Επιστημονικά Νέα

Κορωνοϊός Αντισώματα: Τουλάχιστον έξι μήνες διαρκούν τα αντισώματα έναντι του κορωνοϊού σύμφωνα με βρετανική μελέτη

Κορωνοϊός Αντισώματα: Τουλάχιστον έξι μήνες διαρκούν τα αντισώματα έναντι του κορωνοϊού σύμφωνα με βρετανική μελέτη

Κορωνοϊός Αντισώματα: Το 88% των ανθρώπων εξακολουθούν να έχουν αντισώματα στο αίμα τους για να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό, τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη μόλυνση, σύμφωνα με βρετανική μελέτη περίπου 1.700 ατόμων.

Το 88% των ανθρώπων εξακολουθούν να έχουν αντισώματα στο αίμα τους για να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό, τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη μόλυνση, σύμφωνα με βρετανική μελέτη περίπου 1.700 ατόμων. Τα δεδομένα – από μια από τις μεγαλύτερες μελέτες παρακολούθησης του ιού στον κόσμο – παρέχουν επίσης περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα πιθανά συμπτώματα που αντιμετωπίζουν άτομα που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τη μελέτη: ενώ το 26% των νοσούντων είχε βήχα και το 28% είχε πυρετό, ένα μεγαλύτερο ποσοστό, της τάξεως του 43%, δήλωσε ότι έχασε την αίσθηση της γεύσης ή της μυρωδιάς. Επιπλέον, το 40% των ασθενών δεν παρουσίασε κανένα από αυτά τα συμπτώματα, ενώ περίπου το 20% αυτών δεν είχε κανένα συμπτώματα. Τα δεδομένα υποστηρίζουν επίσης στοιχεία από προηγούμενες μελέτες, σχετικά με το ποιος είναι πιθανότερο να έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό σε κάποια ορισμένη φάση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το UK Biobank είναι μια βάση συλλογής δεδομένων από δείγματα, μεταξύ άλλων, αίματος, ούρων και σιέλου, καθώς και γενετικών δεδομένων μισού εκατομμυρίου ανθρώπων – που συμμετείχαν εθελοντικά στη μελέτη, προκείμενου να βοηθήσουν την παγκόσμια ιατρική έρευνα για τον κορωνοϊό. Κάτω από 20.000 από τους συμμετέχοντες παρείχαν δείγμα αίματος κάθε μήνα, μεταξύ 27 Μαΐου και 4 Δεκεμβρίου 2020. Επί του συνολικού αριθμού των δειγμάτων, τα 1.699 βρέθηκαν θετικά σε αντισώματα κατά του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης περιόδου, γεγονός που υποδηλώνει προηγούμενη μόλυνση από τον ιό.

Τα περισσότερα από τα δείγματα ήταν ήδη θετικά στον πρώτο μήνα της μελέτης, που σημαίνει ότι είχαν μολυνθεί από τον ιό κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος. Μέχρι το τέλος της μελέτης, έξι μήνες αργότερα, το 88% είχε ακόμη ανιχνεύσιμα αντισώματα στο αίμα. Αυτό αντανακλά ευρήματα από προηγούμενες, μικρότερες μελέτες σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Στο ερώτημα εάν μπορεί ένα άτομο να μολυνθεί εκ νέου από τον κορωνοϊό, η επικεφαλής επιστήμονας της Biobank του Ηνωμένου Βασιλείου, καθηγήτρια Naomi Allen, δήλωσε: “Παρόλο που δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πώς [η παρουσία αντισωμάτων] σχετίζεται με την ανοσία, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι άνθρωποι μπορεί να προστατευτούν από επακόλουθη μόλυνση για τουλάχιστον έξι μήνες μετά από φυσική λοίμωξη”. “Η παρατεταμένη παρακολούθηση θα μας επιτρέψει να προσδιορίσουμε πόσο καιρό είναι πιθανό να διαρκέσει αυτή η προστασία”, πρόσθεσε η καθηγήτρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

"Εκτινάχθηκαν" οι εισαγωγές στα νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο

Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 το Σαββατοκύριακο

Η σπάνια παρενέργεια μετά το εμβόλιο covid -19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δοκιμή σε πρώιμο στάδιο προτείνει ότι το από του στόματος αντιικό είναι ασφαλές και καλά ανεκτό επισημαίνει η Phizer

Η θεραπεία έχει σχεδιαστεί για να χορηγείται νωρίς (όπως το πρώτο σημάδι ή λοίμωξη ή επίγνωση της έκθεσης) ενώ η ριτοναβίρη προορίζεται να επιβραδύνει το μεταβολισμό του αντιιικού PF-07321332 για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κορωνοϊός: Το παραλήρημα είναι μια συχνή συνέπεια σοβαρής νόσησης από COVID-19

Κορωνοϊός: Η γνωστική εξασθένηση είναι πολύ πιθανή σε ασθενείς στη ΜΕΘ και θα μπορούσε να είναι διαρκής. Πάνω από ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας COVID-19, οι ερευνητές αποκαλύπτουν τις δραματικές συνέπειες που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ασθενείς τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη νοσηλεία.

Έρευνες FDA των ΗΠΑ για πιθανή σύνδεση μεταξύ της χρήσης παρακεταμόλης στην εγκυμοσύνη και διαταραχών στους απογόνους

Η μελέτη συνιστά ότι στις έγκυες γυναίκες θα πρέπει να εφιστάται η προσοχή στην αρχή της εγκυμοσύνης να παραιτούνται από την παρακεταμόλη, εκτός εάν ενδείκνυται ιατρικώς, όπως υποστηρίζεται από 91 επιστήμονες, κλινικούς γιατρούς και επαγγελματίες της δημόσιας υγείας.

Η ρύπανση του αέρα οδηγεί σε διαβήτη τύπου 2;

Καλιφόρνια όζον άσκηση: Ένα οξύμωρο παρουσιάζεται στην Καλιφόρνια. Ηλικιωμένοι που ασκούνται σε εξωτερικούς χώρους βρίσκονται σε κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 λόγω ρύπανσης.

Τα εμβόλια covid -19 λειτουργούν σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας παρά την ανοσοθεραπεία

Σύμφωνα με την Εθνική Εταιρεία Σκλήρυνσης κατά Πλάκας NMSS, τα άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή κατά του CD20 θα πρέπει να εμβολιαστούν, καθώς μπορεί να αναμένουν τουλάχιστον «κάποια ανοσία».

Εξατομικευμένες συστάσεις άσκησης προσαρμοσμένες στα επίπεδα της αρτηριακής σας πίεσης

Αρτηριακή πίεση: Ένα στα τέσσερα καρδιακά επεισόδια προκαλείται από υψηλή αρτηριακή πίεση. Υπολογίζεται ότι έως το 2025, περίπου το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει υπέρταση. Ενώ είναι ευρέως αποδεκτό ότι η άσκηση μειώνει την αρτηριακή πίεση, μέχρι τώρα οι συστάσεις επικεντρώνονταν στην ποσότητα άσκησης ανά εβδομάδα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το αρχικό επίπεδο αρτηριακής πίεσης ενός ατόμου.