Επιστημονικά Νέα

Εγκεφαλίτιδα Rasmussen: Τι είναι η χρόνια εστιακή εγκεφαλίτιδα;

Εγκεφαλίτιδα Rasmussen: Τι είναι η χρόνια εστιακή εγκεφαλίτιδα;

Εγκεφαλίτιδα Rasmussen: Η χρόνια εστιακή εγκεφαλίτιδα εμφανίζεται σε μικρές ηλικίες και δεν υπάρχει θεραπεία για πρόληψη του συνδρόμου.

Η εγκεφαλίτιδα Rasmussen εμφανίζεται συνήθως σε παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών (πιο σπάνια σε εφήβους και ενήλικες) και χαρακτηρίζεται από συχνούς και σοβαρούς σπασμούς, απώλεια κινητικών δεξιοτήτων και ομιλίας, παράλυση στη μία πλευρά του σώματος (ημιπάρεση), φλεγμονή του εγκεφάλου (εγκεφαλίτιδα) και ψυχική επιδείνωση. Μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή ή την αφαίρεση τμήματος του εγκεφάλου του προσβεβλημένου παιδιού. Στη Γερμανία, είναι 2,4 περιπτώσεις ανά 10 εκατομμύρια άτομα και στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 1,7 ανά 10 εκατομμύρια άτομα.

Χρόνια εστιακή εγκεφαλίτιδα

Τα περισσότερα άτομα με εγκεφαλίτιδα Rasmussen θα εμφανίσουν συχνές κρίσεις και προοδευτική εγκεφαλική βλάβη στο προσβεβλημένο ημισφαίριο του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια των πρώτων 8 έως 12 μηνών και στη συνέχεια θα εισέλθουν σε μια φάση μόνιμων, αλλά σταθερών, νευρολογικών ελλειμμάτων.

Υπάρχουν θεραπείες για τη μείωση της φλεγμονής του εγκεφάλου στο οξύ στάδιο, αλλά δεν υπάρχει θεραπεία για την τελική πρόληψη της αναπηρίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σύνδρομο Προγηρίας Hutchinson-Gilford

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Θεραπείες και οι στόχοι τους

Ακριβέστερο το app ελέγχου κοπράνων από την κρίση του ασθενούς

Νέα θεραπεία για το σύνδρομο Allan Herndon Dudley

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής θα μπορούσε να έχει γεωπολιτικές επιπτώσεις στη ναυτιλία

Ενώ οι διαδρομές θα μπορούσαν να σημαίνουν εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων για το διεθνές εμπόριο, σημαίνουν επίσης ότι το μεταβαλλόμενο κλίμα στην Αρκτική θα θέσει σε κίνδυνο πολλά είδη που ζουν σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Σύνδρομο Marfan: Μια διαταραχή των συνδετικών ιστών του σώματος

Σύνδρομο Marfan: Το σύνδρομο Marfan είναι μια κληρονομική διαταραχή των συνδετικών ιστών του σώματος, μιας ομάδας ιστών που διατηρούν τη δομή του σώματος και υποστηρίζουν εσωτερικά όργανα και άλλους ιστούς.

Καρκίνος παγκρέατος: Ανακαλύφθηκε μοριακός διακόπτης που πυροδοτεί τη μετάσταση

Καρκίνος παγκρέατος: Ερευνητές στο HICCC στο NewYork-Presbyterian/Columbia University ανακάλυψαν μια πρωτεΐνη της οποίας το επίπεδο έκφρασης λειτουργεί ως μοριακός διακόπτης μεταξύ της πρωτοπαθούς ανάπτυξης καρκίνου και της μεταστατικής διάδοσης στα κύτταρα.

Οι γυναίκες παρουσιάζουν κνησμό λιγότερο συχνά από τους άνδρες

Φλεγμονή δέρματος: Μια ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ότι η γυναικεία ορμόνη οιστραδιόλη καταστέλλει την ψωρίαση και ο προστατευτικός ρόλος της ορμόνης έχει παράσχει μια βάση για τις θεραπευτικές της δυνατότητες.

Φτάνοντας στη ρίζα της λειτουργίας του καρδιακού μυός

Καρδιακές παθήσεις: Ο καρδιακός μυς είναι γεμάτος με μικροσκοπικές δυάδες που συντονίζουν τους παλμούς της καρδιάς μας. Νέα έρευνα αποκαλύπτει ένα ζωτικό συστατικό που τακτοποιεί τις δυάδες και τις συγκρατεί.

Τα πορώδη κύτταρα οδηγούν σε πιο αδύναμο ήπαρ

Μη αλκοολική λιπώδης νόσος ήπατος: Στο μικροπεριβάλλον του όγκου του ήπατος που σχετίζεται με την παχυσαρκία, οι ινοβλάστες που ονομάζονται ηπατικά αστρικά κύτταρα γερνούν.

Το παράδοξο της συσχέτισης μεταξύ μάσκας και μεταδοτικότητας της Covid

Covid μάσκα: Τα τυπικά μοντέλα λοίμωξης τείνουν να εστιάζουν μόνο σε καταστάσεις ασθενειών, παραβλέποντας τη δυναμική ενός πολύπλοκου παραδόξου. Ενώ η κάλυψη μειώνει τα ποσοστά μετάδοσης και κατά συνέπεια τον επιπολασμό της νόσου, η μείωση της νόσου αναστέλλει τη χρήση μάσκας, προάγοντας έτσι την επιδημική αναζωπύρωση.

Τα άσχημα όνειρα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι για τη νόσο Πάρκινσον

Νόσος Πάρκινσον: Μελέτες δείχνουν ότι μεταξύ 17% και 78% των ατόμων με Πάρκινσον έχουν εφιάλτες κάθε εβδομάδα. ενώ η εμφάνιση συχνών άσχημων ονείρων σε μεγαλύτερη ηλικία θα μπορούσε να είναι ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι επικείμενης νόσου του Πάρκινσον σε κατά τα άλλα υγιή άτομα.