Επιστημονικά Νέα

Επιστήμη Μελέτη: Τα αντισώματα του κορωνοϊού παραμένουν τουλάχιστον εννέα μήνες μετά τη μόλυνση

Επιστήμη Μελέτη: Τα αντισώματα του κορωνοϊού παραμένουν τουλάχιστον εννέα μήνες μετά τη μόλυνση

"Προχωρώντας προς τα εμπρός, νομίζω ότι είναι θεμελιώδους σημασίας να συνεχίσουμε τη χορήγηση πρώτων και δεύτερων δόσεων εμβολίου καθώς και να ενισχύσουμε την παρακολούθηση, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης επαφών.

Επιστήμη Μελέτη: Ερευνητές από το Imperial College London και το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα δημοσίευσαν ευρήματα στο Nature Communications. Μια μελέτη στη βόρεια Ιταλία διαπίστωσε ότι τα αντισώματα του κορωνοϊού επέμειναν σε ανιχνεύσιμα επίπεδα για τουλάχιστον εννέα μήνες μετά τη μόλυνση, ανεξάρτητα από μια συμπτωματική ή ασυμπτωματική πορεία ασθένειας, αν και τα αποτελέσματα διέφεραν ανάλογα με τη δοκιμασία που χρησιμοποιήθηκε. Ερευνητές από το Imperial College του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα δημοσίευσαν ευρήματα στο Nature Communications τη Δευτέρα, προερχόμενα από μια ανάλυση στο Vo ‘της Ιταλίας, όπου μια εκστρατεία μαζικής δοκιμής είδε το 86% (2.602 άτομα) της κοινότητας να δοκιμάζεται τον Φεβρουάριο / Μάρτιο και Μάιο 2020, περίπου το 6% των οποίων ήταν θετικό και δοκιμάστηκε ξανά τον Νοέμβριο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 98,8% των θετικών σε COVID ατόμων είχαν ανιχνεύσιμα επίπεδα αντισωμάτων έως το Νοέμβριο και σχεδόν το 20% είχαν αυξημένα επίπεδα ή αντιδραστικότητα από τον Μάιο, υποδηλώνοντας πιθανή επανεμφάνιση.

Οι επιστήμονες παρακολούθησαν τα επίπεδα αντισωμάτων μέσω τριών δοκιμών που κατασκευάστηκαν από τους Roche, DiaSorin και Abbott και διαπίστωσαν διαφορετικούς ρυθμούς αποσύνθεσης στα επίπεδα αντισωμάτων.

“Οι δοκιμές του Μαΐου έδειξαν ότι το 3,5% του πληθυσμού του Vo είχε εκτεθεί στον ιό, παρόλο που δεν γνώριζαν όλα αυτά τα άτομα την έκθεσή τους, δεδομένου του μεγάλου μέρους των ασυμπτωματικών λοιμώξεων”, δήλωσε ο καθηγητής Enrico Lavezzo του Πανεπιστημίου της Πάδοβας σε δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στο EurekAlert.org τη Δευτέρα. “Ωστόσο, κατά την παρακολούθηση, η οποία πραγματοποιήθηκε περίπου εννέα μήνες μετά το ξέσπασμα, διαπιστώσαμε ότι τα αντισώματα ήταν λιγότερο άφθονα, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την επιμονή των αντισωμάτων για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.”

Άλλα στοιχεία έχουν δείξει ότι τα αντισώματα παραμένουν τουλάχιστον έξι μήνες μετά την αρχική λοίμωξη, ενώ μια άλλη ομάδα βρήκε ανιχνεύσιμα επίπεδα αντισωμάτων 11 μήνες αργότερα, υποστηρίζοντας ότι ακόμη και μια ήπια περίπτωση κορωνοϊού θα μπορούσε να αφήσει τα άτομα με δια βίου προστασία από τον ιό. Στη μελέτη που διεξήχθη, ο επικεφαλής συγγραφέας Dr. Ilaria Dorigatti, λέκτορας στο Imperial College London, δήλωσε ότι η ομάδα “δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα επίπεδα αντισωμάτων μεταξύ συμπτωματικών και ασυμπτωματικών λοιμώξεων διαφέρουν σημαντικά, υποδηλώνοντας ότι η ισχύς της ανοσοαπόκρισης δεν εξαρτάται από τα συμπτώματα και τη σοβαρότητα της λοίμωξης. Προέτρεψε την προσοχή στη σύγκριση των εκτιμήσεων λοίμωξης μεταξύ των πληθυσμών που έλαβαν διαφορετικές εξετάσεις σε διάφορα χρονικά διαστήματα.

Μια περαιτέρω ανάλυση των οικιακών επαφών πρότεινε την πιθανότητα 1 στα 4 ότι ένα μολυσμένο άτομο θα μεταδώσει τον ιό σε άλλους, και μια μειοψηφία μολύνσεων δημιούργησε μεγάλο αριθμό δευτερογενών λοιμώξεων.

“Είναι σαφές ότι η επιδημία δεν έχει τελειώσει, ούτε στην Ιταλία ούτε στο εξωτερικό”, δήλωσε ο Ντοριγκάτι.

“Προχωρώντας προς τα εμπρός, νομίζω ότι είναι θεμελιώδους σημασίας να συνεχίσουμε τη χορήγηση πρώτων και δεύτερων δόσεων εμβολίου καθώς και να ενισχύσουμε την παρακολούθηση, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης επαφών.

Η ενθάρρυνση της προσοχής και ο περιορισμός του κινδύνου απόκτησης SARS-CoV-2 θα συνεχίσουν να είναι ουσιαστικής σημασίας.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός : Οι εμβολιασμένοι έχουν ισχυρά αντισώματα στην μετάλλαξη δέλτα

Αντισώματα : Δεν είναι απαραίτητος ο έλεγχος τους μετά το εμβόλιο

Στρατηγική τριών δόσεων πιθανόν να εφαρμοστεί στο μέλλον σε ασθενείς που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικές θεραπείες,

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα πιθανή ανοσοθεραπεία ενισχύει την ικανότητα του οργανισμού να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα

Καρκίνος: Eπιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και το Εθνικό Ινστιτούτο Μοριακής Γενετικής στο Μιλάνο ανακάλυψαν έναν τρόπο περιορισμού της δραστηριότητας μιας ομάδας κυττάρων που ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να απελευθερώσει άλλα ανοσοκύτταρα για να επιτεθεί σε καρκινικούς όγκους.

Γονική άδεια : Περιορισμένο προνόμιο στους κατοίκους των ΗΠΑ

Γονική άδεια : Η άδεια για λόγους υγείας η απόκτησης παιδιού δίνεται στις ΗΠΑ, αρκετά περιορισμένη και με την προϋπόθεση ότι οι πολίτες που θα την λάβουν θα βρίσκονται υπό το πρίσμα ορισμένων προυποθέσεων.

Νέα γονιδιακή θεραπεία στη μάχη κατά του καρκίνου in vitro

Καρκίνος: Η θεραπεία είναι ένα μηχανικό μόριο, που ονομάζεται MS21, που προκαλεί την υποβάθμιση του AKT, ενός ενζύμου δηλαδή που είναι υπερβολικά ενεργό σε πολλούς τύπους καρκίνου. Η εν λόγω μελέτη έδειξε στοιχεία ότι η φαρμακολογική αποδόμηση του AKT γονιδίου είναι μια βιώσιμη θεραπεία για καρκίνους με μεταλλάξεις σε ορισμένα γονίδια.

Η σχέση μεταξύ ψυχικής υγείας/νόσου και καρδιακής προσβολής

Καρδιά Κατάθλιψη: Μια μελέτη του 2020 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA Network Open αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη καρδιακή κατάσταση που σχετίζεται με το άγχος και αφορά μια συναισθηματικά προκαλούμενη αποδυνάμωση της αριστερής κοιλίας της καρδιάς λόγω στρες. 

Ο καφές θα μπορούσε να δράσει προληπτικά κατά της αρρυθμίας σύμφωνα με νέα μελέτη

Καφές Καρδιά: Έρευνα του Πανεπιστημίου UC του San Francisco δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί να προκαλέσει καρδιακή αρρυθμία. Στην πραγματικότητα, κάθε επιπλέον ημερήσιο φλιτζάνι καφέ συσχετίστηκε με 3% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης αρρυθμίας, κολπικής μαρμαρυγής, πρόωρων κοιλιακών συστολών ή άλλων κοινών καρδιακών παθήσεων, αναφέρουν οι ερευνητές.

Το εμβόλιο Johnson & Johnson μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των παραλλαγών COVID-19

Η εταιρεία δήλωσε ότι η μελέτη του Landau δεν μίλησε για την πλήρη φύση της ανοσολογικής προστασίας Αναφέρθηκε σε πρόσθετα δεδομένα της εταιρείας που αποδεικνύουν ότι ένα εμβόλιο COVID-19 με μία δόση Johnson & Johnson "δημιούργησε ισχυρή, επίμονη δραστηριότητα έναντι της ταχέως διαδεδομένης παραλλαγής Delta και άλλων πολύ διαδεδομένων ιών SARS-CoV-2."