ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ποιες είναι οι αιτίες της επιπεφυκίτιδας στα μωρά;

Ποιες είναι οι αιτίες της επιπεφυκίτιδας στα μωρά;

Είναι σημαντικό για τους γονείς να γνωρίζουν τις αιτίες της επιπεφυκίτιδας στα μωρά, καθώς αυτή η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει τα μάτια τους ξεκινώντας από μικρή ηλικία. Η επιπεφυκίτιδα είναι μια κοινή λοίμωξη στα νεογνά και τα μικρά παιδιά που προσβάλλουν τον επιπεφυκότα, μια διαφανή μεμβράνη που ευθυγραμμίζει το λευκό τμήμα του ματιού. Όταν η μεμβράνη μολυνθεί, το μάτι γίνεται ροζ, «ανοίγοντας» τον δρόμο για την εμφάνιση επιπεφυκίτιδας.

Οι αιτίες της επιπεφυκίτιδας στα μωρά

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά αίτια επιπεφυκίτιδας στα μωρά: μια νέα λοίμωξη που προκαλείται από ιούς και βακτήρια, μια αλλεργική αντίδραση – που παράγεται από αλλεργιογόνα – ή μια αρνητική χημική αντίδραση σε κάτι που τοποθετείται απευθείας στα μάτια, προκαλώντας ερεθισμό.

Ιογενής λοίμωξη: Οι ιοί είναι μολυσματικοί μικροοργανισμοί που προσβάλλουν τη συνδετική μεμβράνη. Οι περισσότερες από αυτές τις ιογενείς λοιμώξεις προκαλούνται από αδενοϊούς – ιλαρά, ερυθρά, το κοινό κρυολόγημα, μεταξύ άλλων.

Βακτηριακή μόλυνση: Αυτό συμβαίνει όταν τα βακτήρια μολύνουν τη συνδετική μεμβράνη. Μπορεί να συμβεί στην κολπική οδό της μητέρας, κατά τη φυσική γέννηση – στα νεογέννητα – και αγγίζοντας επιφάνειες μολυσμένες με σταφυλόκοκκο ή στρεπτόκοκκο, όπως αντικείμενα, πετσέτες, επαφή δέρματος με δέρμα.

Αλλεργιογόνα: Αυτές είναι ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν ευπάθεια ή αλλεργική αντίδραση σε ερεθιστικά όπως σκόνη, γύρη, καπνό, μεταξύ άλλων.

Χημικές ουσίες: Ο ερεθισμός μπορεί να συμβεί ως αντίδραση στις σταγόνες που δίδονται στα νεογνά μετά την παράδοση για την πρόληψη λοιμώξεων που προκαλούνται από βακτήρια. Εμφανίζεται ως ήπιος ερεθισμός των ματιών και διαρκεί από 24 έως 36 ώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καρδιακή προσβολή: Η οικονομική επισφάλεια σημαίνει μεγαλύτερη θνησιμότητα

Σε πλήρη λειτουργία ξανά o e-ΕΦΚΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υψηλό κόστος ζωής για ασθενείς με δρεπανοκυτταρική αναιμία

Δρεπανοκυτταρική νόσος: Οι Αμερικανοί που ζουν με δρεπανοκυτταρική αναιμία και έχουν ιδιωτική ασφάλιση αντιμετωπίζουν κατά μέσο όρο κόστος 1.300 $ ετησίως και $44.000 στο σύνολο της ζωής τους, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Πόσο καλό μας κάνουν τα vegan φαγητά;

Vegan διατροφή: Μια vegan διατροφή αποκλείει όλα τα ζωικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων του κρέατος, των γαλακτοκομικών και των αυγών. Όταν οι άνθρωποι την ακολουθούν σωστά, μια vegan δίαιτα μπορεί να είναι εξαιρετικά θρεπτική, να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Οι επιστήμονες ακόμη αναζητούν τα αίτια πίσω από την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά

Παιδική ηπατίτιδα: Υπήρξε κάποια αύξηση στον αδενοϊό 41 που προκαλεί περισσότερες περιπτώσεις ενός προηγουμένως μη ανιχνευμένου προβλήματος; Είναι τα παιδιά πιο ευάλωτα λόγω των lockdown;

Τι είναι το στίγμα και πώς δημιουργείται;

Στίγμα: Με έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πτώση της ψυχικής τους υγείας, η κοινωνία γίνεται καλύτερα εξοπλισμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας. Ωστόσο, το στίγμα γύρω από την ψυχική ασθένεια και την αναζήτηση βοήθειας παραμένει.

Πώς επηρεάζει η σεξουαλική επαφή τον εγκέφαλο;

Σεξ: Είναι αλήθεια ότι τα επίπεδα ορμονών αλλάζουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που κάνει τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλύτερα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα τρυπήματα αντρικού γεννητικού οργάνου

Οι ιστοί του πέους μπορεί επίσης να απορρίψουν το piercing ή το piercing μπορεί να μεταναστεύσει σε διαφορετική θέση. Και τα δύο μπορεί να οδηγήσουν σε ερυθρότητα, κάψιμο, αποχρωματισμό ή πρήξιμο στο πέος ή στη γύρω περιοχή καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος αντιδρά στο ξένο υλικό.