Επιστημονικά Νέα

Έρευνα: Πότε μπορεί να ανιχνευθεί το γλαύκωμα ανοιχτής γωνίας;

Έρευνα: Πότε μπορεί να ανιχνευθεί το γλαύκωμα ανοιχτής γωνίας;

Έρευνα: Η μέση διάρκεια της προκλινικά ανιχνεύσιμης φάσης (PCDP) του γλαυκώματος ανοιχτής γωνίας εκτιμάται ότι είναι πάνω από 10 χρόνια, σύμφωνα με μια μελέτη.

Η μέση διάρκεια της προκλινικά ανιχνεύσιμης φάσης (PCDP) του γλαυκώματος ανοιχτής γωνίας εκτιμάται ότι είναι πάνω από 10 χρόνια, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 23 Νοεμβρίου στο JAMA Ophthalmology.

Γλαύκωμα

Ο Johan Aspberg, M.D., από το Πανεπιστήμιο Lund στο Μάλμε της Σουηδίας, και οι συνεργάτες του υπολόγισαν τη μέση PCDP για το γλαύκωμα ανοιχτής γωνίας σε έναν μεγάλο πληθυσμιακό έλεγχο, συμπεριλαμβανομένων 32.918 συμμετεχόντων ηλικίας 57 έως 77 ετών. Αξιολογήθηκε ο επιπολασμός των νέων περιπτώσεων που ανιχνεύθηκαν κατά τον προσυμπτωματικό έλεγχο, η επίπτωση νέων περιπτώσεων μετά τον έλεγχο και η αναμενόμενη κλινική επίπτωση (αριθμός νέων περιπτώσεων που αναμένεται να ανιχνευθούν χωρίς έλεγχο). Η κοόρτη περιελάμβανε 2.029 ασθενείς. Το μήκος της μέσης PCDP υπολογίστηκε με δύο μεθόδους: διαίρεση του επιπολασμού του ανιχνευόμενου γλαυκώματος με την κλινική συχνότητα, υποθέτοντας 100 τοις εκατό ευαισθησία για προσυμπτωματικό έλεγχο και χρησιμοποιώντας μια προσομοίωση της αλυσίδας Markov Monte Carlo (MCMC) που εξήγαγε το μήκος της μέσης PCDP και ευαισθησία του προληπτικού ελέγχου ταυτόχρονα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μέση ηλικία κατά τον προσυμπτωματικό έλεγχο ήταν τα 67,4 έτη για τους 1.420 ασθενείς που εξετάστηκαν. Η μέση διάρκεια της PCDP ήταν 10,7 έτη για ολόκληρο τον πληθυσμό της μελέτης με τη μέθοδο επιπολασμού/επίπτωσης και 10,1 έτη με τη μέθοδο MCMC. «Δεν προσπαθήσαμε να αναλύσουμε εάν ο προσυμπτωματικός έλεγχος είναι οικονομικά αποδοτικός, αλλά τα αποτελέσματά μας υποδηλώνουν ότι ο προσυμπτωματικός έλεγχος για γλαύκωμα ανοιχτής γωνίας, εάν επαναληφθεί, θα μπορούσε να γίνει με σχετικά μεγάλα διαστήματα, π.χ. πέντε χρόνια», γράφουν οι συγγραφείς. Αρκετοί συγγραφείς αποκάλυψαν οικονομικούς δεσμούς με τις βιομηχανίες φαρμακευτικής και ιατρικής τεχνολογίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιοι είναι οι τύποι διαθλαστικής χειρουργικής ματιών;

Γιατί η επιστήμη απορρίπτει τις δίαιτες μόδας ενώ το κοινό τις αγκαλιάζει;

Οφθαλμική νόσος τύφλωσης συνδέεται στενά με σοβαρές μορφές καρδιαγγειακής νόσου

Ποιες τροφές βελτιώνουν την όρασή μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προστατέψτε την οικογένειά σας από το μονοξείδιο του άνθρακα

Μονοξείδιο του άνθρακα: Εδώ προσφέρονται μερικές συμβουλές για τη διατήρηση της ασφάλειας, την αναγνώριση της δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα (CO) και τη θεραπεία ενός ατόμου που έχει δηλητηριαστεί με το αέριο.

Γιατί πρήζονται τα άκρα μας;

Οίδημα: Τα συμπτώματα του οιδήματος μπορεί να περιλαμβάνουν αύξηση του μεγέθους ή πρήξιμο του ιστού.

Πρόβλεψη άνοιας με χρήση χαρακτηριστικών νευρωνικών δικτύων

Άνοια: Η ήπια γνωστική εξασθένηση μπορεί να είναι ένα πρώιμο σύμπτωμα της νόσου του Αλτσχάιμερ, της νόσου των εγκεφαλικών μικρών αγγείων, της άνοιας με σώματα Lewy ή άλλων νευρογνωστικών διαταραχών.

Πειραματικό εμβόλιο για τον θανατηφόρο ιό Marburg προστατεύει από τη μόλυνση με μία μόνο δόση

Το πειραματικό εμβόλιο, εν τω μεταξύ, το οποίο μελετάται στο εργαστήριο του Hunegnaw και σε άλλα σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών, θεωρείται ως ένα σημαντικό βήμα προς την εκπλήρωση πολλαπλών στόχων - ένα εμβόλιο για περιοχές που κινδυνεύουν από επιδημίες Μάρμπουργκ και την ανάπτυξη εμβολίου σε περίπτωση που ο ιός χρησιμοποιηθεί σε μια πράξη βιοτρομοκρατίας.

Οι εργαζόμενοι εστιάζουν πιο πολύ σε άμεσους παρά σε μακροπρόθεσμους στόχους υγείας

Εργαζόμενοι:  Είναι πιο αποφασισμένοι να εργαστούν για τους άμεσους στόχους υγείας τους, όπως ο πόνος στην πλάτη ή στις αρθρώσεις, παρά μακροπρόθεσμους στόχους υγείας, όπως η διαχείριση του διαβήτη ή της υπέρτασης.

Μικρή μελέτη δείχνει ότι το αντιελονοσιακό μονοκλωνικό αντίσωμα υπόσχεται την πρόληψη της ελονοσίας

Οι συγγραφείς της μελέτης δήλωσαν ότι απαιτείται πρόσθετη έρευνα για να διερευνηθεί κατά πόσον το CIS43LS μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μακροχρόνια προστασία και για να καθοριστεί η βέλτιστη δοσολογία στα παιδιά της Αφρικής. Επιπλέον, η μελλοντική έρευνα θα πρέπει να αξιολογήσει κατά πόσον τα μονοκλωνικά αντισώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια για την προστασία των εγκύων γυναικών.