Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Δηλητηρίαση: Το μονοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπουν οι συσκευές φέρνει σε κίνδυνο την υγεία

Δηλητηρίαση: Το μονοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπουν οι συσκευές φέρνει σε κίνδυνο την υγεία

Δηλητηρίαση: Η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα μπορεί να προέλθει από συστήματα θέρμανσης στο σπίτι, φορητές γεννήτριες και άλλες συσκευές που παράγουν CO.

Όταν γυρίζετε τα ρολόγια σας πίσω την Κυριακή, κάντε μερικούς απλούς ελέγχους ασφαλείας στο σπίτι που θα μπορούσαν να σώσουν τη ζωή σας. Ελέγξτε τους συναγερμούς καπνού και τους ανιχνευτές μονοξειδίου του άνθρακα (CO) για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν. Αυτή είναι επίσης μια καλή στιγμή για να αντικαταστήσετε τις μπαταρίες τους.

Δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα

Η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ (CPSC) συνιστά την αντικατάσταση των μπαταριών μία φορά το χρόνο, εκτός εάν οι συσκευές έχουν σφραγίσει μπαταρίες 10 ετών. Ο ίδιος ο συναγερμός καπνού πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 10 χρόνια. Η CPSC συνιστά την εγκατάσταση συναγερμών καπνού σε κάθε επίπεδο του σπιτιού, μέσα σε κάθε υπνοδωμάτιο και έξω από τους χώρους ύπνου. Συναγερμοί μονοξειδίου του άνθρακα θα πρέπει επίσης να εγκατασταθούν σε κάθε επίπεδο του σπιτιού, τοποθετημένοι έξω από τους χώρους ύπνου.

Οι συναγερμοί καπνού και CO είναι πάντα σημαντικοί, αλλά ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου καύσης καυσίμου για θερμότητα και περισσότερων χρόνων στο σπίτι, τόνισε η επιτροπή. Η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα μπορεί να προέλθει από συστήματα θέρμανσης στο σπίτι, φορητές γεννήτριες και άλλες συσκευές που παράγουν CO. Το CO είναι αόρατο και άοσμο και η δηλητηρίαση από CO στοιχίζει περισσότερες από 400 ζωές στις ΗΠΑ το χρόνο. Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους συμβαίνουν μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου.

Υπήρχαν περίπου 347.000 πυρκαγιές σε κατοικίες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2019, σύμφωνα με το CPSC. Αυτές οι πυρκαγιές είχαν ως αποτέλεσμα περίπου 2.490 θανάτους, 11.760 τραυματισμούς και 7,38 δισεκατομμύρια δολάρια σε υλικές ζημιές. Το CPSC συνιστά τη δημιουργία ενός σχεδίου διαφυγής πυρκαγιάς που περιλαμβάνει δύο διόδους εξόδου από κάθε δωμάτιο και μια καθαρή διαδρομή προς τα έξω από κάθε έξοδο. Μόλις ξεφύγετε, μην επιστρέψετε στο σπίτι.

Κρατήστε τις πόρτες του υπνοδωματίου κλειστές για να επιβραδύνετε την εξάπλωση μιας πιθανής πυρκαγιάς, προτείνει η CPSC. Μεταξύ 1980 και 2019, σημειώθηκε μείωση 67% στις πυρκαγιές κατοικιών ανά νοικοκυριό. μείωση 66% στους θανάτους από πυρκαγιές ανά νοικοκυριό και μείωση 60% στους τραυματισμούς από πυρκαγιά ανά νοικοκυριό, σύμφωνα με την CPSC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αυξημένος κίνδυνος δηλητηρίασης από CO στις διακοπές ρεύματος

Κίνδυνοι που απορρέουν από τη χρήση θερμαντικών σωμάτων

Γιατί να κόψετε το κάπνισμα σήμερα κιόλας

Ποιες συμπεριφορές αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

10 Βασικές συμβουλές για να διατηρήσετε την όρασή σας σε πολύ καλό επίπεδο

Όραση συμβουλές: Η διατήρηση της βέλτιστης όρασης είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική ευημερία και την ποιότητα ζωής. Ακολουθούν ορισμένες πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε και να βελτιώσετε την όρασή σας

Πώς η έλλειψη της Β12 συνδέεται με τον διαβήτη;

Βιταμίνη Β12: Η βιταμίνη Β12, γνωστή και ως κοβαλαμίνη, παίζει αρκετούς ρόλους στο σώμα που μπορεί να επηρεάσει τον διαβήτη, τόσο τύπου 1 όσο και τύπου 2, αν και οι ακριβείς μηχανισμοί βρίσκονται ακόμη υπό έρευνα.

Πώς μπορώ να αποτρέψω την αρθρίτιδα;

Αρθρίτιδα αντιμετώπιση: Η αρθρίτιδα περιλαμβάνει μια σειρά καταστάσεων που επηρεάζουν τις αρθρώσεις, προκαλώντας πόνο, δυσκαμψία, πρήξιμο και μειωμένο εύρος κίνησης. Ενώ ορισμένες μορφές αρθρίτιδας,

Μια σε βάθος ματιά σε μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή

Σύνδρομο Evans: Το σύνδρομο Evans είναι μια σπάνια και σύνθετη αυτοάνοση διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την ταυτόχρονη ή διαδοχική εμφάνιση αυτοάνοσης αιμολυτικής αναιμίας (AIHA) και ανοσοθρομβοπενίας (ITP).

Μελέτη δεν διαπιστώνει αυξημένο κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών μετά τη μόλυνση από τον COVID-19 ή τον εμβολιασμό στην αρχή της εγκυμοσύνης

Ως εκ τούτου, λένε ότι ούτε η μόλυνση από τον COVID-19 ούτε ο εμβολιασμός κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης συνδέθηκαν με συγγενείς ανωμαλίες. Δεν φάνηκε, επίσης, να υπάρχει αξιοσημείωτη διακύμανση στον κίνδυνο σύμφωνα με τις παραλλαγές του ιού, αν και απαιτούνται μεγαλύτερες μελέτες για την παροχή πιο ισχυρών στοιχείων.

Close Icon