Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Κάποιες από τις πιο σημαντικές νευρολογικές διαταραχές

Κάποιες από τις πιο σημαντικές νευρολογικές διαταραχές

Είναι σημαντικό για τα άτομα με αυτές τις διαταραχές να συνεργάζονται στενά με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για να αναπτύξουν ένα σχέδιο θεραπείας που να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες τους και να βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους.

Μια νευρολογική διαταραχή είναι μια ιατρική κατάσταση που επηρεάζει το νευρικό σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει τον εγκέφαλο, το νωτιαίο μυελό και τα νεύρα σε όλο το σώμα. Αυτές οι διαταραχές μπορεί να προκληθούν από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων γενετικών, λοιμώξεων, τραυμάτων και αυτοάνοσων νοσημάτων.

Μια κοινή νευρολογική διαταραχή είναι η επιληψία, η οποία χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες κρίσεις. Οι επιληπτικές κρίσεις συμβαίνουν όταν υπάρχει μια ξαφνική αύξηση της ηλεκτρικής δραστηριότητας στον εγκέφαλο, προκαλώντας προσωρινές αλλαγές στη συμπεριφορά, τη συνείδηση ​​και τις κινήσεις. Η επιληψία μπορεί να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή, χειρουργική επέμβαση ή άλλες θεραπείες, αλλά μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής ενός ατόμου.

Μια άλλη νευρολογική διαταραχή είναι η νόσος του Πάρκινσον, η οποία είναι μια προοδευτική διαταραχή που επηρεάζει την κίνηση και τον συντονισμό. Τα συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον μπορεί να περιλαμβάνουν τρόμο, δυσκαμψία, αργές κινήσεις και δυσκολία στην ισορροπία και τον συντονισμό. Η ακριβής αιτία της νόσου του Πάρκινσον είναι άγνωστη, αλλά πιστεύεται ότι σχετίζεται με έναν συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων. Η θεραπεία για τη νόσο του Πάρκινσον συνήθως περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, φυσικοθεραπεία και αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια νευρολογική διαταραχή που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού. Στη σκλήρυνση κατά πλάκας, το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στο προστατευτικό κάλυμμα των νευρικών ινών, οδηγώντας σε φλεγμονή, βλάβη και ουλές. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων, όπως κόπωση, προβλήματα όρασης, μυϊκή αδυναμία και δυσκολία συντονισμού και ισορροπίας. Επί του παρόντος δεν υπάρχει θεραπεία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες που βοηθούν στη διαχείριση των συμπτωμάτων και στην επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου.

 

Συνολικά, οι νευρολογικές διαταραχές μπορεί να έχουν βαθύ αντίκτυπο στη σωματική και ψυχική ευεξία ενός ατόμου. Είναι σημαντικό για τα άτομα με αυτές τις διαταραχές να συνεργάζονται στενά με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για να αναπτύξουν ένα σχέδιο θεραπείας που να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες τους και να βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο SARS CoV-2 είναι ένας πολύ περίεργος ιός - Μελέτη του Δρα F. Perry Wilson της Ιατρικής Σχολής του Yale.

Μελέτη δείχνει ότι ορισμένα τσάγια απενεργοποιούν τον SARS-CoV-2 στο σάλιο

Όγκος Wilms: Καρκίνος νεφρού στα παιδιά

Ασυνήθιστα σημάδια υψηλών επιπέδων χοληστερόλης στα χέρια και στα δάχτυλα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς πέφτει η γλυκοζυλιωμένη και γιατί είναι επικίνδυνη για το ζάχαρο 

Γλυκοζυλιωμένη: Όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι σταθερά υψηλά, όπως συμβαίνει στον μη ελεγχόμενο διαβήτη, περισσότερα μόρια γλυκόζης συνδέονται με την αιμοσφαιρίνη για να σχηματίσουν γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη.

Παγκόσμια Ημέρα Λευκής 25 Ιουνίου - Πρόεδρος της ΕΔΑΕ :Έχουν αναπτυχθεί και εγκριθεί νέες καινοτόμες θεραπείες

Η 25η Ιουνίου είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην ενημέρωση για τη λεύκη, στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, αλλά και στην αποδοχή και αποστιγματοποίησή της. Στην Ευρώπη, ο επιπολασμός της λεύκης εκτιμάται στο 1%1, ενώ στη χώρα μας υπολογίζεται ότι αφορά περίπου 100.000 ασθενείς. H λεύκη είναι μια χρόνια, επίκτητη δερματική […]

Γιατί η διαστολή των ματιών μας μειώνεται με την ηλικία;

Όραση: Ο κακός φωτισμός ή οι έντονες αντιθέσεις μεταξύ φωτός και σκότους μπορεί να περιορίσουν την ικανότητα των ηλικιωμένων να αντιδρούν στην καθημερινή ζωή, με αποτέλεσμα αρνητικό αντίκτυπο στον ρυθμό ύπνου-εγρήγορσης. 

Ανθυγιεινές πρακτικές που πρέπει να σταματήσετε για να διατηρήσετε τα νεφρά σας

Καρκίνος νεφρού: Ο καρκίνος του νεφρού είναι μια σοβαρή κατάσταση υγείας και ορισμένες ανθυγιεινές πρακτικές μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης αυτής της ασθένειας.

Close Icon