Επιστημονικά Νέα

ΗΠΑ: Ερευνητές αναλύουν τα δεδομένα του Εθνικού Μητρώου για την περιγεννητική COVID

ΗΠΑ: Ερευνητές αναλύουν τα δεδομένα του Εθνικού Μητρώου για την περιγεννητική COVID

"Τα ευρήματά μας παρέχουν ισχυρή λογική για μέτρα μετριασμού, συμπεριλαμβανομένου του εμβολιασμού της μητέρας κατά της λοίμωξης SARS-CoV-2, ιδίως με στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη της σοβαρής νόσου τόσο μεταξύ των εγκύων όσο και των μικρών βρεφών"

ΗΠΑ: Ανταποκρινόμενοι στην κρίσιμη ανάγκη για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η πανδημία COVID-19 θα επηρέαζε τα νεογέννητα, τον Μάρτιο του 2020, ερευνητές από το Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας (CHOP) συνεργάστηκαν με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Φλόριντα και με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής για να εγκαινιάσουν το Εθνικό Μητρώο για την επιτήρηση και επιδημιολογία της περιγεννητικής COVID-19. Το εν λόγω μητρώο συγκέντρωσε τελικά δεδομένα από 242 κέντρα τοκετού σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και συμπεριέλαβε περισσότερες από 8.000 εγκύους και τα νεογέννητά τους. Σε συνεργασία με περιγεννητικούς ερευνητές στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η ομάδα ανέλυσε τώρα τα δεδομένα που συλλέχθηκαν το 2020 και το 2021, πριν από την ευρεία διαθεσιμότητα των εμβολίων, και διαπίστωσε ότι τα νεογέννητα μολύνθηκαν με SARS-CoV-2 σε μεταβλητά ποσοστά και χωρίς εμφανείς βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις. Ωστόσο, οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης έναν υψηλότερο από τον αναμενόμενο αριθμό πρόωρων γεννήσεων και ενδονοσοκομειακών θανάτων της μητέρας κατά την περίοδο αυτή. Η ανάλυση, της οποίας ηγήθηκαν οι Dustin D. Flannery, DO, MSCE, και Karen M. Puopolo, MD, Ph.D., από το CHOP και ο Mark L. Hudak, MD, από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Pediatrics. Η ανάλυση επικεντρώθηκε σε δεδομένα μητέρων και νεογνών για έγκυες που βρέθηκαν θετικές για λοίμωξη SARS-CoV-2 οποιαδήποτε στιγμή από δύο εβδομάδες πριν έως 10 ημέρες μετά τον τοκετό μεταξύ 6 Απριλίου 2020 και 19 Μαρτίου 2021. Οι ερευνητές αξιολόγησαν την επίπτωση της λοίμωξης SARS-CoV-2 στο νεογέννητο, καθώς και τις επιπλοκές μεταξύ των εγκύων και των νεογνών.

Από τις 7.524 έγκυες που βρέθηκαν θετικές για SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και είχαν γεννήσει ζωντανό νεογνό, η πλειονότητα ήταν ασυμπτωματικές (78,1%), ενώ το 18,2% είχε συμπτώματα αλλά δεν νοσηλεύτηκε ειδικά για COVID-19, το 3,4% νοσηλεύτηκε για θεραπεία με COVID-19 και το 0,2% πέθανε στο νοσοκομείο από επιπλοκές που σχετίζονται με COVID. Μεταξύ 7.648 νεογέννητων, 6.486 (84,8%) εξετάστηκαν για SARS-CoV-2 και 144 (2,2%) ήταν θετικά- το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης των νεογέννητων παρατηρήθηκε όταν οι μητέρες βρέθηκαν για πρώτη φορά θετικές στην άμεση περίοδο μετά τον τοκετό.

Κανένας θάνατος νεογέννητου δεν αποδόθηκε σε λοίμωξη SARS-CoV-2. Ωστόσο, περισσότερα μωρά που βρέθηκαν θετικά μέσω PCR γεννήθηκαν πρόωρα σε σύγκριση με εκείνα που ήταν αρνητικά (30,1% έναντι 16,2%). Εκείνα με θετικό τεστ είχαν περισσότερες πιθανότητες να εισαχθούν σε ΜΕΘ νεογνών, αλλά δεν είχαν περισσότερες πιθανότητες να χρειαστούν μηχανικό αερισμό. “Τα ευρήματά μας παρέχουν ισχυρή λογική για μέτρα μετριασμού, συμπεριλαμβανομένου του εμβολιασμού της μητέρας κατά της λοίμωξης SARS-CoV-2, ιδίως με στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη της σοβαρής νόσου τόσο μεταξύ των εγκύων όσο και των μικρών βρεφών”, δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Karen M. Puopolo, MD, Ph.D., επιμελήτρια νεογνολόγος στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας και επικεφαλής του Τμήματος Ιατρικής Νεογνών στο Νοσοκομείο της Πενσυλβάνια. “Μένει να καθοριστεί εάν η μόλυνση των νεογνών από SARS-CoV-2 με παρελθούσες ή μελλοντικές παραλλαγές θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η επίδραση του νέου Κοροναϊού στην εγκυμοσύνη

Οι στρατηγικοί στόχοι και το όραμα του Υπουργείου Υγείας για 2021-2023

Θεοδωρίδου: Πού οφείλεται η ηπιότερη λοίμωξη των παιδιών

Τι γνωρίζουμε για τη μετάλλαξη Όμικρον

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα γονίδια του χρώματος των ματιών είναι κρίσιμα για την υγεία του αμφιβληστροειδούς

Αμφιβληστροειδής: Πολλές ανθρώπινες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των ασθενειών του αμφιβληστροειδούς ή των νευροεκφυλιστικών, σχετίζονται με ανισορροπίες στις μεταβολικές οδούς.

Τα κρούσματα φυματίωσης έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια

Φυματίωση: Ο αριθμός των κρουσμάτων φυματίωσης αυξήθηκε ξανά το 2022 με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να παρατηρούνται σε παιδιά, σε κρατούμενους φυλακών και σε ορισμένες φυλετικές και εθνοτικές ομάδες.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα έρευνα σχετικά με τον καφέ και τους καρδιακούς κινδύνους

Ο συν-συγγραφέας Marcus προειδοποιεί ότι οι επιπτώσεις της κατανάλωσης καφέ μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Είπε ότι συμβουλεύει τους ασθενείς του με καρδιακές αρρυθμίες να πειραματιστούν μόνοι τους για να δουν πώς τους επηρεάζει η καφεΐνη. "Συχνά χαίρονται όταν λαμβάνουν τα καλά νέα ότι είναι εντάξει να δοκιμάσουν τον καφέ και να πίνουν καφέ", είπε.zzz

Το παιδί σας ακόμη "βρέχει" το κρεβάτι του;

Παιδιά: Οι γιατροί χρησιμοποιούν την ηλικία, τα συμπτώματα και το ιατρικό ιστορικό ενός παιδιού για να διαγνώσουν ένα πρόβλημα ελέγχου της ουροδόχου κύστης.