Επιστημονικά Νέα

Mayo Clinic: Το νοσηλευτικό προσωπικό αναπτύσσει αυτοκτονικό ιδεασμό περισσότερο από άλλες ομάδες εργαζομένων

Mayo Clinic: Το νοσηλευτικό προσωπικό αναπτύσσει αυτοκτονικό ιδεασμό περισσότερο από άλλες ομάδες εργαζομένων

Mayo Clinic: Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η έρευνα διεξήχθη, αρχής γενομένης στα τέλη του 2017, με τη συλλογή δεδομένων να πραγματοποιείται το 2018, προτού οποιοσδήποτε από συμμετέχοντες νοσηλευτές και νοσηλεύτριες έρθει αντιμέτωπος/η με τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19. 

Οι ερευνητές της Mayo Clinic αναφέρουν ότι οι νοσηλευτές στις ΗΠΑ βιώνουν αυτοκτονικό ιδεασμό σε μεγαλύτερο αριθμό από άλλους εργαζόμενους και μάλιστα εκείνοι που βιώνουν αυτά τα αισθήματα είναι λιγότερο πιθανό να απευθυνθούν σε κάποιον ειδικό. Σημειώνεται πως τα ευρήματα εμφανίζονται στο American Journal of Nursing. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της μελέτης, περισσότεροι από 7.000 νοσηλευτές απάντησαν σε μια εθνική έρευνα για την ευημερία, με ερωτήσεις που κυμαίνονται από την επαγγελματική εξουθένωση έως την κατάθλιψη. Περισσότεροι από 400 νοσηλευτές ανέφεραν ότι είχαν αυτοκτονικό ιδεασμό τον περασμένο χρόνο. Αυτό είναι το 5½% των ερωτηθέντων, το οποίο είναι σχεδόν 1% υψηλότερο από το γενικό δείγμα εργατικού δυναμικού που καταγράφει ποσοστό 4,3%.

Επιπλέον, όσοι ανέφεραν αυτοκτονικό ιδεασμό είπαν επίσης ότι ήταν λιγότερο πιθανό από άλλους ερωτηθέντες να αναζητήσουν επαγγελματική βοήθεια για τα συναισθηματικά τους ζητήματα. Σημειώνεται ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των νοσηλευτών είχε τουλάχιστον ένα σύμπτωμα επαγγελματικής εξουθένωσης και το 40% ήταν θετικό σε συμπτώματα κατάθλιψης. Οι ερευνητές επισημαίνουν πως τα ευρήματά τους υποδεικνύουν ότι η κατάσταση χρειάζεται επειγόντως προσοχή και πρέπει να αναπτυχθούν και να εφαρμοστούν παρεμβάσεις που βασίζονται σε συστήματα και πρακτικές για την αντιμετώπιση της εξουθένωσης και των αυτοκτονικών ιδεών.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η έρευνα διεξήχθη, αρχής γενομένης στα τέλη του 2017, με τη συλλογή δεδομένων να πραγματοποιείται το 2018, προτού οποιοσδήποτε από συμμετέχοντες νοσηλευτές και νοσηλεύτριες έρθει αντιμέτωπος/η με τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19. «Αν και τα ευρήματα της μελέτης μας είναι αρκετά σοβαρά, αναγνωρίζουμε ότι ο αντίκτυπος της τρέχουσας πανδημίας έχει επιδεινώσει δραματικά την κατάσταση», λέει η Liselotte Dyrbye, M.D., παθολόγος της Mayo Clinic και η ανώτερη συγγραφέας. «Η ανάγκη για παρεμβάσεις σε επίπεδο συστήματος για τη βελτίωση της εργασιακής ζωής των νοσηλευτών και άλλων μελών της ομάδας υγειονομικής περίθαλψης είναι μεγαλύτερη από ποτέ», συμπληρώνει. Σημειώνεται ότι το ερωτηματολόγιο εστάλη τον Νοέμβριο του 2017 σε 86.858 νοσηλευτές και σε δείγμα 5.198 μελών γενικού εργατικού δυναμικού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία λόγω των διαφορών για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 συνεχίστηκαν σε όλες τις ΗΠΑ αυτόν τον μήνα

Χιλιάδες αιτήσεις ειδικευμένων σπουδαστών νοσηλευτικής απορρίπτονται επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί καθηγητές.

Γιατί σιωπούν τα πρόσωπα της πρώτης γραμμής στο NSW πριν το νέο κύμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η ελαφριά γνωστική έκπτωση συχνά εξαφανίζεται στους ηλικιωμένους

Άνοια γνωστική εξασθένηση: "Θέλαμε να αποκτήσουμε περισσότερες γνώσεις σχετικά με τα πρώιμα στάδια της άνοιας ως πιθανό χρονικό πλαίσιο για την πρόληψη ή τις στρατηγικές παρέμβασης της άνοιας", ανέφερε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Jennifer Manly.

Περίσφιξη κήλης: Γιατί δεν πρέπει να αναβάλλεται το χειρουργείο

Κήλη ονομάζεται το μη φυσιολογικό εξόγκωμα που εμφανίζεται κάτω από το δέρμα της κοιλιακής χώρας (ομφαλοκήλη, επιγαστρική κήλη, μετεγχειρητική κήλη) ή της μηροβουβωνικής περιοχής (βουβωνοκήλη, μηροκήλη).

1 στα 44 παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες με αυτισμό

ΗΠΑ αυτισμός: Tα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διαπίστωσαν ότι μεταξύ των 8χρονων, 1 στους 44 είχε διαγνωστεί με αυτισμό, σε σύγκριση με 1 στους 54 που ταυτοποιήθηκαν με αυτισμό το 2016.

Διαβήτης τύπου 2-Έρευνα θέλει να εξετάσει τη συμβολή του ανθεκτικού αμύλου στη διαχείριση της γλυκαιμίας

Ανθεκτικό άμυλο διαβήτης: Εάν η υπόθεση αποδειχθεί, θα μπορούσε να προσφέρει έναν νέο τρόπο διαχείρισης του διαβήτη τύπου 2 με επίκεντρο τη διατροφή και θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει τις διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Άσκηση: To ενδοκανναβινοειδές σύστημα συνεργάζεται με την μικροχλωρίδα του εντέρου για αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα

Άσκηση φλεγμονή: Νέα έρευνα ρίχνει φως στους μηχανισμούς με τους οποίους η άσκηση μειώνει τη φλεγμονή. Τα ενδογενή κανναβινοειδή, τα οποία παράγει το σώμα, είναι ενώσεις που μοιάζουν με κάνναβη και παίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού και της φλεγμονής. Οι μικροοργανισμοί στο έντερο, γνωστοί συλλογικά ως μικροβίωμα του εντέρου, παράγουν λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας κατά τη διάσπαση των διαιτητικών ινών. Οι ειδικοί γνωρίζουν ότι τα ενδογενή κανναβινοειδή έχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα, όπως και τα λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας που παράγει η μικροχλωρίδα του εντέρου. Μια νέα μελέτη αναφέρει ότι μια παρέμβαση άσκησης 6 εβδομάδων μείωσε τα επίπεδα φλεγμονωδών δεικτών και ότι αυτή η επίδραση συνδύαζε υψηλότερα επίπεδα ενδοκανναβινοειδών και λιπαρών οξέων βραχείας αλυσίδας. Αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι τα βραχείας αλυσίδας λιπαρά οξέα που παράγουν οι μικροοργανισμοί του εντέρου μπορεί να αλληλεπιδράσουν με τα ενδοκανναβινοειδή για να ασκήσουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.

Τα πλαστικά συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρδειαγγειακής νόσου

Πλαστικά χοληστερόλη: Σε μια μελέτη σε ποντίκια, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένας φθαλικός εστέρας, μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται για να κάνει τα πλαστικά πιο ανθεκτικά, οδήγησε σε αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης στο πλάσμα.

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δεσμεύτηκε να αξιολογήσει προσεκτικά τις επιπτώσεις της παραλλαγής "όμικρον" για την ανοσία του εμβολίου

Οι γιατροί στη Νότια Αφρική αναφέρουν ότι οι ασθενείς έχουν ως επί το πλείστον ήπια συμπτώματα μέχρι στιγμής, αν και τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα είναι άτομα ηλικίας 20 και 30 ετών, που γενικά δεν αρρωσταίνουν τόσο από την COVID-19 όσο οι μεγαλύτεροι ασθενείς.