Επιστημονικά Νέα

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας του εγκεφαλικού;

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας του εγκεφαλικού;

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Το εγκεφαλικό είναι ένα δυνητικά θανατηφόρο πρόβλημα που επηρεάζει έναν στους τέσσερις ανθρώπους παγκοσμίως και η εμφάνισή του είναι επικίνδυνα υψηλή.

Το εγκεφαλικό είναι ένα δυνητικά θανατηφόρο πρόβλημα που επηρεάζει έναν στους τέσσερις ανθρώπους παγκοσμίως και η εμφάνισή του είναι επικίνδυνα υψηλή. Ανά τον κόσμο ένας αυξανόμενος αριθμός νεαρών ανθρώπων παθαίνουν εγκεφαλικά, το θέμα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Για να μην γίνει επιδημία το εγκεφαλικό, είναι επιτακτική ανάγκη τόσο η ιατρική κοινότητα όσο και η νεότερη γενιά να ευαισθητοποιήσουν τους παράγοντες κινδύνου και να κάνουν τις απαιτούμενες τροποποιήσεις στον τρόπο ζωής. Ο Δρ Vipul Gupta, ο επικεφαλής της Νευροεπεμβατικής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Artemis, Gurugram λέει ότι η έγκαιρη παρέμβαση μπορεί να σώσει τους ασθενείς από θανατηφόρο εγκεφαλικό επεισόδιο ή μόνιμη παράλυση. Αλλά πώς ξέρουμε ότι μπορεί να είναι θανατηφόρο; Ο γιατρός μας εξηγεί τα έξι κύρια συμπτώματα μέσω των οποίων μπορούμε να προσδιορίσουμε τη σοβαρότητα της νόσου.

Τι είναι η μέθοδος 6-S;

Η μέθοδος 6-s ή η μέθοδος 6 συμπτωμάτων περιλαμβάνει τα συμπτώματα του εγκεφαλικού εγκεφαλικού επεισοδίου. Πώς ξέρουμε, ως απλοί άνθρωποι, ότι τα συμπτώματά μας μπορεί να μην είναι φυσιολογικά και θα μπορούσαν πραγματικά να αποβούν μοιραία; Αυτή η μέθοδος θα βοηθήσει τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν την αιτία πίσω από τα συμπτώματα. Πολλές φορές, δεν ξέρουμε πότε είναι η ώρα να σπεύσουμε στο νοσοκομείο και αυτό γιατί δεν γνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι επείγουσα ή όχι. Όταν ένα άτομο γνωρίζει τα κύρια συμπτώματα του εγκεφαλικού εγκεφαλικού επεισοδίου, θα τον βοηθήσει να λάβει την επείγουσα ιατρική βοήθεια που χρειάζεται. Με αυτόν τον τρόπο, οι γιατροί μπορούν επίσης να σώσουν περισσότερες ζωές.

Για να βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση του εγκεφαλικού, είναι σημαντικό το κοινό να γνωρίζει τη μέθοδο 6-S:

  1. Ξαφνική έναρξη συμπτωμάτων. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν ξαφνική εμφάνιση συμπτωμάτων χωρίς προηγούμενο ιστορικό.
  2. Σωστή ομιλία ή δυσκολία στην ομιλία. Αυτό είναι ένα σαφές σημάδι εγκεφαλικού εγκεφαλικού επεισοδίου και θα πρέπει να επισκεφτείτε αμέσως ένα νοσοκομείο.
  3. Πλάγια αδυναμία στα χέρια, στο πρόσωπο, στα πόδια ή και στα τρία
  4. Αίσθηση κεφαλής που περιστρέφεται, ζαλάδα ή ίλιγγο
  5. Έντονος πονοκέφαλος σε όλο το κεφάλι
  6. Σημειώστε την ώρα έναρξης των συμπτωμάτων και μεταβείτε αμέσως στο νοσοκομείο.

Οι ασθενείς μπορεί επίσης να εμφανίσουν κάποια άλλα συμπτώματα όπως σύγχυση, δυσκολία στην κατανόηση πραγμάτων, δυσκολία στο περπάτημα αίσθημα ζάλης ή έλλειψη συντονισμού και ξαφνική δυσκολία στην όραση και αδυναμία όρασης στο ένα ή και στα δύο μάτια.

Οι συνέπειες της καθυστερημένης παρέμβασης

Μελέτες έχουν δείξει ότι ένας ασθενής μπορεί να χάσει 19 lakh εγκεφαλικά κύτταρα, σχεδόν 140 crore νευρικές συνδέσεις και 12 km νευρικές ίνες για κάθε λεπτό καθυστέρησης στη θεραπεία ενός ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου (που προκαλείται από φραγμένο αιμοφόρο αγγείο). Οποιαδήποτε καθυστέρηση στη λήψη ιατρικής φροντίδας διατρέχει τον κίνδυνο μόνιμης παράλυσης ή ακόμα και θανάτου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι και πώς θεραπεύεται η κολπική μαρμαρυγή;

Ποιες είναι οι τεχνολογικές καινοτομίες για την διαχείριση του εγκεφαλικού;

Γονίδια και περιβαλλοντικοί παράγοντες πίσω από την αθροιστική κεφαλαλγία

Εντοπίστηκαν γονίδια και περιβαλλοντικοί παράγοντες πίσω από τον σοβαρό πονοκέφαλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νιώθεις πάντα ζεστός; Ποιες είναι οι υποκείμενες ιατρικές παθήσεις που μπορεί να είναι η αιτία;

Θερμοκρασία σώματος: Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, όπως υποκείμενες ασθένειες που θα μπορούσαν επίσης να ρυθμίσουν και να αυξομειώσουν τη θερμοκρασία του σώματος.

Πιο ακριβή παιδιατρικά εγκεφαλικά οργανοειδή

Ανάπτυξη εγκεφάλου: Το νέο οργανοειδές φλοιού που παρήγαγαν αντιπροσωπεύει τον ανθρώπινο εγκέφαλο σε πολλαπλές πτυχές: το σχήμα του, την αρχιτεκτονική του οργάνωση και πολλές ιδιότητες των κυττάρων τους.

Δύο πολύ συχνά συμπτώματα που προκαλούνται από λίπος στο συκώτι

Λίπος συκώτι: Ενώ η λιπώδης νόσος του ήπατος συνδέεται συνήθως με κοιλιακή δυσφορία, μπορεί να σας εκπλήξει όταν μάθετε ότι τα σημάδια αυτής της πάθησης μπορεί να εκδηλωθούν σε απροσδόκητες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του θώρακα και του μαστού.