Επιστημονικά Νέα

Δηλητηρίαση: Το μονοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπουν οι συσκευές φέρνει σε κίνδυνο την υγεία

Δηλητηρίαση: Το μονοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπουν οι συσκευές φέρνει σε κίνδυνο την υγεία

Δηλητηρίαση: Η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα μπορεί να προέλθει από συστήματα θέρμανσης στο σπίτι, φορητές γεννήτριες και άλλες συσκευές που παράγουν CO.

Όταν γυρίζετε τα ρολόγια σας πίσω την Κυριακή, κάντε μερικούς απλούς ελέγχους ασφαλείας στο σπίτι που θα μπορούσαν να σώσουν τη ζωή σας. Ελέγξτε τους συναγερμούς καπνού και τους ανιχνευτές μονοξειδίου του άνθρακα (CO) για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν. Αυτή είναι επίσης μια καλή στιγμή για να αντικαταστήσετε τις μπαταρίες τους.

Δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα

Η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ (CPSC) συνιστά την αντικατάσταση των μπαταριών μία φορά το χρόνο, εκτός εάν οι συσκευές έχουν σφραγίσει μπαταρίες 10 ετών. Ο ίδιος ο συναγερμός καπνού πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 10 χρόνια. Η CPSC συνιστά την εγκατάσταση συναγερμών καπνού σε κάθε επίπεδο του σπιτιού, μέσα σε κάθε υπνοδωμάτιο και έξω από τους χώρους ύπνου. Συναγερμοί μονοξειδίου του άνθρακα θα πρέπει επίσης να εγκατασταθούν σε κάθε επίπεδο του σπιτιού, τοποθετημένοι έξω από τους χώρους ύπνου.

Οι συναγερμοί καπνού και CO είναι πάντα σημαντικοί, αλλά ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου καύσης καυσίμου για θερμότητα και περισσότερων χρόνων στο σπίτι, τόνισε η επιτροπή. Η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα μπορεί να προέλθει από συστήματα θέρμανσης στο σπίτι, φορητές γεννήτριες και άλλες συσκευές που παράγουν CO. Το CO είναι αόρατο και άοσμο και η δηλητηρίαση από CO στοιχίζει περισσότερες από 400 ζωές στις ΗΠΑ το χρόνο. Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους συμβαίνουν μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου.

Υπήρχαν περίπου 347.000 πυρκαγιές σε κατοικίες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2019, σύμφωνα με το CPSC. Αυτές οι πυρκαγιές είχαν ως αποτέλεσμα περίπου 2.490 θανάτους, 11.760 τραυματισμούς και 7,38 δισεκατομμύρια δολάρια σε υλικές ζημιές. Το CPSC συνιστά τη δημιουργία ενός σχεδίου διαφυγής πυρκαγιάς που περιλαμβάνει δύο διόδους εξόδου από κάθε δωμάτιο και μια καθαρή διαδρομή προς τα έξω από κάθε έξοδο. Μόλις ξεφύγετε, μην επιστρέψετε στο σπίτι.

Κρατήστε τις πόρτες του υπνοδωματίου κλειστές για να επιβραδύνετε την εξάπλωση μιας πιθανής πυρκαγιάς, προτείνει η CPSC. Μεταξύ 1980 και 2019, σημειώθηκε μείωση 67% στις πυρκαγιές κατοικιών ανά νοικοκυριό. μείωση 66% στους θανάτους από πυρκαγιές ανά νοικοκυριό και μείωση 60% στους τραυματισμούς από πυρκαγιά ανά νοικοκυριό, σύμφωνα με την CPSC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυξημένος κίνδυνος δηλητηρίασης από CO στις διακοπές ρεύματος

Κίνδυνοι που απορρέουν από τη χρήση θερμαντικών σωμάτων

Γιατί να κόψετε το κάπνισμα σήμερα κιόλας

Ποιες συμπεριφορές αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μελέτη αποκαλύπτει το γενετικό υπόβαθρο για το ύψος της φωνής

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι παραλλαγές του ABCC9 σχετίζονται με υψηλότερο ύψος φωνής τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Οι ίδιες παραλλαγές της αλληλουχίας συνδέονται, επίσης, με υψηλότερη σφυγμική πίεση, έναν παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου, αναδεικνύοντας τους δεσμούς μεταξύ του ύψους της φωνής και των χαρακτηριστικών που σχετίζονται με την υγεία.

Η μακρά COVID μπορεί να προκληθεί από τον ιό που παραμένει στο σώμα. Ακολουθούν τα επιστημονικά δεδομένα

Ενώ οι προαναφερθείσες μελέτες παρέχουν αρχικές ενδείξεις για την παραμονή του SARS-CoV-2 πολύ καιρό μετά την αρχική μόλυνση, απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να αποδειχθεί πειστική σχέση μεταξύ του παραμένοντος ιού και της μακροχρόνιας COVID.

H περίοδος των διακοπών μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην καρδιά σας

Διακοπές καρδιά: Η περίοδος των διακοπών και των γιορτών μπορεί να είναι μια εποχή για κέφι, αλλά σύμφωνα με μια μελέτη, είναι μια περίοδος αιχμής για τα περιστατικά καρδιακής προσβολής.

Πώς συνδέεται η αϋπνία με τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου;

Αϋπνία εγκεφαλικό: Η μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία της αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της αϋπνίας και της προτεραιότητας στις υγιεινές συνήθειες ύπνου για τη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού.

Η αναγνώριση της αιτίας της μυοκαρδιοπάθειας στα παιδιά είναι το κλειδί για αποτελεσματική θεραπεία

"Το μέλλον είναι ελπιδοφόρο, καθώς οι περιορισμοί στο μέγεθος του δείγματος και τη χρηματοδότηση στις παιδιατρικές κλινικές δοκιμές αντιμετωπίζονται τώρα με τη χρήση δικτύων μάθησης που περιλαμβάνουν πολλά κέντρα παιδιατρικής μυοκαρδιοπάθειας", δήλωσε ο Lipshultz.

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η αλωπεκία;

Ανδρική αραίωση μαλλιών: Η ανδρική αραίωση είναι μια σταδιακή διαδικασία τριχόπτωσης που συνήθως ξεκινά στη δεκαετία των 30, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και νωρίτερα.