Επιστημονικά Νέα

Κοκκύτης κρούσματα: Τα κρούσματα κοκκύτη αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς

Κοκκύτης κρούσματα: Τα κρούσματα κοκκύτη αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς

Κοκκύτης κρούσματα: Ο αριθμός των εργαστηριακών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοκκύτη έχει αυξηθεί δραματικά.

Ο αριθμός των εργαστηριακών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοκκύτη στη Νότια Αφρική έχει αυξηθεί δραματικά, με τα κρούσματα να διπλασιάζονται μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες. Τον Δεκέμβριο το Εθνικό Ινστιτούτο Μεταδοτικών Ασθενειών ανέφερε συνολικά 408 κρούσματα σε όλη τη χώρα, με 230 από αυτά στο Δυτικό Ακρωτήριο. Μιλώντας στο Health-e News, η  καθηγήτρια Cheryl Cohen, επικεφαλής του Κέντρου Αναπνευστικών Νόσων και Μηνιγγίτιδας στο NICD είπε ότι τα αναφερόμενα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 818, αλλά θα μπορούσαν να είναι υψηλότερα. Αυτοί οι αριθμοί είναι μια ελάχιστη εκτίμηση, καθώς πολλές περιπτώσεις κοκκύτη δεν υποβάλλονται σε συγκεκριμένη εξέταση και δεν διαγιγνώσκονται.

Τα μικρά βρέφη διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο

Από τον Ιούλιο του 2022 μέχρι σήμερα, ο Κοέν είπε ότι υπήρξαν 14 θάνατοι, εκ των οποίων οι 12 είναι παιδιά κάτω των 5 ετών. Η Maret Lesch, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας του Δυτικού Ακρωτηρίου είπε στο Health-e News  ότι  τα περισσότερα κρούσματα ήταν σε βρέφη πολύ μικρά για να εμβολιαστούν, αν και είναι μια ασθένεια που μπορεί να προληφθεί με εμβόλιο. «Τα μικρά βρέφη διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρή νόσο κοκκύτη, καθώς είναι πολύ μικρά για να ανοσοποιηθούν με την πρώτη δόση στην ηλικία των 6 εβδομάδων. Αλλά για να προστατευθούν όσοι είναι πολύ νέοι για να εμβολιαστούν, είναι σημαντικό ιδιαίτερα τα μέλη της οικογένειας και οι στενές επαφές των εγκύων γυναικών και των μικρών βρεφών να κάνουν αυτούς τους συνήθεις εμβολιασμούς ενημερωμένους», είπε ο Lesch.

Είπε ότι είναι σημαντικό για τους φροντιστές να είναι εξοικειωμένοι με τα σημάδια που πρέπει να προσέχουν.  Τα αρχικά συμπτώματα είναι παρόμοια με ένα κοινό κρυολόγημα και μπορεί να περιλαμβάνουν ρινική συμφόρηση, καταρροή, ήπιο πονόλαιμο, ήπιο ξηρό βήχα και ελάχιστο ή καθόλου πυρετό. Μετά από μερικές ημέρες, ο βήχας επιδεινώνεται με επεισόδια παροξυσμών, ακολουθούμενα από κοκκύτη ή έμετο μετά τον βήχα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι στα βρέφη, ο βήχας μπορεί να είναι ασήμαντος ή να μην υπάρχει καθόλου, αλλά τα μωρά μπορεί να σταματήσουν να αναπνέουν. Οι φροντιστές θα πρέπει να προσέχουν το μπλε δέρμα.

«Άλλα σημάδια ότι το παιδί σας χρειάζεται επειγόντως ιατρική φροντίδα, περιλαμβάνουν γρήγορη αναπνοή (περισσότερες από 50 αναπνοές ανά λεπτό). Ένα μωρό κάτω των δύο μηνών που έχει πυρετό και δεν τρέφεται, κάνει εμετό, τρέμει, δεν κινείται ή δεν μπορεί να θηλάσει πρέπει να λάβει επείγουσα φροντίδα», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι τύποι του βήχα και τι μπορεί να κρύβουν

Η απειλή για την παγκόσμια υγεία, το αντιεμβολιαστικό κίνημα και οι προειδοποιήσεις

Το σχολείο ευνοεί τη μετάδοση πολλών παθογόνων μικροοργανισμών

Τα πρόωρα νεογνά κινδυνεύουν από κοκκύτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανακαλύφθηκε νέος ενδοκυτταρικός αισθητήρας προειδοποίησης βλαβών στα μιτοχόνδρια

Η μελέτη μπορεί ενδεχομένως να ανοίξει και νέες θεραπευτικές προοπτικές. "Είναι νοητό να τροποποιηθεί ειδικά ο αισθητήρας NLRP10 με τη χρήση ορισμένων ουσιών, προκειμένου να διεγερθεί ο σχηματισμός φλεγμονοσωμάτων", εξηγεί ο Latz. "Αυτή η προσέγγιση θα μπορούσε να επιτρέψει τον καλύτερο έλεγχο των χρόνιων δερματικών παθήσεων".

6 Tips για μια ζωή με διαβήτη!

Διαβήτης: Η παχυσαρκία, η υπέρταση και η ζωή σε αστική περιοχή είναι μεταξύ των παραγόντων κινδύνου για διαβήτη στις γυναίκες.

Μπορούν οι λεμφαδένες να ενισχύσουν την επιτυχία της ανοσοθεραπείας του καρκίνου;

Καρκίνος: Το να επιτραπεί στη θεραπεία να ενεργοποιήσει την ανοσολογική απόκριση των λεμφαδένων επίσης μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της θετικής ανταπόκρισης στην ανοσοθεραπεία.

Πώς οι καρδιές μας διαστρεβλώνουν την αντίληψή μας για τον χρόνο

Τα ευρήματα αυτής της μελέτης παρέχουν μια πιο μηχανιστική κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι κοινές χρονικές στρεβλώσεις προκύπτουν από φασικές διαφοροποιήσεις εντός κάθε καρδιακού παλμού. Τα αποτελέσματα μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις, δεδομένου του ρόλου που διαδραματίζει ο χρονισμός σε διάφορες εργασίες υψηλής εξειδίκευσης που εκτελούν οι άνθρωποι (π.χ. οδήγηση, παίξιμο ενός οργάνου ή ορισμένα αθλήματα) και της εμπλοκής της αντίληψης του χρόνου σε διάφορες καταστάσεις ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη και το άγχος.