Επιστημονικά Νέα

Long Covid: Συνδέεται με χαμηλότερη πιθανότητα εργασιακής απασχόλησης

Long Covid: Συνδέεται με χαμηλότερη πιθανότητα εργασιακής απασχόλησης

Long Covid: Η μακρά COVID-19 σχετίζεται με μεγαλύτερη πιθανότητα ανεργίας και χαμηλότερη πιθανότητα εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Η μακρά COVID-19 σχετίζεται με μεγαλύτερη πιθανότητα ανεργίας και χαμηλότερη πιθανότητα εργασίας πλήρους απασχόλησης, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 15 Φεβρουαρίου στο JAMA Network Open. Ο Roy H. Perlis, M.D., από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στη Βοστώνη, και οι συνεργάτες του συνέκριναν τον επιπολασμό της ανεργίας μεταξύ ατόμων που εμφάνισαν ή δεν ανέπτυξαν Long Covid μετά από οξεία μόλυνση. Η ανάλυση περιελάμβανε απαντήσεις από 15.308 συμμετέχοντες (ηλικίας 18 έως 69 ετών) σε οκτώ κύματα έρευνας διαδικτυακής έρευνας 50 πολιτειών των ΗΠΑ με επιβεβαιωμένη COVID-19 με τεστ τουλάχιστον δύο μήνες πριν.

  • Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 14,6 τοις εκατό των ερωτηθέντων ανέφεραν συμπτώματα PCC και από αυτά τα άτομα, το 45,9 τοις εκατό ανέφεραν είτε ομίχλη στον εγκέφαλο είτε εξασθενημένη μνήμη.
  • Η ανεργία ήταν υψηλότερη στα άτομα που ανέφεραν PCC (12,3%) έναντι εκείνων χωρίς PCC (8,7%).
  • Ομοίως, λιγότεροι ερωτηθέντες με PCC ανέφεραν ότι εργάζονταν με πλήρη απασχόληση (45,5 τοις εκατό) έναντι εκείνων χωρίς PCC (55,2 τοις εκατό).
  • Κατά τον αποκλεισμό των συνταξιούχων ερωτηθέντων, η παρουσία PCC συσχετίστηκε με χαμηλότερη πιθανότητα εργασίας πλήρους απασχόλησης (προσαρμοσμένη αναλογία πιθανοτήτων, 0,84) και με μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι άνεργοι (προσαρμοσμένη αναλογία πιθανοτήτων, 1,23).

  • Η αναφορά οποιουδήποτε γνωστικού συμπτώματος συσχετίστηκε με χαμηλότερη πιθανότητα εργασίας πλήρους απασχόλησης (προσαρμοσμένη αναλογία πιθανοτήτων, 0,75).

«Αυτά τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν τη σημασία της ανάπτυξης στρατηγικών για τη θεραπεία και τη διαχείριση των συμπτωμάτων PCC», γράφουν οι συγγραφείς.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μεγάλο ποσοστό ασθενών νοσηλεύεται μήνες εξαιτίας του Covid-19

Τα 7 πιο κοινά συμπτώματα της μακράς COVID

Ο Long Covid προκαλεί σοβαρά προβλήματα στους καρκινοπαθείς

Μόνο 7 συμπτώματα στην υγεία σχετίζονται άμεσα με long Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μελέτη αποκαλύπτει το γενετικό υπόβαθρο για το ύψος της φωνής

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι παραλλαγές του ABCC9 σχετίζονται με υψηλότερο ύψος φωνής τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Οι ίδιες παραλλαγές της αλληλουχίας συνδέονται, επίσης, με υψηλότερη σφυγμική πίεση, έναν παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου, αναδεικνύοντας τους δεσμούς μεταξύ του ύψους της φωνής και των χαρακτηριστικών που σχετίζονται με την υγεία.

Η μακρά COVID μπορεί να προκληθεί από τον ιό που παραμένει στο σώμα. Ακολουθούν τα επιστημονικά δεδομένα

Ενώ οι προαναφερθείσες μελέτες παρέχουν αρχικές ενδείξεις για την παραμονή του SARS-CoV-2 πολύ καιρό μετά την αρχική μόλυνση, απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να αποδειχθεί πειστική σχέση μεταξύ του παραμένοντος ιού και της μακροχρόνιας COVID.

H περίοδος των διακοπών μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην καρδιά σας

Διακοπές καρδιά: Η περίοδος των διακοπών και των γιορτών μπορεί να είναι μια εποχή για κέφι, αλλά σύμφωνα με μια μελέτη, είναι μια περίοδος αιχμής για τα περιστατικά καρδιακής προσβολής.

Πώς συνδέεται η αϋπνία με τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου;

Αϋπνία εγκεφαλικό: Η μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία της αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της αϋπνίας και της προτεραιότητας στις υγιεινές συνήθειες ύπνου για τη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού.

Η αναγνώριση της αιτίας της μυοκαρδιοπάθειας στα παιδιά είναι το κλειδί για αποτελεσματική θεραπεία

"Το μέλλον είναι ελπιδοφόρο, καθώς οι περιορισμοί στο μέγεθος του δείγματος και τη χρηματοδότηση στις παιδιατρικές κλινικές δοκιμές αντιμετωπίζονται τώρα με τη χρήση δικτύων μάθησης που περιλαμβάνουν πολλά κέντρα παιδιατρικής μυοκαρδιοπάθειας", δήλωσε ο Lipshultz.

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η αλωπεκία;

Ανδρική αραίωση μαλλιών: Η ανδρική αραίωση είναι μια σταδιακή διαδικασία τριχόπτωσης που συνήθως ξεκινά στη δεκαετία των 30, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και νωρίτερα.