Επιστημονικά Νέα

Long Covid: Μεγάλο ποσοστό ασθενών νοσηλεύεται μήνες εξαιτίας του Covid-19

Long Covid: Μεγάλο ποσοστό ασθενών νοσηλεύεται μήνες εξαιτίας του Covid-19

Long Covid: ερισσότερο από το 70% των ασθενών ανέφεραν ότι παρουσίασαν παρατεταμένα συμπτώματα, όπως βήχα, γρήγορο ή ακανόνιστο καρδιακό παλμό και δύσπνοια.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που νοσηλεύονται για COVID-19 χρειάζονται μήνες για να ανακάμψουν, επιβεβαιώνει μια νέα μελέτη. Περισσότερο από το 70% των ασθενών ανέφεραν ότι παρουσίασαν παρατεταμένα συμπτώματα, όπως βήχα, γρήγορο ή ακανόνιστο καρδιακό παλμό και δύσπνοια. Περίπου οι μισοί είχαν κόπωση ή σωματικούς περιορισμούς. Όλα αυτά τα συμπτώματα σχετίζονται με μακροχρόνιο COVID-19.

Long Covid

«Οι ασθενείς της κλινικής μου συχνά θέλουν να ξέρουν πόσο σύντομα θα επιστρέψουν στη συνήθη υγεία τους», είπε ο πρώτος συγγραφέας της μελέτης Δρ. Andrew Admon, επίκουρος καθηγητής στα τμήματα εσωτερικής ιατρικής και επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan, στο Ann Arbor. «Με βάση αυτά τα δεδομένα, φαίνεται ότι πολλοί άνθρωποι που νοσηλεύονται για COVID-19 θα πρέπει να αναμένουν ότι τα συμπτώματα θα διαρκέσουν έως και έξι μήνες ή και περισσότερο», δήλωσε ο Admon σε δελτίο τύπου από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ (NIH).

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτά τα συμπεράσματα αφού αξιολόγησαν δεδομένα από ιατρικά αρχεία και έρευνες παρακολούθησης 825 ενηλίκων που υποβλήθηκαν σε θεραπεία για COVID-19 μεταξύ Αυγούστου 2020 και Ιουλίου 2021 σε ένα από τα 44 ιατρικά κέντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ερευνητική ομάδα εξέτασε ασθενείς έναν, τρεις και έξι μήνες μετά την αναχώρησή τους από το νοσοκομείο για θεραπεία γενικής ή εντατικής θεραπείας.

Περίπου έξι μήνες μετά τη νοσηλεία τους, σχεδόν το 75% των ασθενών είχαν τουλάχιστον ένα καρδιοπνευμονικό πρόβλημα, όπως βήχα ή προβλήματα στο στήθος. πρήξιμο στα πόδια, τους αστραγάλους και τα πόδια τους. ή ανάγκη για υποστήριξη οξυγόνου στο σπίτι. Περίπου το 67% των ασθενών το είχε αναφέρει αυτό μετά από ένα μήνα. Μετά από έξι μήνες, περίπου το 51% των ασθενών δήλωσαν ότι ένιωθαν κούραση, σε σύγκριση με το 41% που το έκαναν μετά από ένα μήνα. Και περίπου το 18% είπε ότι ένιωθε κουρασμένος κάθε μέρα, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Τα προβλήματα δεν ήταν μόνο σωματικά για αυτούς τους ενήλικες. Περισσότεροι από τους μισούς είπαν ότι αντιμετώπισαν οικονομικές προκλήσεις, σημείωσαν οι συγγραφείς της μελέτης. Περίπου το 56% ανέφερε ότι αντιμετώπισε οικονομικές δυσκολίες μετά από έξι μήνες, όπως αδυναμία πληρωμής λογαριασμών, σε σύγκριση με το 66% μετά από ένα μήνα. Οι Ισπανόφωνοι και οι έγχρωμοι συμμετέχοντες, καθώς και εκείνοι που ανέφεραν οικονομική δυσκολία σε ένα μήνα, ήταν πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν οικονομικές προκλήσεις κατά τον έκτο μήνα, σύμφωνα με την έκθεση.

Περίπου το 47% των ασθενών δήλωσαν ότι είχαν περιορισμούς στις καθημερινές δραστηριότητες, όπως το φαγητό, η προετοιμασία γευμάτων, το μπάνιο ή το ντύσιμο. Αυτή ήταν μια βελτίωση σε σχέση με τις απαντήσεις μετά από ένα μήνα, όταν περίπου το 55% των ασθενών ανέφεραν αυτούς τους περιορισμούς. Για ορισμένους ασθενείς, τα συμπτώματα ήρθαν και έφυγαν, είπαν οι ερευνητές.

«Αυτά τα ευρήματα θα ενημερώσουν προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους ενήλικες να αναρρώσουν από σοβαρές περιπτώσεις COVID και θα καθοδηγήσουν τον τρόπο με τον οποίο οι γιατροί πρέπει να κάνουν check-in με τους ασθενείς το έτος μετά τη νοσηλεία», δήλωσε ο James Kiley, διευθυντής του τμήματος του Εθνικού Ινστιτούτου Καρδιάς, Πνεύμονας και Αίματος των ΗΠΑ. πνευμονικές παθήσεις. «Μπορεί επίσης να βοηθήσουν στη διαμόρφωση μελλοντικών κλινικών ερευνητικών μελετών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Covid: Η βλάβη οργάνων επιμένει στο 59% των ασθενών ένα χρόνο μετά

Τα 7 πιο κοινά συμπτώματα της μακράς COVID

Σεισμός Τουρκία: Έλλειψη νερού & κακή υγιεινή θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των επιζώντων

Οι ενήλικες άνω των 50 ετών με παχυσαρκία βιώνουν μεγαλύτερο άγχος κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αισθητηριακά προσαρμοσμένες οδοντιατρικές αίθουσες μειώνουν το στρες των αυτιστικών παιδιών κατά τη διάρκεια του καθαρισμού των δοντιών

"Σε κάθε οδοντιατρείο υπάρχουν σταθμισμένες σαλιάρες ακτίνων Χ που μπορεί να βοηθήσουν στην ηρεμία του παιδιού, μπορούν να φορέσουν γυαλιά ηλίου, μπορούν να φορέσουν ένα καπέλο με σκούφο που να καλύπτει τα αυτιά για να σιγοντάρει τους θορύβους - όλα αυτά είναι εντελώς δωρεάν και εύκολες προσαρμογές που έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την εμπειρία της κλινικής για τα άτομα με αισθητηριακές ευαισθησίες, χωρίς να επηρεάζουν αρνητικά την ικανότητα των οδοντιάτρων να παρέχουν φροντίδα".

Τα παιδιά με ανθεκτική στα φάρμακα επιληψία ζουν περισσότερο μετά από χειρουργική επέμβαση στο κρανίο, διαπιστώνει μεγάλη μελέτη

"Τα παιδιά με ανθεκτική στα φάρμακα επιληψία θα πρέπει να υποβάλλονται σε αξιολόγηση για όλες τις θεραπευτικές επιλογές, με αυξημένη εξέταση της υποψηφιότητας για χειρουργική επέμβαση κρανιακής επιληψίας ή νευροδιέγερση όπως η διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου", τόνισε η Δρ Lam, η οποία κατέχει επίσης την έδρα Yeager στην Παιδιατρική Νευροχειρουργική.

Τεστ Καρκίνος NHS - Ασιοδοξία δίνει τεστ αίματος για την ανίχνευση της πηγής 50 ειδών της νόσου

«Το τεστ ήταν 85% ακριβές στην ανίχνευση της πηγής του καρκίνου και αυτό μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμο, γιατί πολλές φορές δεν είναι αμέσως προφανές, όταν έχετε τον ασθενή μπροστά σας, ποια εξέταση χρειάζεται για να δείτε εάν τα συμπτώματά του οδηγούν σε διάγνωση καρκίνου», είπε και κατέληξε: «Με αυτό το τεστ, μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι προχωράμε σωστά από την αρχή».