Επιστημονικά Νέα

Λοιμώδης επιπεφυκίτιδα: Μειώθηκαν σημαντικά οι περιπτώσεις λοιμώδους επιπεφυκίτιδας εν μέσω πανδημίας

Λοιμώδης επιπεφυκίτιδα: Μειώθηκαν σημαντικά οι περιπτώσεις λοιμώδους επιπεφυκίτιδας εν μέσω πανδημίας

Λοιμώδης επιπεφυκίτιδα: Υπήρξε μείωση του ποσοστού λοιμώδους επιπεφυκίτιδας σε όλο τον πληθυσμό σε συνδυασμό με παρεμβάσεις δημόσιας υγείας που υιοθετήθηκαν για τον περιορισμό του COVID-19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά.

Η λοιμώδης επιπεφυκίτιδα είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και αποτελεί ανησυχία για τη δημόσια υγεία. Ενώ οι στρατηγικές μετριασμού ήταν επιτυχείς σε τοπικό επίπεδο, οι μειώσεις της εξάπλωσης σε ολόκληρο τον πληθυσμό είναι σπάνιες. Υπήρξε μείωση του ποσοστού λοιμώδους επιπεφυκίτιδας σε όλο τον πληθυσμό σε συνδυασμό με παρεμβάσεις δημόσιας υγείας που υιοθετήθηκαν για τον περιορισμό της COVID-19, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 18 Νοεμβρίου στο JAMA Ophthalmology.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Ο Juan M. Lavista Ferres, από τη Microsoft Corporation στο Ρέντμοντ της Ουάσιγκτον, και οι συνεργάτες του εξέτασαν εάν το ενδιαφέρον αναζήτησης στο διαδίκτυο και οι επισκέψεις στο τμήμα επειγόντων περιστατικών για μολυσματική επιπεφυκίτιδα συσχετίστηκαν με παρεμβάσεις δημόσιας υγείας που υιοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της COVID-19. Τα δεδομένα συγκρίθηκαν πριν και μετά τον Απρίλιο του 2020, όταν προτάθηκαν παρεμβάσεις στη δημόσια υγεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2021, υπήρξαν 1.156 επείγουσες συναντήσεις με διάγνωση επιπεφυκίτιδας σε ένα μόνο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Παρατηρήθηκε σημαντική μείωση 37,3% στις συναντήσεις στα επείγοντα περιστατικά για μη αλλεργική επιπεφυκίτιδα. Αντίθετα, μετά την προσαρμογή για τις συνολικές συναντήσεις στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, οι συναντήσεις για τριβή του κερατοειδούς και αποκολλήσεις οπίσθιου υαλοειδούς παρέμειναν σταθερές. Μετά από ευρεία εφαρμογή παρεμβάσεων δημόσιας υγείας για τον μετριασμό της COVID-19, σημειώθηκε μείωση 34,2 τοις εκατό στο ενδιαφέρον αναζήτησης για την επιπεφυκίτιδα.

“Οι πρωτοβουλίες για τη δημόσια υγεία μπορεί να συνέβαλαν στη μείωση του αριθμού των νέων λοιμώξεων σε εθνικό επίπεδο, επειδή υπήρξε σχετική μείωση των επειγόντων περιστατικών για επιπεφυκίτιδα κατά την ίδια περίοδο”, γράφουν οι συγγραφείς. “Οι μετρήσεις αναζήτησης σε συνδυασμό με δεδομένα κινητικότητας μπορεί να παρέχουν ποσοτικοποιήσιμες μετρήσεις εφαρμογής της κοινωνικής απόστασης στο μέλλον και μια μέθοδο επιτήρησης της λοιμώδους επιπεφυκίτιδας.” Αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι οι μετρήσεις αναζήτησης σε συνδυασμό με δεδομένα κινητικότητας μπορεί να παρέχουν ποσοτικοποιήσιμες μετρήσεις των συσχετίσεων παρεμβάσεων δημόσιας υγείας με μεταδοτικές ασθένειες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς διαφέρει ο κορωνοϊός από τη γρίπη

Δοκιμάστε τις σακούλες τσαγιού ως κρύες και ζεστές κομπρέσες κάτω από τα μάτια

Ερυθρά μάτια : Αιτίες που τα προκαλούν

Ο σοβαρός ρόλος της κορτιζόνης στη θεραπεία πολλών παθήσεων αλλά και οι παρενέργειες που πρέπει να γνωρίζουμε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχονται για πιθανή έκθεση σε παντοτινά χημικά

Παντοτινά χημικά: Η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου των νεφρών σε ενήλικες, μειωμένη ανταπόκριση αντισωμάτων σε λοίμωξη ή εμβολιασμό σε παιδιά και ενήλικες, μειωμένη εμβρυϊκή ανάπτυξη και δυσλιπιδαιμία σε παιδιά και ενήλικες.

Τι είναι η ομοιοπαθητική και πόσο βοηθάει στην καλή λειτουργία της υγείας;

Εναλλακτική ιατρική: Έχουν γίνει αρκετές ανασκοπήσεις των επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής. Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται για ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα παθήσεων υγείας.

Πώς βοηθούν οι νευροφυσιολογικές τεχνικές στη θεραπεία της νόσου Alzheimer;

Alzheimer: Μια νέα συλλογή άρθρων διερευνά τη χαρτογράφηση της υπερδιέγερσης του εγκεφάλου που στηρίζει τη δυσρύθμιση της επαγρύπνησης, τους κύκλους ύπνου-αφύπνισης και την επικύρωση αποτελεσματικών βιοδεικτών για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Τονώστε την υγεία του στήθους σας

Στήθος: Είτε έχετε μεγάλο είτε μικρό στήθος, να ξέρετε ότι είναι όμορφο, ανεξάρτητα από το σχήμα ή το μέγεθος. Κάποιοι νιώθουν άνετα μέσα σε αυτό. Ωστόσο, για πολλούς, το μικρό στήθος μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται ανασφαλείς.

Ποιο είναι το αυτοάνοσο που επηρεάζει τις αρθρώσεις;

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Η ρευματοειδής αρθρίτιδα επηρεάζει την επένδυση των αρθρώσεων σας, προκαλώντας επώδυνο πρήξιμο που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε διάβρωση των οστών και παραμόρφωση των αρθρώσεων.