ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Γιατροί νοσηλευτές: Στα όρια του burnout λόγω πανδημίας [videos]

Γιατροί νοσηλευτές: Στα όρια του burnout  λόγω πανδημίας [videos]

Γιατροί νοσηλευτές: Στα όρια του burnout το ιατρικό προσωπικό λόγω πανδημίας. Μήνες μετά την επίθεση του COVID-19, με τα κρούσματα και τις νοσηλείες να αυξάνονται στις περισσότερες χώρες, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας “καίγονται” ψυχικά και σωματικά.

Η Sarah Flanagan, νοσοκόμα στη Φλόριντα που θεραπεύει συνήθως ασθενείς με COVID- 19, αποφάσισε να μειώσει τις ώρες της και να στραφεί σε μερική απασχόληση, αφού αισθάνθηκε αποκαρδιωμένη από την εξάπλωση ψευδών ισχυρισμών στο διαδίκτυο για την πανδημία. “Νιώθω υποτιμημένη και αναλώσιμη”, λέει. Ανησυχεί επίσης για το πόσο λίγο ανταμείβεται το σύστημα υγείας από τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής. “Οι συνάδελφοι μού λένε: “Θέλω να εγκαταλείψω, νιώθω εξαντλημένος και δεν ξέρω τι να κάνω”, λέει. “Με κάνει να φοβάμαι για το μέλλον.”

Γιατροί και νοσηλευτές μιλούν για την εξαντλητική εμπειρία της πανδημίας

Η Catherine Lazaro, αναπνευστική θεραπεύτρια στην πολιτεία Ουάσινγκτον, έκανε θεραπεία σε έναν από τους πρώτους ασθενείς COVID- 19 των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εννέα μηνών, καθώς οι ώρες της αυξήθηκαν και οι ελλείψεις προσωπικού έγιναν συχνές, είδε γυναίκες συναδέλφους να εγκαταλείπουν τις δουλειές τους, εξαντλημένες από τις συνδυασμένες απαιτήσεις παιδικής φροντίδας και οικιακής εργασίας. Τότε, μια ντουζίνα από τους συναδέλφους της πήραν άδεια. “Σκεφτόμουν συνέχεια, βρισκόμαστε στη μέση μιας αναπνευστικής πανδημίας, πολεμώντας έναν αναπνευστικό ιό, δεν έχει νόημα να επιτρέψουμε αναπνευστικές θεραπείες”, είπε. Καθώς έκανε κύλιση στο μήνυμα μετά από μήνυμα απελπισμένων συναδέλφων, μοιράστηκε αυτό το μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: (From Heroes to Zeroes)”Από Ήρωες σε Μηδενικά.”

Άλλος συνάδελφος τους λέει: “Έχω μιλήσει με πολλούς συναδέλφους μου για το πώς λέει ο κόσμος: “Σας ευχαριστώ που είστε στην πρώτη γραμμή”, μας γράφουν ευχαριστήριες σημειώσεις και μας στέλνουν πίτσα”, λέει. “Δεν χρειαζόμαστε τίποτα από αυτά. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να σταματήσετε να μας εκθέτετε.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εθελοντισμός αλλά και πιέσεις στο υγειονομικό προσωπικό στη Θεσσαλονίκη

Η Υπηρεσία ψηφιοποίησης του υπουργείου Υγείας και ο υπεύθυνος

70% επιτυχία για το νέο εμβόλιο της Οξφόρδης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες παθήσεις υγείας προκαλούνται από το σπλαχνικό λίπος;

Σπλαχνικό λίπος: Η διαχείριση των επιπέδων του σπλαχνικού λίπους σε ένα ασφαλές εύρος είναι εξαιρετικά σημαντική, όχι μόνο για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης επικίνδυνων παθήσεων για την υγεία σας, αλλά και για τη γενική σας ευημερία.

Πόσο νερό χρειάζεστε καθημερινά και πώς το χρησιμοποιεί το σώμα σας;

Υγεία νερό: Το νερό χρησιμεύει κυριολεκτικά σε κάθε κύτταρο του οργανισμού μας! Άλλωστε το μεγαλύτερο μέρος του σώματος μας αποτελείται από νερό! Καταναλώστε λοιπόν αρκετό, αν θέλετε να παραμείνετε υγιείς. 

Η σχέση μεταξύ ασθενών και νοσηλευτών επηρεάζει τη θεραπεία

Νοσηλευτές ασθενείς: Οι νοσηλευτές ψυχικής υγείας υπερασπίζονται εδώ και καιρό τη σχέση νοσηλευτή-ασθενούς ως εργαλείο που επιτρέπει την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια στο πλαίσιο της θεραπευτικής επικοινωνίας.

Οι θαυματουργές ιδιότητες του καρότου και στα φύλλα του

Φύλλα καρότου: Όλοι γνωρίζουμε για τις εξαιρετικές ιδιότητες του καρότου, καθώς και για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας. Εξίσου υγιεινά όμως είναι και τα φύλλα καρότου, τα οποία συχνά παραβλέπουμε.

Η χορήγηση από του στόματος ανοσοθεραπείας με φιστίκια σε παιδιά ηλικίας 1 έως 3 ετών προκαλεί ύφεση της αλλεργίας στο ένα πέμπτο.

Ενώ υπάρχει θεραπεία για τις αλλεργίες στα φιστίκια, εγκρίνεται μόνο σε ηλικίες 4 ετών και άνω και προστατεύει από τυχαία έκθεση σε μικρές ποσότητες φιστικιών.