Επιστημονικά Νέα

Λοιμώδης επιπεφυκίτιδα: Μειώθηκαν σημαντικά οι περιπτώσεις λοιμώδους επιπεφυκίτιδας εν μέσω πανδημίας

Λοιμώδης επιπεφυκίτιδα: Μειώθηκαν σημαντικά οι περιπτώσεις λοιμώδους επιπεφυκίτιδας εν μέσω πανδημίας

Λοιμώδης επιπεφυκίτιδα: Υπήρξε μείωση του ποσοστού λοιμώδους επιπεφυκίτιδας σε όλο τον πληθυσμό σε συνδυασμό με παρεμβάσεις δημόσιας υγείας που υιοθετήθηκαν για τον περιορισμό του COVID-19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά.

Η λοιμώδης επιπεφυκίτιδα είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και αποτελεί ανησυχία για τη δημόσια υγεία. Ενώ οι στρατηγικές μετριασμού ήταν επιτυχείς σε τοπικό επίπεδο, οι μειώσεις της εξάπλωσης σε ολόκληρο τον πληθυσμό είναι σπάνιες. Υπήρξε μείωση του ποσοστού λοιμώδους επιπεφυκίτιδας σε όλο τον πληθυσμό σε συνδυασμό με παρεμβάσεις δημόσιας υγείας που υιοθετήθηκαν για τον περιορισμό της COVID-19, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 18 Νοεμβρίου στο JAMA Ophthalmology.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Ο Juan M. Lavista Ferres, από τη Microsoft Corporation στο Ρέντμοντ της Ουάσιγκτον, και οι συνεργάτες του εξέτασαν εάν το ενδιαφέρον αναζήτησης στο διαδίκτυο και οι επισκέψεις στο τμήμα επειγόντων περιστατικών για μολυσματική επιπεφυκίτιδα συσχετίστηκαν με παρεμβάσεις δημόσιας υγείας που υιοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της COVID-19. Τα δεδομένα συγκρίθηκαν πριν και μετά τον Απρίλιο του 2020, όταν προτάθηκαν παρεμβάσεις στη δημόσια υγεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2021, υπήρξαν 1.156 επείγουσες συναντήσεις με διάγνωση επιπεφυκίτιδας σε ένα μόνο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Παρατηρήθηκε σημαντική μείωση 37,3% στις συναντήσεις στα επείγοντα περιστατικά για μη αλλεργική επιπεφυκίτιδα. Αντίθετα, μετά την προσαρμογή για τις συνολικές συναντήσεις στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, οι συναντήσεις για τριβή του κερατοειδούς και αποκολλήσεις οπίσθιου υαλοειδούς παρέμειναν σταθερές. Μετά από ευρεία εφαρμογή παρεμβάσεων δημόσιας υγείας για τον μετριασμό της COVID-19, σημειώθηκε μείωση 34,2 τοις εκατό στο ενδιαφέρον αναζήτησης για την επιπεφυκίτιδα.

“Οι πρωτοβουλίες για τη δημόσια υγεία μπορεί να συνέβαλαν στη μείωση του αριθμού των νέων λοιμώξεων σε εθνικό επίπεδο, επειδή υπήρξε σχετική μείωση των επειγόντων περιστατικών για επιπεφυκίτιδα κατά την ίδια περίοδο”, γράφουν οι συγγραφείς. “Οι μετρήσεις αναζήτησης σε συνδυασμό με δεδομένα κινητικότητας μπορεί να παρέχουν ποσοτικοποιήσιμες μετρήσεις εφαρμογής της κοινωνικής απόστασης στο μέλλον και μια μέθοδο επιτήρησης της λοιμώδους επιπεφυκίτιδας.” Αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι οι μετρήσεις αναζήτησης σε συνδυασμό με δεδομένα κινητικότητας μπορεί να παρέχουν ποσοτικοποιήσιμες μετρήσεις των συσχετίσεων παρεμβάσεων δημόσιας υγείας με μεταδοτικές ασθένειες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς διαφέρει ο κορωνοϊός από τη γρίπη

Δοκιμάστε τις σακούλες τσαγιού ως κρύες και ζεστές κομπρέσες κάτω από τα μάτια

Ερυθρά μάτια : Αιτίες που τα προκαλούν

Ο σοβαρός ρόλος της κορτιζόνης στη θεραπεία πολλών παθήσεων αλλά και οι παρενέργειες που πρέπει να γνωρίζουμε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Covid εμβολιασμός των γονιών προστατεύει τα παιδιά

Γονικός εμβολιασμός Covid: Ο γονικός εμβολιασμός παρέχει ουσιαστική προστασία στα παιδιά που ζουν στο ίδιο νοικοκυριό, καθώς δεν προστατεύει μόνο τα εμβολιασμένα άτομα, αλλά και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Παράγοντες κινδύνου που αυξάνουν τις πιθανότητες μακράς covid σύμφωνα με μελέτη

Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να παρουσιάζονται ως διαφορετικοί τύποι και συνδυασμοί προβλημάτων υγείας. Μερικοί άνθρωποι που είχαν σοβαρή ασθένεια με COVID-19 εμφανίζουν πολυοργανικές επιδράσεις ή αυτοάνοσες καταστάσεις και τα παιδιά μπορεί να εμφανίσουν πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS).

Η υγεία του εντέρου παίζει ρόλο στην γνωστική λειτουργία μας;

Άνοια μικροβίωμα: Το δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ του εντέρου και του εγκεφάλου είναι γνωστό ως "άξονας εντέρου-εγκεφάλου" και η αλληλεπίδραση αυτή μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τη σύνθεση της μικροχλωρίδας του εντέρου.