυμοσύνη.”

Αρκετές μελέτες έχουν διαπιστώσει έκτοτε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή για έγκυες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης μιας που εξέτασε τον πλακούντα των γυναικών που έλαβαν το εμβόλιο ενώ ήταν έγκυοι.

“Ο πλακούντας μοιάζει με το μαύρο κουτί σε ένα αεροπλάνο”, δήλωσε ο Δρ Jeffery Goldstein, επίκουρος καθηγητής παθολογίας στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Northwestern Feinberg και παθολόγος της Northwestern Medicine.

“Εάν κάτι πάει στραβά με μια εγκυμοσύνη, συνήθως βλέπουμε αλλαγές στον πλακούντα που μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τι συνέβη. Από όσα μπορούμε να πούμε, το εμβόλιο COVID δεν βλάπτει τον πλακούντα.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν το εμβόλιο covid-19 με τη γονιμότητα της γυναίκας

Έναρξη εμβολιασμού των εγκύων κατά του SARS-CoV-2 στο Ισραήλ

Δεν βλάπτεται ο πλακούς από τον εμβολιασμό covid-19 της εγκύου σύμφωνα με μελέτη

Έγκριση τον εμβολιασμό κατά την εγκυμοσύνη από την Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής

Moderna και pfiszer εμβόλια : Ασφαλή για όσες είναι σε ενδιαφέρουσα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αισθήσεις: Το 73% παραβλέπουν την ακοή και ευνοούν την όραση

Αισθήσεις: Η ενθάρρυνση σε όλους να δώσουν προτεραιότητα στην ακοή τους είναι το πρώτο βήμα προς τη μείωση του στίγματος και τη βελτίωση της κατανόησης της απώλειας ακοής και του τρόπου αντιμετώπισής της.

Είναι απαραίτητοι οι συνεργάτες των ασθενών στην έρευνα;

Συνολικά, η κοινοπραξία NECESSITY φαίνεται να ήταν επιτυχημένη και θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για ένα συνεργατικό μοντέλο για την αντιμετώπιση της κλινικής έρευνας στο μέλλον, βοηθώντας στην απάντηση ερωτήσεων από την οπτική γωνία τόσο του ασθενούς όσο και της ιατρικής κοινότητας.

Ένα δισεκατομμύριο νέοι σε κίνδυνο απώλειας ακοής 

Ακοή νέοι: Ένας από τους κύριους ένοχους που συμβάλλει σε αυτό το αυξανόμενο πρόβλημα είναι η ευρεία χρήση προσωπικών συσκευών ήχου, όπως ακουστικά και ακουστικά, που χρησιμοποιούνται σε υψηλή ένταση για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.

Eρευνητές διερευνούν την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και τη βιοδραστικότητα των φυτικών φαρμάκων

Καθώς το ενδιαφέρον για την εξατομικευμένη και ολιστική φροντίδα υγείας αυξάνεται, οι δυνατότητες της βοτανοθεραπείας ως πολύτιμου συμπληρώματος στις σύγχρονες πρακτικές υγειονομικής περίθαλψης γίνονται όλο και πιο εμφανείς.

Close Icon