Επιστημονικά Νέα

Εγκυμοσύνη αλλεργίες: Μπορεί το βάρος της μητέρας να καθορίσει την ανάπτυξη αλλεργιών και άσθματος στο βρέφος;

Εγκυμοσύνη αλλεργίες: Μπορεί το βάρος της μητέρας να καθορίσει την ανάπτυξη αλλεργιών και άσθματος στο βρέφος;

Εγκυμοσύνη αλλεργίες: Διαπιστώθηκε ότι υπήρχε σχέση μεταξύ του βάρους της μητέρας πριν από την εγκυμοσύνη ή στην έναρξη της εγκυμοσύνης, με την ανάπτυξη ορισμένων αλλεργικών ασθενειών στα παιδιά.

Μπορεί το βάρος σας πριν την εγκυμοσύνη να καθορίσει τις πιθανότητες του μωρού σας να αναπτύξει άσθμα ή αλλεργίες; Αυτό ισχυρίζεται μια μελέτη που εξέτασε αυτό το ερώτημα, καθώς και αν η αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να έχει αντίκτυπο. “Διαπιστώσαμε ότι υπήρχε σχέση μεταξύ του βάρους της μητέρας πριν από την εγκυμοσύνη, την έναρξη της εγκυμοσύνης, με την ανάπτυξη ορισμένων αλλεργικών ασθενειών στα παιδιά”. Αυτό δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης και επιδημιολόγος Sebastian Srugo. “Δεν βρήκαμε την ίδια σχέση με την αύξηση βάρους κατά την κύηση, την αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αυτές τις ασθένειες”.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Η μελέτη από τον Καναδά χρησιμοποίησε αρχεία υγείας σχεδόν 250.000 γεννήσεων στο Οντάριο που έγιναν μεταξύ 2012 και 2014. Με αυτά τα αρχεία, οι ερευνητές μπόρεσαν να προσδιορίσουν το βάρος και την αύξηση βάρους κάθε μητέρας πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπόρεσαν επίσης να παρακολουθήσουν τα δεδομένα για τα παιδιά τους από τη γέννηση έως την ηλικία των 7 ετών.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν από μητέρες που ήταν παχύσαρκες είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άσθμα σε σχέση με τους συνομηλίκους τους. Ο κίνδυνος τους ήταν 8% υψηλότερος. Είχαν ελαφρώς λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν δερματίτιδα και αναφυλαξία.

Το λιποβαρές συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο δερματίτιδας. Οι ερευνητές δεν βρήκαν καμία σχέση μεταξύ του βάρους που πήρε μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και της παιδικής αλλεργικής νόσου. “Έχουμε μια θεωρία, και άλλες μελέτες και ερευνητές το έχουν εξετάσει επίσης και βρήκαν κάποια αξιοπιστία σε αυτήν, η οποία είναι ότι η παχυσαρκία είναι γνωστό ότι είναι ήδη, στον γενικό πληθυσμό, μια φλεγμονώδης κατάσταση”, είπε ο Srugo. “Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που είναι παχύσαρκοι έχουν υψηλότερη φλεγμονή στο σώμα. Και γνωρίζουμε από άλλα δεδομένα ότι η φλεγμονή μπορεί να φτάσει στο μωρό στη μήτρα. Πιστεύουμε ότι η φλεγμονή ενώ το έμβρυο αναπτύσσει το ανοσοποιητικό του σύστημα οδηγεί σε δυνητικά μη φυσιολογική ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο μπορεί αργότερα να παρουσιαστεί ως αυτές οι αλλεργικές ασθένειες.” 

Περισσότεροι από 50 εκατομμύρια Αμερικανοί υποφέρουν επίσης από αλλεργίες, σύμφωνα με το Ίδρυμα Άσθματος και Αλλεργιών της Αμερικής. Το ερώτημα σχετικά με το εάν το βάρος της μητέρας επηρεάζει τις μελλοντικές αλλεργίες του παιδιού είναι πολύ δύσκολο να μελετηθεί. Εν μέρει, αυτό οφείλεται στο ότι τα δεδομένα δεν είναι πάντα εκεί ή μπορεί να μην είναι απολύτως ακριβή. Σε παλαιότερες έρευνες, υποθέσεις έχουν περιγράψει ένα παρόμοιο φαινόμενο όπου οι μητρικές ανωμαλίες, είτε πρόκειται για ανωμαλίες του μεταβολισμού, θέματα υγείας ή είδη έκθεσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δημιουργούν ένα διαφορετικό αναπτυξιακό περιβάλλον στη μήτρα.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η χρήση κάνναβης κατά την κύηση συνδέεται με παιδικό άγχος & νευροαναπτυξιακά προβλήματα

Μέτρια κατανάλωση καφέ δεν σχετίζεται με προβλήματα κύησης

Tips ομορφιάς για μετά τον τοκετό

Ο θηλασμός θωρακίζει όχι μόνο το βρέφος, αλλά και τη θηλάζουσα μητέρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται περισσότερες μέρες ασθενείας

Covid-19 burnout: Υπάρχει πραγματική ανησυχία ότι οι δάσκαλοι που προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν για τους μαθητές τους θα εξοντώσουν τους εαυτούς τους και αυτό θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην πορεία.

Πότε θα σταματήσει το μωρό μου να κλαίει τόσο πολύ;

Καμπύλη κλάματος: Το κλάμα είναι μια από τις πρώτες μορφές επικοινωνίας που χρησιμοποιούν τα βρέφη για να τραβήξουν την προσοχή των γονιών τους. Η γνωστική και συναισθηματική ανάπτυξη του βρέφους διεγείρεται όταν οι γονείς αντιδρούν κατάλληλα στα σήματα του παιδιού. 

Η κλιματική αλλαγή είναι πιθανό να μειώσει την ποσότητα του ύπνου ετησίως

Ποιότητα ύπνου: Στην τρέχουσα μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπό κανονικές συνήθειες διαβίωσης, οι άνθρωποι φαίνονται πολύ καλύτεροι στο να προσαρμόζονται σε ψυχρότερες εξωτερικές θερμοκρασίες από ό,τι πιο ζεστές συνθήκες.

Νέα στοιχεία για την καταπολέμηση των θανατηφόρων βακτηρίων

Βακτηριακές λοιμώξεις: Η ομάδα ανακάλυψε ότι το Clostridium septicum μπορεί να σκοτώσει γρήγορα τα κύτταρα απελευθερώνοντας μια τοξίνη που δρα σαν σφυρί ανοίγοντας τρύπες στην επιφάνεια του κυττάρου.

Οι επιδόσεις των μαθητών της Βιρτζίνια υποχωρούν μετά το κλείσιμο της COVID, σύμφωνα με έκθεση

Οι γονείς της Βιρτζίνια απογοητεύτηκαν με μια πληθώρα ζητημάτων που σχετίζονται με την εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων των εντολών μάσκας, του κλεισίματος σχολείων, του ακατάλληλου περιεχομένου μαθημάτων και αμφιλεγόμενων θεμάτων όπως η ρητορική των φύλων και η κριτική θεωρία των φυλών και έφεραν την απογοήτευσή τους στις κάλπες στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Πιθανή ανακάλυψη μηχανισμού πίσω από τα μυστηριώδη συμπτώματα της COVID-19

Κορωνοϊός: Μπορούμε να δούμε ότι η πρωτεΐνη ακίδας, όταν επηρεάζεται από το δικό μας ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να παράγει αμυλοειδείς δομές και ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει δυνητικά την πήξη του αίματός μας.