Επιστημονικά Νέα

Έρευνα: Πώς επηρεάζουν τους ασθενείς τα αντιβιοτικά;

Έρευνα: Πώς επηρεάζουν τους ασθενείς τα αντιβιοτικά;

Έρευνα: Οι ασθενείς που λάμβαναν αντι-αναερόβια αντιβιοτικά είχαν μειωμένη βακτηριακή πυκνότητα του εντέρου.

Η πρώιμη χορήγηση αντι-αναερόβιων αντιβιοτικών σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας στους βαρέως πάσχοντες ασθενείς, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 13 Οκτωβρίου στο European Respiratory Journal.

Έρευνα για τη χρήση αντιβιοτικών

Ο Rishi Chanderraj, M.D., από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν στο Ann Arbor, και οι συνεργάτες του εξέτασαν τις επιδράσεις των αντι-αναερόβιων αντιβιοτικών στον κίνδυνο για ανεπιθύμητες κλινικές εκβάσεις σε μια αναδρομική μελέτη κοόρτης ενός κέντρου σε 3.032 βαρέως πάσχοντες ασθενείς. Τα αποτελέσματα της μονάδας εντατικής θεραπείας συγκρίθηκαν σε όλους τους ασθενείς και οι αλλαγές στη μικροχλωρίδα του εντέρου συγκρίθηκαν σε μια υποκοόρτη 116 ασθενών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η πρώιμη χορήγηση αντι-αναερόβιων αντιβιοτικών συσχετίστηκε με μειώσεις στην επιβίωση χωρίς πνευμονία που σχετίζεται με τον αναπνευστήρα, στην επιβίωση χωρίς μόλυνση και στη συνολική επιβίωση (αναλογίες κινδύνου, 1,24, 1,22 και 1,14, αντίστοιχα). Μειωμένη αρχική βακτηριακή πυκνότητα του εντέρου παρατηρήθηκε σε ασθενείς που έλαβαν αντι-αναερόβια αντιβιοτικά και είχαν αυξημένη επέκταση του μικροβιώματος κατά τη διάρκεια της νοσηλείας και την κυριαρχία των Enterobacteriaceae spp. Σε ασθενείς που έλαβαν αντιβιοτικά αντιβιοτικά, τα εντεροβακτηρίδια εμπλουτίστηκαν επίσης μεταξύ των παθογόνων του αναπνευστικού. Η θεραπεία με αντι-αναερόβια αντιβιοτικά αύξησε την ευαισθησία στην πνευμονία Enterobacteriaceae σε μοντέλα ποντικών και αύξησε τη θνησιμότητα της υπεροξίας.

“Τόσο τα κλινικά δεδομένα παρατήρησης όσο και τα μοντέλα ζώων υποδηλώνουν ότι αυτός ο κίνδυνος θνησιμότητας δεν αποδίδεται αποκλειστικά σε αυξημένα ποσοστά μόλυνσης. Απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να διερευνηθούν οι μηχανισμοί που κρύβονται πίσω από αυτόν τον κίνδυνο θνησιμότητας”, γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς επηρεάζει το κάπνισμα την εγκυμοσύνη;

Αύξηση των κρουσμάτων καθώς η περίοδος της γρίπης ξεκινά νωρίς σε όλες τις ΗΠΑ

Έρευνα διαπιστώνει ότι δύο στους πέντε ενήλικες που χρησιμοποιούν τσιγάρα καπνίζουν μενθόλη

Η πραγματοποίηση 10 χιλιάδων βημάτων μπορεί να σχετίζεται με μείωση του κινδύνου θανάτου από καρκίνο και καρδιαγγειακά νοσήματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι τα πιο συχνά συμπτώματα της καρδιακής προσβολής σε γυναίκες;

Καρδιακή προσβολή: Οι καρδιακές προσβολές στις γυναίκες μπορεί να εκδηλωθούν διαφορετικά από ό,τι στους άνδρες, συχνά με πιο ήπια συμπτώματα που μπορεί να παραβλεφθούν ή να παρερμηνευθούν.

Νέο βιβλίο βοηθά τους πολίτες επιστήμονες να περιηγηθούν στην πολυπλοκότητα των εστιών μολυσματικών ασθενειών

Η επιτυχής ανταπόκριση στις επιδημίες βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη δημόσια υποστήριξη και τη συμμετοχή της κοινότητας και ελπίζουμε να εξοπλίσουμε τους επιστήμονες των πολιτών με πληροφορίες που τους δίνουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις που προστατεύουν τον εαυτό τους, τους φίλους τους και τις οικογένειές τους.»

Προσθετικά μέλη: Ελπίδα για βελτιωμένη κινητικότητα

Αυτά τα τεχνητά μέλη έχουν σχεδιαστεί για να μιμούνται τη φυσική κίνηση και να λειτουργούν για να βοηθούν άτομα που έχουν χάσει ένα άκρο λόγω τραυματισμού ή ασθένειας να ανακτήσουν την κινητικότητα και την ανεξαρτησία τους.

Η θεραπευτική δύναμη της αφής

Άγγιγμα: Το άγγιγμα του κεφαλιού, όπως το μασάζ στο πρόσωπο ή στο τριχωτό της κεφαλής, παρείχε περισσότερα πλεονεκτήματα για την υγεία από την επαφή με τα χέρια και το σώμα.

Ο ρόλος των ανδρογόνων στη διαμόρφωση των διαφορών του φύλου

Συνολικά, αυτή η μελέτη ρίχνει φως στους περίπλοκους τρόπους με τους οποίους τα ανδρογόνα συμβάλλουν στις διαφορές των φύλων σε κυτταρικό και μοριακό επίπεδο και παρέχει τη βάση για την ανάπτυξη στοχευμένων θεραπειών για ασθένειες με προκατάληψη του φύλου, ρυθμίζοντας την οδό των ανδρογόνων.

Ερευνητής λέει ότι το μέλλον της μεταμόσχευσης οργάνων είναι σχεδόν εδώ

«Θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο ότι η ίδια ανοσοκαταστολή που χρησιμοποιείται στις μεταμοσχεύσεις ανθρώπινης καρδιάς μπορεί επίσης να παρατείνει την καρδιά του χοίρου», είπε. «Το πλεονέκτημα της χρήσης γενετικής τροποποίησης είναι ότι μπορούμε να τροποποιήσουμε τον δότη, κάτι που, φυσικά, δεν μπορεί να γίνει με ανθρώπινη καρδιά δότη».