Επιστημονικά Νέα

Εγκεφαλίτιδα Rasmussen: Τι είναι η χρόνια εστιακή εγκεφαλίτιδα;

Εγκεφαλίτιδα Rasmussen: Τι είναι η χρόνια εστιακή εγκεφαλίτιδα;

Εγκεφαλίτιδα Rasmussen: Η χρόνια εστιακή εγκεφαλίτιδα εμφανίζεται σε μικρές ηλικίες και δεν υπάρχει θεραπεία για πρόληψη του συνδρόμου.

Η εγκεφαλίτιδα Rasmussen εμφανίζεται συνήθως σε παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών (πιο σπάνια σε εφήβους και ενήλικες) και χαρακτηρίζεται από συχνούς και σοβαρούς σπασμούς, απώλεια κινητικών δεξιοτήτων και ομιλίας, παράλυση στη μία πλευρά του σώματος (ημιπάρεση), φλεγμονή του εγκεφάλου (εγκεφαλίτιδα) και ψυχική επιδείνωση. Μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή ή την αφαίρεση τμήματος του εγκεφάλου του προσβεβλημένου παιδιού. Στη Γερμανία, είναι 2,4 περιπτώσεις ανά 10 εκατομμύρια άτομα και στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 1,7 ανά 10 εκατομμύρια άτομα.

Χρόνια εστιακή εγκεφαλίτιδα

Τα περισσότερα άτομα με εγκεφαλίτιδα Rasmussen θα εμφανίσουν συχνές κρίσεις και προοδευτική εγκεφαλική βλάβη στο προσβεβλημένο ημισφαίριο του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια των πρώτων 8 έως 12 μηνών και στη συνέχεια θα εισέλθουν σε μια φάση μόνιμων, αλλά σταθερών, νευρολογικών ελλειμμάτων.

Υπάρχουν θεραπείες για τη μείωση της φλεγμονής του εγκεφάλου στο οξύ στάδιο, αλλά δεν υπάρχει θεραπεία για την τελική πρόληψη της αναπηρίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σύνδρομο Προγηρίας Hutchinson-Gilford

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Θεραπείες και οι στόχοι τους

Ακριβέστερο το app ελέγχου κοπράνων από την κρίση του ασθενούς

Νέα θεραπεία για το σύνδρομο Allan Herndon Dudley

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ερευνητές εντοπίζουν συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου που καταστρέφονται από την υψηλή αρτηριακή πίεση και εμπλέκονται στη νοητική παρακμή, την άνοια

Η διαστολική DBP αρτηριακή πίεση από μόνη της δεν προβλέπει μείωση της γνωστικής λειτουργίας, αλλά στην πραγματικότητα είναι προστατευτική όταν προσαρμόζεται για τη συστολική SBP αρτηριακή πίεση. Αυτό το αποτέλεσμα ίσχυε τόσο κατά την παρατήρηση όσο και κατά τη χρήση της Μεντελιανής τυχαιοποίησης", γράφουν και συνεχίζουν συζητώντας τους πιθανούς λόγους γι' αυτό.

Ανακάλυψη θα μπορούσε να είναι το κλειδί για τη μείωση της αντίστασης στη θεραπεία της λευχαιμίας

"Εάν οι μελλοντικές κλινικές δοκιμές επιβεβαιώσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου που στοχεύει  τα δραστικά είδη οξυγόνου ROS, η προσέγγιση αυτή θα βοηθήσει πιθανότατα ένα μεγάλο υποσύνολο ατόμων με οξεία μυελογενή λευχαιμία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ανθεκτική στα φάρμακα νόσο".

Πώς να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου

Υγεία εντέρου: Ο μόνος πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου είναι να υποβάλλεστε σε προληπτικό έλεγχο ρουτίνας, ξεκινώντας από την ηλικία των 45 ετών.

Πώς τα γονίδιά σας επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς;

Χοληστερόλη: Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα γονίδια μπορούν να επηρεάσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου είναι ζωτικής σημασίας για να κατανοήσουμε τι την προκαλεί και ανεβάζει τα επίπεδα χοληστερίνης.

Υπολογιστική μέθοδος μπορεί να παρακολουθεί την εξάπλωση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά με την πάροδο του χρόνου

Προτείνει μια διαδικασία για τη συνεχή παρακολούθηση των μεταβολών στα βακτηριακά γονιδιώματα με την πάροδο του χρόνου, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τη μελλοντική έρευνα για την ανάπτυξη αντιβιοτικών ή να επηρεάσει τα θεραπευτικά σχήματα.