Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Ευαισθησία Δοντιών: Τι είναι αυτό που μπορεί να οδηγήσει σε διάβρωση του σμάλτου των δοντιών;

Ευαισθησία Δοντιών: Τι είναι αυτό που μπορεί να οδηγήσει σε διάβρωση του σμάλτου των δοντιών;

Ευαισθησία Δοντιών: Όπως και το υπόλοιπο σώμα, η στοματική υγιεινή και η υγεία των δοντιών είναι επίσης σημαντικές. 

Όπως και το υπόλοιπο σώμα, η στοματική υγιεινή και η υγεία των δοντιών είναι επίσης σημαντικές. Μπορεί να μην το γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι, αλλά η φύση των δοντιών σας λέει πολλά για τη συνολική σας ευεξία και η κακή στοματική υγεία μπορεί να υποδηλώνει υποκείμενα προβλήματα στο σώμα. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα, να κάνετε τακτικές εξετάσεις και να μείνετε μακριά από τρόφιμα και ποτά που μπορεί να είναι επιβλαβή.

Ο Δρ Chirag Arun Chamria, διακεκριμένος οδοντίατρος, μίλησε για την οδοντική βλάβη που μπορεί να συμβεί όταν κάποιος καταναλώνει ανθρακούχα ποτά. «Έχετε παρατηρήσει ποτέ πώς, αφού πιείτε ένα ανθρακούχο ή ανθρακούχο ποτό, τα δόντια σας αρχίζουν να γίνονται λεία; “Αν και μπορεί να αισθάνεται αναζωογονητικό, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι αυτή η απαλότητα δεν σημαίνει ότι τα δόντια σας γίνονται πιο καθαρά. Στην πραγματικότητα, η αφρώδης φύση αυτών των ποτών μπορεί να οδηγήσει στη διάβρωση του ανώτερου στρώματος των δοντιών σας, δημιουργώντας μια λεία εμφάνιση», είπε.

Σύμφωνα με τον οδοντίατρο, εάν καταναλώσετε ένα ανθρακούχο ποτό μία φορά στο τόσο, δεν θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά. «Όμως, η τακτική κατανάλωση μπορεί να συμβάλει στην αυξημένη ευαισθησία των δοντιών, στη διάβρωση του σμάλτου και στην πιθανότητα τα δόντια να γίνουν εύθραυστα ή να αναπτύξουν κιτρινωπή απόχρωση», προειδοποίησε. Ο γιατρός πρόσθεσε ότι είναι «κρίσιμο να προσέχετε τον αντίκτυπο τέτοιων ροφημάτων στην οδοντική σας υγεία και να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μετριάζετε την πρόσληψή τους για μακροπρόθεσμη στοματική ευεξία».

Σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικήςη οδοντική τερηδόνα μπορεί να οφείλεται σε «μακροχρόνια υψηλή πρόσληψη αναψυκτικών και επιδείνωση των προτύπων στοματικής υγιεινής». Σε άλλες περιπτώσεις, η αργά εξελισσόμενη τερηδόνα μπορεί «ξαφνικά να γίνει ανεξέλεγκτη», ως αποτέλεσμα «συχνής έκθεσης σε διαβρωτικά οξέα». Δήλωσε επίσης ότι οι ασθενείς πρέπει να ενημερώνονται για τις βλαβερές συνέπειες της υπερβολικής κατανάλωσης αναψυκτικών και συνιστάται να ακολουθούν αυτές τις συμβουλές για την πρόληψη της οδοντικής διάβρωσης και της τερηδόνας: «περιορισμός της κατανάλωσης αναψυκτικών, επιλογή αναψυκτικών με χαμηλή διάβρωση, βελτίωση της συνήθειας κατανάλωσης βούρτσισμα δοντιών τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, αποφυγή βουρτσίσματος των δοντιών εντός 1 ώρας μετά την κατανάλωση όξινης τροφής και χρήση φθοριούχου ή αναμεταλλευτικής οδοντόκρεμας». 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αποτελεσματικές συμβουλές για τη διατήρηση της καλής στοματικής υγείας τον χειμώνα

Στοματική υγεία: Κάτι περισσότερο από ένα χαμόγελο

Η βλάβη του σμάλτου των δοντιών στην κοιλιοκάκη μπορεί να προκληθεί από μια αυτοάνοση αντίδραση

Ποια είναι τα κοινά λάθη που κάνουμε μετά το βούρτσισμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αντιμετώπιση διαρροής που προκαλείται από ανωμαλίες της ουροδόχου κύστης ή του κόλπου;

Ουροδόχος κύστη: Η διαρροή που προκαλείται από ανωμαλίες της ουροδόχου κύστης και του κόλπου, όπως τα κυστεοκολπικά συρίγγια (VVFs) και τα ουρηθροκολπικά συρίγγια (UVFs), μπορούν πράγματι να αντιμετωπιστούν, συχνά με σημαντική επιτυχία.

Η επιστήμη πίσω από την ενσυναίσθηση 

Ενσυναίσθηση: Ξετυλίγοντας τις γνωστικές, συναισθηματικές και νευρολογικές διεργασίες που αποτελούν τη βάση της ενσυναίσθησης, οι ερευνητές ρίχνουν φως στον τρόπο με τον οποίο συνδεόμαστε με τους άλλους και πλοηγούμαστε στην πολυπλοκότητα των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων.

Τι πρέπει να λαμβάνουν υπόψη οι ασθενείς με καρκίνο εγκεφάλου;

Καρκίνος εγκέφαλος: Οι ασθενείς με όγκο στον εγκέφαλο αντιμετωπίζουν μοναδικές προκλήσεις που απαιτούν προσεκτική διαχείριση και προσοχή για να διασφαλιστεί η βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής.

Close Icon