Επιστημονικά Νέα

Καρδιά: Το αίσθημα της συνείδησης εμφανίζεται κατά τη διάρκεια καρδιακής προσβολής

Καρδιά: Το αίσθημα της συνείδησης εμφανίζεται κατά τη διάρκεια καρδιακής προσβολής

Καρδιά: Η συνείδηση ​​έχει συλληφθεί κατά τη διάρκεια της καρδιακής ανακοπής, σύμφωνα με μια μελέτη.

Η συνείδηση ​​έχει συλληφθεί κατά τη διάρκεια της καρδιακής ανακοπής, σύμφωνα με μια μελέτη που παρουσιάστηκε στο American Heart Association Resuscitation Science Symposium 2022, που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 6 Νοεμβρίου ως μέρος της ετήσιας συνάντησης της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Η μελέτη έγινε δεκτή για δημοσίευση σε μελλοντικό τεύχος του Circulation.

Καρδιακή ανακοπή

Ο Sam Parnia, M.D., Ph.D., από την Ιατρική Σχολή Grossman του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και οι συνεργάτες του εξέτασαν τη συνείδηση ​​και τους υποκείμενους ηλεκτροφλοιώδεις βιοδείκτες της κατά τη διάρκεια της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (CPR). Η ανεξάρτητη οπτικοακουστική δοκιμή επίγνωσης, συμπεριλαμβανομένης της ρητής και της άρρητης μάθησης με χρήση υπολογιστή και ακουστικών, ενσωματώθηκε με συνεχή παρακολούθηση ηλεκτροεγκεφαλογραφίας (EEG) και εγκεφαλικής οξυγόνωσης (rSO2) σε πραγματικό χρόνο στην ΚΑΡΠΑ κατά τη διάρκεια ενδονοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής (IHCA). Χορηγήθηκαν συνεντεύξεις σε επιζώντες για να εξεταστεί η ανάκληση της επίγνωσης και οι γνωστικές εμπειρίες.

Συνολικά, 53 από τα 567 IHCA επέζησαν (9,3 τοις εκατό). 28 (52,8 τοις εκατό) ολοκλήρωσαν συνεντεύξεις και 11 (39,3 τοις εκατό) ανέφεραν αναμνήσεις/αντιλήψεις που έδειχναν συνείδηση. Οι ερευνητές εντόπισαν τέσσερις κατηγορίες εμπειριών: εμφάνιση από κώμα κατά τη διάρκεια της ΚΑΡΠΑ (δύο από 28, 7,1 τοις εκατό) ή κατά την περίοδο μετά την ανάνηψη (δύο από 28, 7,1 τοις εκατό). εμπειρίες που μοιάζουν με όνειρο (τρεις από 28, 10,7 τοις εκατό). και υπερβατική ανακαλούμενη εμπειρία θανάτου (έξι από 28, 21,4 τοις εκατό). Αυτές οι κατηγορίες ενισχύθηκαν από 126 κοινοτικούς επιζήσαντες καρδιακής ανακοπής σε μια συγχρονική μελέτη. Οι επιζώντες εντόπισαν επίσης μια άλλη εμπειρία: αυταπάτες (λανθασμένη απόδοση ιατρικών συμβάντων). Η ικανότητα εξέτασης της άρρητης μάθησης περιοριζόταν από τη χαμηλή επιβίωση. Η φυσιολογική δραστηριότητα EEG συμβατή με τη συνείδηση ​​εμφανίστηκε για 35 έως 60 λεπτά μετά την ΚΑΡΠΑ παρά την έντονη εγκεφαλική ισχαιμία (μέση τιμή rSO2 = 43 τοις εκατό).

«Τα αποτελέσματά μας προσφέρουν στοιχεία ότι ενώ βρίσκονται στα πρόθυρα του θανάτου και βρίσκονται σε κώμα, οι άνθρωποι υφίστανται μια μοναδική εσωτερική συνειδητή εμπειρία, συμπεριλαμβανομένης της επίγνωσης χωρίς αγωνία», ανέφερε η Πάρνια σε δήλωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ορισμένες δίαιτες με μειωμένους υδατάνθρακες μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη, αλλά άλλες μπορεί να τον αυξάνουν

Η δύναμη λαβής αποκαλύπτει υποκείμενα προβλήματα υγείας

Μύθοι & αλήθειες για την κατανάλωση θαλασσινού αλατιού

Τρόφιμα και ιδέες για σνακ για αύξηση βάρους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς τα γονίδιά σας επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς;

Χοληστερόλη: Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα γονίδια μπορούν να επηρεάσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου είναι ζωτικής σημασίας για να κατανοήσουμε τι την προκαλεί και ανεβάζει τα επίπεδα χοληστερίνης.

Υπολογιστική μέθοδος μπορεί να παρακολουθεί την εξάπλωση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά με την πάροδο του χρόνου

Προτείνει μια διαδικασία για τη συνεχή παρακολούθηση των μεταβολών στα βακτηριακά γονιδιώματα με την πάροδο του χρόνου, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τη μελλοντική έρευνα για την ανάπτυξη αντιβιοτικών ή να επηρεάσει τα θεραπευτικά σχήματα.

Πώς κλιμακώθηκε το κόστος της παχυσαρκίας μέσα σε 10 χρόνια

Παχυσαρκία κόστος: Η παχυσαρκία είναι συχνά πρωταρχικός στόχος του προγραμματισμού ευεξίας των εργοδοτών, καθώς είναι μια από τις πιο ακριβές ασθένειες στις ΗΠΑ και συνδέεται συχνά με ακριβές συννοσηρότητες.

Η ισότητα των φύλων ενισχύει τη μακροζωία και για τα δύο φύλα

Προσδόκιμο ζωής: Ενώ ωφελεί κυρίως τη ζωή και την υγεία των γυναικών αρχικά, η πρόοδος στην ισότητα των φύλων βοηθά τους άνδρες να ζήσουν περισσότερο, μειώνοντας τελικά το χάσμα των φύλων στο προσδόκιμο ζωής.

Διαπιστώθηκε καθυστέρηση της ανάπτυξης του εμβρύου σε εγκυμοσύνες που καταλήγουν σε αποβολή

Αυτή η νέα μελέτη του Carsten Pietersma και των συνεργατών του εξετάζει την ανάπτυξη των εμβρύων στη μήτρα και διαπιστώνει διαφορές στις εγκυμοσύνες που καταλήγουν σε αποβολή σε σύγκριση με εκείνες που καταλήγουν σε ζωντανές γεννήσεις. Τα στάδια της ανάπτυξης υπολογίζονται από την εξέταση ολογραμμάτων που παράγονται από υπερσύγχρονες τρισδιάστατες εικόνες υπερήχων και εικονικής πραγματικότητας. Η χρήση αυτής της τεχνολογίας θα μπορούσε να προετοιμάσει τις ασθενείς για μια πρώιμη δυσμενή έκβαση της εγκυμοσύνης, επιτρέποντάς τους ενδεχομένως να λάβουν υποστηρικτική φροντίδα σε περίπτωση δυσμενούς έκβασης".